3000 za svakog vakcinisanog gradjanina

Vlada Republike Srbije, na inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, priprema odluku o finansijskoj podršci građanima koji su se vakcinisali protiv zarazne bolesti COVID-19.

Na predlogu tog rešenja već rade Ministarstvo finansija i Ministarstvo zdravlja, a građani će u u narednim danima biti informisani o tome na koji način će se za tu pomoć prijavljivati.

Svi građani Srbije koji prime makar i prvu dozu vakcine u Republici Srbiji do 31. maja imaće pravo na finansijsku pomoć države u iznosu od 3.000 dinara.

Rok za prijavu će biti 15. jun, dok će pravo prijave imati svi građani Srbije stariji od 16 godina.

Za ostvarivanje prava na finansijsku pomoć nije bitno koju vakcinu su građani primili od četiri dostupne u našoj zemlji, a to su vakcine proizvođača Sinofarm, Fajzer, Astra Zeneka i Sputnjik V.

Vlada Republike Srbije još jednom apeluje na sve građane da se vakcinišu protiv zarazne bolesti COVID-19, prvenstveno zarad zaštite sopstvenog zdravlja i zdravlja svojih najmilijih.

Vakcinacija je jedini put do povratka životu kakav pamtimo pre 2020. godine i pandemije koronavirusa.

Vlada Srbije

4 comments on “3000 za svakog vakcinisanog gradjanina

  1. sin anarhije

    Prvi po vakcinisanima u Evropi , a ovamo moraju da plate da neko primi bocu , ista stvar je i sa cuvenom srpskom ekonomijom koja nezadrzivo galopira kosmickim prostranstvima …

    Reply
  2. Milisav

    Lepo je uzeti pare, a nemati znoja na licu .Dvadeset pet evrica za samo desetak sekundi. Posle toga sabrati sta moze da se kupi za te pare. Naprimer, cajne kobasice. Cetiri kila , a imas i kusura dvesta dinara. Ili Farmerke u prodavnici polovne robe komada deset. Za sve vasare u godini.Kovid pasosi su u dzepu, pa mozes da ides na iste. A ko ce dati novac za sve to. Vas unuk koji ce otici daleko od ovog grada i reci, deda bio si naivan, zaljubljen i mlad.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.