Dete vraćeno iz operacione sale zbog sabotiranja ili samovolje?

Maloletna devojčica vraćena je iz operacione sale u valjevskoj Bolnici . Zabrinutoj majci  dečiji hirurg Slobodan Djurić rekao da ga kolege sabotiraju te I da zbog toga nema operacije. S druge strane , u Upravi valjevske bolnice saznajemo da je operacija otkazana jer nije ni bila na programu I najavljuju pokretanje postupaka protiv dr Djurića. Ova zdravstvena ustanova pre svega se izvinila roditeljima dece zbog doživljene neprijatnosti.

Tanja Mijailović, majka maloletne devojčice obratila se Vamediji sa informacijom da joj dete nije operisano iako je to bilo najavljeno. Ona kaže da joj je lekar koji ju je primio rekao da je potrebno hitno uraditi operaciju. “Ja sam 16. Juna po uputu lekara došla sa detetom na pregled kod lekara specijaliste. Dr Slobodan Djurić mi je rekao da ona mora da ostane u bolnici I da će odmah hitno biti operisana. Tog trenutka sam potpisala saglasnost da dete ostane u bolnici pošto je maloletna I dete je smešteno. Po onom što mi je rečeno ona je trebala sutradan da bude operisana, ali nije “, priča majka devojčice.

Ona navodi da se čula u više navrata telefonom sa svojim detetom I da joj je rečeno da će biti druga po redu u Sali. “Njoj su na odeljenju rekli da je druga na programu jer je pre nje jedan mladji još dečak I da on ne bi dugo čekao I bio gladan ona će ući druga. Krenula sam da sačekam u bolnici ishod operacije , ali me je dete zvalo I reklo da je I dečak pre nje vraćen , da ona neće biti operisana I da će biti otpuštena kući. Ja sam srčani bolesnik I sve ovo za mene je više nego strašno. Naravno da sam odmah otišla da se vidim sa lekarom I četiri sata sam ga čekala na odeljenju. Kad je došao potvrdio je da nema operacije”, kaže zabrinuta majka.

Tanja Mijailović/majka devojčice

Devojčica je na odeljenje primljena sa dijagnozom beningne zapaljenske promene kože , ipak majci je saopšteno da je neopodna hitna operacija. “Pitala sam doktora šta se dogodilo? Rekao  mi je da oni njega sabotiraju time sto namerno ne daju da se operišu deca. On mi je rekao da je tu pitanje politike, da ga zbog toga sabotiraju. To je pričao pred svima na odeljenju i sestrama I potom potpisao otpusnu listu. Videla sam da nema potpisa načelnika jer ima mesto na listi za njegov potpis,a iz nekih izvora tamo sam čula da je konsultovao I svog advokata oko otpusta.  Osećala sam se pre svega uplašeno za zdravlje svog deteta, dete je došlo na rutinski pregled, a ostalo u bolnici. Zatim taj šok kada su mi rekli da neće operisati dete. Dobijam sinoć u Domu zdravlja uput za Tiršovu, bez termina. I ja i vi znamo da se u državnu ustanovu ne može tako ući. Pored toga stres koji sam preživela, celu noć mi nije bilo dobro. Ja imam ozbiljan srčani problem, spremam se psihički za intervenciju na Dedinju, koja ce biti 01.07…”, kaže Tanja Mijailović.

S druge strane u upravi valjevske bolnice tvrde da operacije nisu ni bile moguće jer nisu ni bile na programu za taj dan. “Nijedno od to dvoje dece nije bilo na programu tog dana, nije bilo jer doktor Djurić nije načelniku hirurgije, koji pravi program inače za devet službi, dostavio predlog, zahtev da se deca nadju u programu. Devet službi tako fukcioniše oduvek . Program se pravi tako što u ovom slučaju lekar predočava svom šefu odseka u ovom slučaju dr Kitiću potrebe , a potom šef odseka dostavlja to načelniku hirurgije. U ovom kao I ranijem jednom slučaju doktor je predlog dao glavnoj sestri, a ona glavnom tehničaru OP bloka. Zaobidjeni su svi oni koji su mogli I imali pravo da naprave program. Mi smo u izmenjenom režimu rada zbog epidemije I poštovanje propisa I normi je više nego neophodno jer na žalost moramo svakog pacijenta da selektujemo . Da radimo punim kapacitetom još bi se moglo nešto tolerisati jer su deca u pitanju, a ovako je devet službi izmanipulisano”.

