Borci nastavili razgovore u Predsedništvu

U Predsedništvu Srbije održan je još jedan sastanak boraca sa predstavnicima ministarstva I Vlade . Na sastanku je razgovarano o više tema bez još uvek konkrettnih dogovora. Razgovori će biti nastavljeni krajem jula.

ˆ

“Dana 12.07.2021. godine održan je satanak u predsedništvu Srbije na kojem su prisustvovali predstavnici Vlade Srbije savetnik predsednice Vlade i član komisije za rešenje pitanja ratnih dnevnica Mihajlo Živković , predstavnik ministarstva za boračka pitanja državni sekretar Miodrag Kapor, predstavnici grada Beograda, predstavnici ministarstva za zdravstveno osiguranje direktorke za zdravstveno osiguranje i ekonomske poslove Svetlana Tadin i Rada Milićević, šef kabineta predsednika Ivica Kojić, generalni sekretetar Snežana Paunović i drugi predstavnici Vlade i predsedništva.
Tema sastanka bila je isplata ratnih dnevnica, izrada memorijalnog centra poginulih boraca do 28.06.2022. godine, dobijanje zdravstvene legitimacije, zapošljavanje dece poginulih boraca-ratnih vojnih invalida i boraca, izmene zakona o borcu, otkup stanova porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida koji su to pravo ostvarili i druga važna, a hitna pitanja koja su odmah ušla u rešavanje.
Sledeći sastanak je sa ministrima pravde i boračkih pitanja u predsedništvu Srbije 29.07.2021. godine”, navodi se u saopštenju koje potpisuju Gvozdeni puk I Udruženje boraca Valjevo, Gen sekretar Bradić Ljubomir.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.