Počinju pripreme za letnju sezonu

U SRC Petnica u toku su pripremni radovi za početak nove kupališne sezone.

U narednim danima počinje skidanje balona, ali i priprema kompleksa, kako bi letnja sezona počela 1. juna.

Na predlog direktora UFK „Valis“, Željka Ostojića, Upravni odbor ove ustanove doneo je odluku da se za letnju sezonu kupanja u SRC Petnica plaćanja ulaznica oslobode mališani uzrasta do sedam godina, za koje je do sada cena karte bila 150 dinara, dok će osnovci, srednjoškolci i studenti umesto dosadašnjih 250 dinara, ulaznicu na bazene plaćati 100 dinara, dok će vikendima ostati stara cena.

“To jeste bio moj predlog , ali je to pre svega odgovornost prema gradjanima jer oni plaćaju porez od kog se izmedju ostalog I finansira sam rad SRC Petnica. Moram da kažem da smo do ovih olakšica I cena došli uz podršku gradonačelnika I njegovog tima . Umanjene cene ulaznica za decu važe samo radnim danima, ali ne i subotom i nedeljom, jer se velikom posetom vikendom, sa preko 3.500 ljudi na bazenu, gubi kvalitet vode”, objašnjava direktor UFK Valis , Željko Ostojić koji podseća I da je cena od 250 dinara za ulaznicu I dalje najniža u regionu.

Inače, sam calendar uobićajenih priprema za letnju sezonu kupanja predvidjao je da balon bude skinut već krajem aprila , ali ovi poslovi nisu tada započeti kako ne bi bio poremećen rad Vaterpolo kluba Valis koji je upravo početkom maja odigrao utakmicu koja ga je odvela u Super ligu. “Možda smo skratili kupališnu sezonu , ali oni su to zaista opravdali, Valjevo sada ima superligaša što je za svaku pohvalu I čestitke”, objašnjava Ostojić.

Sezona kupanja trebalo bi da počne 1.juna , ali će ona pre svega zavisiti od epidemiološke situacije I odluka Kriznog štaba. Prošlog leta bazen u Petnici, zbog odluka lokalnog Zavoda , radio je samo u dva navrata po sedam dana dok su bazeni u okruženju imali kupališnu sezonu. Na početku nove sezone Ostojić kaže da je zdravlje na prvom mestu , ali izražava nadu da bi ovog leta situacija sa korona virusom mogla biti drugačija.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.