U bonici navode da su već jednom dozvolili ovakav slučaj pomenutom doktoru smatrajući da su deca u pitanju, ali I da mu je tada jasno stavljena do znanja procedura koju inače poznaje.

Da bi se jedna operacija održala pored hirurga neopodno je da u Sali budu 2 instrumentara, jedan anesteziolog, jedan anestetičar I pomoćno osoblje.

“Kada operacija nije na programu niko od osoblja nije pripremljen za tu operaciju I ne zna praktično za nju. Zbog svega što se dogodilo dr Djurić će biti sankcionisan. Naročito zbog činjenice da je otpustio dete bez saglasnosti načelnika hirurgije, da je majci deteta rekao da je operacija hitna ,a  potom isto dete u otpusnoj listi ponovo uputio kod lekara , pedijatra  a ne u drugu bolnicu. Stav o hitnosti ne postoji u listi . Pravo je pitanje ako je operacija bila hitna kako se dete upućuje nazad pedijatru? Ako je bila hitna, a nije operisano dete pre podne , zašto nije traženo da se dete operiše posle podne? Ovo je bio jasan pokušaj da se samovoljom I bahatošću naruši sistem bolnice I nikome takvi pokušaji neće biti tolerisani jer zamislite da svako radi kako hoće I kad hoće. Pa to nigde ne postoji”, kažu u upravi valjevske bolnice odredjene za organizaciju zdravstvenih službi.

Navode vezane za politiku I sabotiranje u bolnici nisu želeli ni da komentarišu rekavši da se radi o besmislicama . “To ne treba komentarisati, mi ovde govorimo o činjenicama. Ovaj sistem funkcioniše u korist svih pacijenata bez razlike . Zamislite da neko ne dozvoljava da se  dete  koje je životno ugroženo operiše, to je suludo I pomisliti, a kamoli  uraditi. Naročito što se valjevska bolnica na sve moguće načine bori da sačuva dečiju hirurgiju. Tako nešto reći majci deteta, politika I sabotiranje, to je za svaku osudu I postupak koji ćemo voditi. Svi smo dovedeni u jednu lošu situaciju ovakvim postupanjem jednog lekara, njegovom samovoljom. Roditelji su dovedeni u zabludu I mi se kao zdravstvena ustanova sa svoje strane zaista izvinjavamo roditeljima I stojimo na raspolaganju za bilo kakav dalji oblik zdravstvenog tretmana dece I zbog toga se I poštuje sistem rada kako niko ne bi bio izmanipulisan I doveden u zabludu I da bi svakom bila pružena odgovarajuća usluga. Iskreno se izvinjavamo kao ustanova I učinićemo sve da se ovakve situacije više nikada ne ponove  ”, poručuju iz valjevske bolnice.

38 comments on “Dete vraćeno iz operacione sale zbog sabotiranja ili samovolje?

 1. Coxa

  Taj doktor Djurić je još 1989 godine trebao da bude sankcionisan,konkretno operacija radjena na Banjici krajem 1988,u prolece se otvori rana ,pomenuti doktor dezura,posle dva sata cekanja me nije primio vec je rekao idite tamo gde je dete operisano pa nek oni gledaju.Sta reci…takav bio takav ostao…posle tog kada je trebao uput za kontrole zaobilazili ga u sirokom luku……

  Reply
 2. Mile Perić

  Gde je priča i izjava pomenutog hirurga? Čuli smo majku i direktora, ali ne i hirurga. Zašto? Šta prikrivate ovako neprofesionalnim odnosom prema jednom od dva glavna aktera ovog događaja?

  Reply
 3. Roditelj

  Kao roditelj kome je prim.Slobodan Đurić operisao dete ne mogu da ostanem gluv na ovakav tekst.Mi koji smo imali priliku da ga upoznamo ,znamo o kakvom profesionalcu je reč.Grad ima jednog ovakvog stručnjaka,sraman komentar od institucije u kojoj ovaj pomenuti hirurg radi tolike godine.Umesto ovog coveka mogu da govore samo uspešne operacije kojih je tolikoo,zahvalni roditelji i veliki broj dece koju je izlečio.

  Reply
 4. Majka

  Nije prvi put da se ovakva situacija događaja na dečijoj hirurgiji,i to nekim čudom sasvim slučajno ovom hirurgu.Licno smo imali situaciju da neko sa „vrha“pomenute institucije ne dozvoljava operacije koje su stavljene na program .Našom srećom ,primarijus se ipak izborio da se ista izvede i naše dete je zahvaljujuće njemu danas funkcionalno.

