Imunizacija bez prekida na gradskom i seoskom području

U poslednjih pet dana Dom zdravlja Valjeva je revakcinisao 820 sugrađana, a vakcinisao još 900.

vakcinacija u Miličinici

U trećoj akciji masovne imunizacije na seoskom području, u subotu je u ambulanti na Stavama prvu dozu Sinofarma primio 61 meštanin. Pre toga je početkom maja u Miličinici revakcinisano 89 meštana i još troje primilo prvu dozu, dok je u Vragočanici revakcinisano 34 ljudi i pet primilo prvu dozu.

Mobilne ekipe lekara i patronažnih sestara i tehničara do danas su dale 470 doza Sinofarma u kućnim uslovima, na gradskom i seoskom području.

Ukupno je od početka masovne imunizacije do 17. maja, u organizaciji Doma zdravlja, sa obe doze imunizovano 17.078 Valjevaca, dok drugu dozu treba da primi još 3.913 ljudi. Upotrebljeno je 38.069 doza vakcina protiv koronavirusa različitih proizvođača, najviše Sinofarma, zatim Fajzera i Sputnjika V.

Uključujući osobe koje su drugu dozu primile na punktu Opšte bolnice, potpuno je imunizovano oko 19 hiljada građana Valjeva starijih od 18 godina.

Podsećamo da je vakcinalni punkt Doma zdravlja sada u prizemlju hotela „Narcis“, radno vreme je od 8 do 20 časova.

2 comments on “Imunizacija bez prekida na gradskom i seoskom području

  1. Spasoje

    Da li imate informaciju koliko je u procentima komplet imunizovano stanovnika na gradskom području?

    Reply
  2. Mihailo

    Što nas lažu da ima vakcina jer ja sam imao zakazanu revakcinu i kad sam došao izašao sa posla ono nema Astra zeneke zvaće kad budu imali

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.