Tara Čulić niže pobede

      1 коментар на Tara Čulić niže pobede

U Erdeviku, održano je prvenstvo Srbije u biciklizmu „na hronometar“, disciplini koja  verovatno najobjektivnije procenjuje trenutnu spremu takmičara jer se vozi pojedinačno, sam na stazi u razmaku svakog takmičara od po jedan minut.

Dakle, nema gužve, međusobnog guranja, vožnje u zavetrini, taktike… Nakon oporavka od preležane „korone“ od koje je obolela posle pobede na državnom prvenstvu u ciklokrosu (održanog na Srebrnom jezeru početkom februara) i prekida od 2,5 meseci treninga, Tara Čulić je u Erdeviku u konkurenciji 11.takmičara, pobedila sa 6. sekundi prednosti od drugoplasirane tj. 9.sekundi od trećerangirane. Tako je osvojila svoju 11. (jedanaestu) pojedinačnu titulu prvaka Srbije a kojoj je pridodala i titulu prvaka Vojvodine, obzirom da ove godine nastupa za tim „Capriolo“ iz Bačke Topole. Sutradan, 19.06.u Kraljevu, na stazi Beranovac, održano je Prvenstvo Srbije u drumskoj vožnji.

Tara Čulić je i ovde, u konkurenciji 9.takmičara, pobedila ostavljajući drugoplasiranu preko 15.sekundi. Obzirom da se u jednoj godini održava ukupno 6. Državnih prvenstava ( još će biti održano brdsko, kriterijum i MTB), sa do sada osvojene sve tri pobede tj. tri titule od mogućih tj. održanih tri prvenstva, Tara Čulić je na putu da i ove godine, kao i predhodne dve, bude najbolji srpski biciklista u svojoj kategoriji. Sa dosadašnjih osvojenih 12.(dvanaest) pojedinačnih šampionskih titula prvaka Države, bez premca je u istoriji valjevskog biciklizma.

1 comment on “Tara Čulić niže pobede

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.