  Reply
 5. Istina

  Valjevo, Srbija se gasi.
  Nesposobna vlast je uništila sve sisteme i institucije u državi. Mi bauljamo već 9 godina. Ne znamo kuda idemo. Mi se krećemo u nazad dok ceo svet ide napred.
  Tužno, ali istinito!

  Reply
  1. Obavesteni

   Istino, mi bauljamo 30 godina, ovih 9 su zavrsna faza, odnosno pre 9 godina krenuo je stampedo propadanja i unistavanja svega radi licnog bogacenja i licne koristi. Ovo funkcionise samo jos zato sto je u svkaoj sredini ostao po neko sa moralom i savescu! Neka se okrene svak u svojoj sredini pa pogleda ko su Rukovodioci, direktori, sefovi i kako su dosli do tih mesta?

   Reply
 6. Jkara

  O kakvom coveku je rec mogu vam posvedociti roditelji koji dodju i cekaju pomenutog doktora u urgentnom ako imaju srece najmanje dva sata.kao da dolazi iz Beogrda,gde ga moraju cekati svi odradjeni pregledi krvi ,mokrace i rtg.snimci ako eventualno nema nekoga od navedenog pomenuti primarijus se vraca na odeljenje uz nova dva sata cekanja.

  Reply
  1. Miloš

   U Engleskoj, Švedskoj, Švajcarskoj na pregled subspecijalste, pa još Prim.dr možete doći na pregled za 6 meseci, od prvog pregleda Vašeg izabranog doktora. To je propisano zakonom i vrlo se poštuje. Dakle ako ste čekali pregled takvog doktora, na način kako ste opisali imali ste veiliku sreću.

   Reply
   1. Jokara

    Rec je o urgentnom centru ,dakle o hitnoj interevenciji ,citajte pazljivije kada se vec upustate u raspravu, imate daleko poznatije hirurge,ortopede,interniste ,pedijatre i nijedno dete ne ceka tako dugo ako je potrebna njihova intervencija kao sto se ceka dr.Djuric,ciji put liftom sa 7 sprata traje dva sata..

    Reply
 7. miroslav

  Mile Pericu sve vam lepo pise u otpusnoj listi,valjda ste toliko pismeni,na pomenutom doktoru je da samo da dokaze da li je sve tako bilo ili da li je ispostovana procedura oko operacija .bolnica tvrdi suprotno.A pitanje je zasto pomenuti doktor nije operisao dete utradan ili vi nesto znate.

  Reply
  1. technical

   Poštovani Miroslave, da li stvarno mislite da jedan od najstarijih ali primarno najobrazovaniji doktor službe hirurgije, nije poštovao proceduru. Svakako ste u pravu što smatrate da njegovo obrazovanje i akademsko zvanje nema baš nikakav značaj i da je sasvim normalno da je načelnik službe hirurgije nižeg stepena obrazovanja i nižeg akademskog zvanja od Prim.dr S.Đurića.

   Reply
  2. advokat

   Koja bonica tvrdi suprotno. Ima li taj neki predstavnik bolnice ime i prezime? Navedeno ime i priezime Prim.dr.S.Đurića uz potpis i pečat na otpusnoj listi. Na kome je teret dokazivanja?

   Reply
   1. Miroslav

    Obrazovanje ili najobrazovaniji doktor hirurgije,za to ste u pravu, biti covek i pokazati ljudskost je nesto sto se ne uci nigde ili si takav ili nisi.Ne polemisete vi samnom vec tvrdite da ova majka laze pozivajuci se na necije obrazovanje. Koliko ste upuceni u proceduru zakazivanja operacija,sta je hitno ili ne.Zar vi verujete da bi neki doktor anestezije ili nacelnik hirurgije vratio dete sa perforacijom slepog creva ili otvorenom ranom.Ovde je rec o upali masnog tkiva u predelu grudnog kosa ,sto nije hitno da se operise odmah ,a pomenuti primarijus je to mogao normalno zakazati i uraditi za par dana a ne na brutalan odnos sa jednom majkom.Problem je u necijioj umisljenosti koji bas stoji iza reci najobrazovaniji hirurg, i sa kojim veoma mali broj njegovih kolega i ostalih struka zeli da saradjuje ,ako mislite na njihovu zavist grdno se varate.

