Radost vaskrsenja za najmlađe pacijente

Svetosavska omladinska zajednica ima lepu tradiciju da za Božićne i Vaskršnje praznike decu na bolničkom lečenju daruje paketićima i prigodnim poklonima. U Opštoj bolnici Valjevo na Odseku dečije hirurgije i Odeljenju pedijatrije, tokom vaskršnjih praznika boravilo je petnaest mališana na lečenju. Kako bi im bolničke dane malo razveselili, Svetosavska omladinska zajednica je obradovala mališane.

  • Inicijativu za ove aktivnosti nam je dao blaženopočivši episkop Milutin, pre par godina, a i često je sam dolazio na najveće praznike da lično učestvuje u darivanju dece jer ih je mnogo voleo. Svetosavska omladinska zajednica je nastavila da ulepšava bolničke dane deci, ovoga puta uz podršku prijatelja iz udruženja „Zagrljaj“. Zajedno darujemo i na taj način kroz Vaskršnje praznike činimo ono što je najvažnije, a to je da radost Hristovog vaskrsenja prenesemo onima koji su se i najviše radovali ovom prazniku, a to su deca. Znamo iz njegovih reči da je govorio: „Pustite decu k meni jer njihovo je carstvo Božije.“ Vođeni time mi smo nastavili misiju da uvek budemo tu za decu –  rekao je đakon Mija Bojinović duhovnik Svetosavske omladinske zajednice, koja okuplja ljude iz šire društvene zajednice na putu Svetosavlja u zajedničkim idejama prosvetiteljstva i humanitarnog rada, podsetio je na hrišćanske vrednosti vere, posebno za decu koja danas nisu u svom porodičnom okruženju  i školi.

Udruženje roditelja dece sa smetnjama u razvoju „Zagrljaj“, niz godina se angažuje u široj društvenoj zajednici kroz bavljenje humanitarnim radom.

  • Ove godine smo u više navrata različitim aktivnostima pokazali da imamo i volje i snage i želje, a sa puno ljubavi da se svakoj akciji pojedinaca, organizacija ili institucija pridružimo kao jedan vid podrške – navela je Lepa Pirgić koja se zahvalila Svetosavskoj omladinskoj zajednici na uzajamnoj saradnji. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.