Jul u znaku rvanja

      1 коментар на Jul u znaku rvanja

Od 01.07. do 10.07 u Valjevu, u „Omni centru“ boravilo je 30 rvača kadetske reprezentacije Srbije koji su u odličnim uslovima, pod rukovodstvom trenera Miolski Djordja i Balo Petra, obavili poslednje pripreme za Svetsko prvenstvo u Budimpešti.

Nakon njih u „Omni centar“ stiglo je 40 reprezentativki Hrvatske, Srbije i Makedonije koje se takodje pripremaju za Svetsko prvenstvo. Pripreme devojaka vodi bugarski trener Marjan Nedkov a asistiraju mu Božidar Gaćeša (Srbija), Pero Panić (Hrvatska) i Miroslav Spirovski (Makedonija). Devojke će boraviti do 20. Jula u Valjevu a nakon toga regionalni rvački savez dovodi najbolje rvače iz 7 klubova centralne Srbije na vikend pripreme.

Sve ove aktivnosti posledica su intenzivnih razgovora koji su se vodili posredstvom rukovodstva Rvačkog kluba Mladost, a izmedju Rvačkog Saveza Srbije i rukovodstva Grada Valjeva.

„Rvački Savez Srbije prepoznao je potencijale našeg grada a i zalaganje svih članova rvačkog kluba Mladost. Višestruki je značaj održavanja priprema reprezentacija u Valjevu, pre svega promoviše se rvački sport, naš trenerski kadar se obučava od strane vrhunskih trenera a rvači valjevske Mladosti koji nisu na spisku šire reprezentacije mogu da treniraju i sparinguju sa najboljima. Svakako je lepo videti da ljudi celog Balkana dolaze u naš grad, upoznaju ga, stvaraju nova prijateljstva u jednoj zdravoj sportskoj atmosferi. Nadamo se da će svi učesnici biti zadovoljni ovim što pruža naše Valjevo i sportski centar „Omni“ i da je ovo samo početak saradnje ovog tipa. Posebno se zahvaljujemo Gradonačelniku Lazaru Gojkoviću koji je podržao ceo projekat i predsedniku Sportskog Saveza Srbije Davoru Štefaneku koji je lično otvorio pripreme“ rekao je Nenad Lukić, predsednik RK Mladost .

1 comment on “Jul u znaku rvanja

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.