    Reply
    1. technical

     Auuuu g-dine Miroslave. Očito imate ozbiljne frustracije na pomen Prim.dr S.Đurića. Verujem da ste vrlo obrazovani kad se razumete u medicinsku terminologiju i procedure a možda bi baš Vi mogli biti i načelnik službe hirurgije. Nigde se ne pominje masno ili bilo kakvo drugo tkivo. Pokušao sam da prevedem dijagnozu: Zapaljenska benigna promena kože. Bojim se da ste ozbiljno uključeni u problem. Otuda takva pretpostavka. Oprostite ako grešim što Vas uzdižem na nivo načelnika službe hirurgije. Bilo bi primereno da u Vašem odgovoru poštujete sagovornika i potrudite se da budete elementarno pismeni. Ne zameram Vam. Miroslave, kad je neko najobrzovaniji, sa akademskim zvanjem Primarijusa, što Vi ne sporite za pomenutog doktora, kako taj čovek može biti umišjen. Znate li Miroslave značenje reći koje koristite? Sa doktorima takvih kvaliteta i obrazovanja se ne sarađuje. Od takvih se uči, Miroslave. Razmislite Miroslave o „brutalan odmos sa jednom majkom“. Šta to Vi znate Miroslave?

     Reply
     1. Marko

      Polemisati sa nekim poput vas kome je logicno da doktor od koga se uci a ne saradjuje saopsti majci da dete zbog benigne zapaljenske promene na kozi mora biti primljeno i hitno sutradan operisano, nasta bi svako normalan pomislio da je rec o necem krajnjje ozbiljnom sto ugrozava zivot vaseg deteta da bi ga sutradan primarijus otpustio kuci zbog toga sto ga nisu
      po njemu ispostovali. Cekajte, a ugrozenost deteta,hoce li preziveti jer je primljeno hitno sa obaveznom operacijom..to je vama logicno,to je po vama medicinska etika, humanost.Zar nije logicno da taj dobri covek primarijus otisao i zakazao operaciju koji dan kasnije,vi branite taj njegov postupak.

     2. Miroslav

      Vasu konfuziju je tesko razumeti da li je prirodana ili vestacki izazvana to vi znate.Stav sa takvim se ne saradjuje vec uc govori o normalnosti vaseg razmisljanja.Kako je to moguce, koliko je to vece obrazovanje od specijaliste decje hirutgije,ispade vodjen vasom logikom da sva deca nisu dobro operisana,lecena i da su prosla sa losim ishodom koje nije lecio Primarijus.Pomenuto dete je primljeno kao hitno sa obaveznom operacijom vec sutra.Svaki normaln roditelj bi se zabrinuo misleci da je rec o ozbiljnom oboljenju koje ugrozava zivot vaseg deteta .Sutradan vase dete otpusta isti hirurg ,bez da je zakazao operaciju za koji dan kasnije.I vi tu humanost, etiku, strucnost branite i to je za vas normalno strasno

    2. Marijan

     Gospodine Miroslave,
     Iz vasih komentara se moze samo zakljuci:
     Zavidnost,Ljubomora I Pakost,I za to postoji terapija….verovatno ste upuceni !!!!!
     Umisljenost ne postoji !!!!! Samo neki ljudi nece da se spustaju na vas nivo,I nivo slican vama !!!!!
     I jos jedna stvar koja mnogo govori na mantilu S.Djurica pise: PRIM.DR.S.DJURIC……
     Sta pise kod drugih,znaate li ? ZAVIDNOST,LJUBOMORA,PAKOST,to je problem nase „jadne“ bolnice !!!!!
     Z.LJ.P.DR.Miroslav

     Reply
     1. Miroslav

      Vi niti ste demantovali moje racionalno misljenje niti to mozete vase iracionalno idolopoklonstvo nivoa Vucicevica, i Sarape koje papagjski ponavlja titule, navodi me jos na pomisao da nije rec o Marijanu nego bas o prozvanom.Evo ponavljam objasnite mi etiku primarijusa-Majci se saopstava da je zdravstveno stanje tako ozbiljno da se ono pod hitno prima i sutradan MORA DA SE OPERISE .Sutradan primarijus dete koje po njemu mora hitno biti operisano i koje je zivotno ugrozeno otpusta sa konstantacijom da mu nisu dozvolili operciju .Zar ce normalan doktor otpustiti dete zivotno ugrozeno,umesto da alarmira direktora bolnice ili da se obrarati ministarstvu zdravlja ili medijima.Dakle ili je dete imalo laku dijagnozu cija je operacija mogla biti zakazana normalnom procedurom ili je rec o teskom stanju deteta gde bi trebali biti procesuirani oni koji su sprecili operaciju.Ako je rec o laksoj dijagnozi nije li onda rec o samovolji nekoga koji stavlja sebe iznad svojih kolega. Vi i ja se ne razumemo u medicinu ali verujete li vi da ni nacelnik operativne hirurgije ni nacelnik anestezije ne znaju dijagnoze i ne znaju sta je prioritetno ili ozbiljnost neke bolesti .Ako cete kao papagaj ponavljati titule,zavidnost,pakost,ljubomora nemojte ni odgovarati odgovorite samo na moje prethodno navedene konstantacije.

     2. Marijan

      Prvo ja sam Marijan I niko drugi,ne krijem indetitet kao vi,I nisam doktor……
      Samo se stavljam na stranu roditelja I gradjana ovog grad,I necu da dozvolim da pljujete I gazite I ono malo sto vredi !!!!!! A titule ponavljam kako bi vi I slicni vama shavtili da imamo velike strucnjake,I treba da ih cuvamo,a ne napadamo !!!!!
      Za dr Djurica gradjani Valjeva imaju samo lepe reci !!!
      „U svakom zitu ima kukolja“ u tom slucaju ste vi I slicni vama…..
      Vase konstatacije su besmislene !!!!
      I na kraju gospodine Miroslave,kao sto rekoh u predhodnom komentaru ZAVIDNOST,LJUBOMORA I PAKOST SE LECI….I mogu vam reci efikasno se leci😉pozz😉

 8. Da cujemo drugu stranu

  Prim. dr Djuric je dva puta operisao moje dete. Oba puta je bio profesionalan, ljubazan, neverovatan. Kada je dezurni lekar, zbog zavrsetka radnog vremena, otisao kuci, dr. Duric je preuzeo operaciju slepog creva, koje je bilo pred pucanjem…
  Toliko o tome…

  Reply
 9. Marijan

  Slobodan Djuric je pre svega fantastican doktor !!!! Sjajan covek !!!
  Treba da budemo srecni zato sto postoji,jer je najbolji hirurg u zapadnoj Srbiji,to ne kazem ja vec njegove kolege sa Banjice,WMA I druge nase najvece klinike !!!!!
  Direktoru bolnice predlazem da razmislja od drugim stvarima,kako da unapredi bolnicu a ne da se bavi sabotiranjem doktora!!!! Da ne navodim primere sad!!!!
  Slicnu situaciju je Dr Djuric imao pre desetak godina pa se dokazalo da je upravu,msm drzavna institucija je dokazala….Tako da u ovom slucaju punu podrsku dajem Dr Djuricu…..Hvala vam doktore sto jos uvek radite u ovoj nasoj jadnoj bolnici…..

  Reply
 10. Zika

  Ne razumem komentare tipa uz Djurica sam, time se vredja majka ,njena osecanja i briga za sopstveno dete.Ljudi su postali apsolutno bezosecajni stavljajuci se u neko bolesno navijanje makar bili i protiv zivota necijeg deteta.Nadam se da ce organi Bolnice utvrditi cinjenice i razluciti sta je izivljavanje a sta doktorska etika, videcemo.

  Reply
 11. Miloš Marjanović

  Ko dopadne u ruke belim mantilima samo može da se nervira zbog nakaradnog sistema rada

  Reply
 12. Vuk

  Bolnica tvrdi,pa to je fantastično..Znajući jako dobro ko nam je vodi,ništa drugo nije ni za očekivati.Puna podrška za prim.Djurica fantastičan stručnjak,tužno je što je ostao u ovoj „prestižnoj“instituciji .Zahvalni smo što je operisao našu decu i sto je sve prošlo izvrsno.

  Reply
 13. Ljubica

  Dr Đurić odličan lekar.Bolje zna zakone od bili kog pravnika.Sve će on naučiti pameti. SRAMNO KAKO SE PREMA NJEMU PONAŠAJU.

  Reply
 14. Marijan

  Niko ne vredja majku ni dete,procitajte malo bolje I razmislite !!!! Dete je na prvom mestu!!!! Iz ovih komentara se samo moze zakljuciti o kakvom doktoru se radi,o kakvom strucnjaku,o kakvoj licnosti !!!!!
  Dokle cemo vise napadati I ono malo sto imamo I ono malo sto vredi???? DOKLE???????
  Dr Djuric nije krpa za brisanje,Dr Djuric je licnost I Strucnjak !!!!!!

  Reply
 15. Jole

  Не бисте требали прозивати др. Ђурића, а да не чујете његову изјаву, и да именом и презименом не напишете ко је дао изјаву испред Опште болнице Ваљево. Дајте исту шансу свима. Иста та управа је дотичног хирурга молила да остане, јер нема ко да оперише у Ваљевској болници ! Држе се програма зато што нема анестезије и може да се ради само једна операција дневно. Ако се деси саобраћајна несрећа и потребно је неког оперисати, вас померају за касније. И наравно да корона нема везе са овим. Сви који нешто знају одавно су отишли. Остали су понеки ентузијасти који заиста воле свој посао и сећају се Хипократове заклетве. Код осталих се завршава уз коверту и пиће.

  Reply
 16. Snežana

  Ja bih da odgovorim Miroslavu.
  Dragi Miroslave, iskreno se nadam, da svoj posao obavljate smislenije nego što pišete. Ako je Vaš rad saglasan sa tokom Vaših misli, ja Vas molim, da na nekog od svojih bližnjih, zamolite daVas dovede na „prijateljski razgovor“ kod psihijatra. Shvatite ovo ko dobronameran savet.

  Reply
 17. milovan

  Ja samo mogu da pohvalim Bolnicu u Valjevu i dr Sašu Medića. Doktor je došao u Bolnicu iako je bio na odmoru, da me primi za operaciju. Posle sam saznao da je njegov kum direktor bolnice. Ali dr Medić je došao da me primi, a mogao je da naredi drugim doktorima, jer je on šef. To samo govori kakav je to čovek.

  Reply
 18. M.S.

  Dr.Đurić je veoma priznat u Beogradu što dosta naših sugrađana ne zna.
  Sabotiranje kolega iz op.sale prema njemu smo doživeli pre 10- tak god. ,što naravno nema veze sa konkretnim događajem.
  Na strani je pacijenta kada dođe u problem sa nakaradnim sistemom u društvu i u bolnici.

  Reply
 19. Prim.dr Slobodan Đurić

  g-dinu Miroslavu i g-dinu Marajnu,
  Vaš identitet mi je poznat. Znam i jednog i drugog. Jednom sam „spasao“ život (Marjan), drugom nisam mogao da pomognem (Miroslav). Miroslavljevi problemi prevazilaze oblast kojom se bavim (dečja hirurgija, dečja oropedija). Ja bih da prekinem ovu polemiku i obavestim građane Valjeva da sam došao u posed kopije dokumenta kojim mi je omogućeno da operišem dva dana u mesecu u najboljim uslovima. U prevodu svake druge srede ću moći da operišem, ukoliko mi to odobre nadležni. Dakle hipotetički. Dokument je zaveden 18.06.2021. godine u OB Valjevo.
  Srećna okolonost je što moja plata ne zavisi od broja operacija koje obavim. Dragi moji sugrađani nemojte me više braniti, hvaliti, osporavati. Hvala na svim komentarima i pozitivnim i negativnim. Nema nezamenljivih. Ja sam protivno svojoj prirodi, obrazovanju, godinama i sposobnostima, stavljen u poziciju da se povinujem besmislenim odlukama onih koji ni sami nisu svesni kojim kriterijum su „dovedeni“ u poziciju da o „bilo čemu“ odlučuju. Svakako to nije kriterijum znanja, stručnog obrazovanja i akademskog zvanja. Hvala na svim komentarima, iskreno. Prim. dr Slobodan Đurić

  Reply
 20. Primarijus dr Slobodan Đurić

  Kao dodatak,
  Dragi sugrađani, kao nastavak odgovora Miroslavu i Majranu, želim da vas obavestim da ću mesečno, u idealnim uslovima, biti u prilici da operišem manje od desetoro dece, mesečno. Ako se uzme u obzir činjenica, da sva deca, prema pomenutom dopisu načelnika službe hirurgije, dr V.Jovanovića, od 18.06.2021. godine, moraju biti prijavljena na operativni program 7 dana pre planiranog operatinvog zahvata i operisana isključivo sredom (trećim danom u nedelji), taj broj može biti i značajno manji u slučaju prehlade deteta ili odustajanja od operacije iz bilo kog drugog razloga, bez mogućnosti izmene ( zamene). Obzirom da sada postoji ineresovanje za više od 40 operativnih zahvata, molim vas da imate u saznanju da to nikako nije vezano sa bilo kojim drugim paramedicinskim razlozima. Prim.dr Slobodan Đurić, specijalsta dečje hirurgije-specijalista dečje oropedije

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.