SNS-SPAS – Menja li to nešto u Valjevu?

Lideri SNS-a I SPAS-a poručili jedan drugom da su spremni za koaliciju. U Valjevu jutros otkazana konferencija odbornika SPAS-a Nebojše Tadića.

Nova koalicija se očekuje na relaciji Srpska napredna stranka – SPAS. Ovu informaciju najpre je obelodanio predsednik SNS Aleksandar Vučić izjavivši : “Želim da vam kažem da sam danas podneo predlog Predsedništvu koje je ono jednoglasno prihvatilo da formiramo radnu grupu koja će krenuti u razgovore sa SPAS-om Aleksandra Šapića oko ujedinjavanja u jednu političku stranku i mi ćemo, koliko sutra, uputiti poziv Šapiću na razgovore i prvim razgovorima prisustvovaću lično“.

Vrlo brzo usledila je I izjava predsednika SPAS-a Aleksandra Šapića koji je rekao da je raspoložen da prihvati predlog predsednika Aleksandra Vučića o ujedinjenju SNS i SPAS, dodajući da se nada da će dogovor o tome biti postignut i da već, možda, od juna dve stranke budu deo zajedničke organizacije.

Komentari na ovo ujedinjenje kreću se od toga da je SNS-u zbog Beograda neophodan SPAS pa sve do toga da je ovakav postupak bio I očekivan nakon poslednjih izbora.

U Valjevu je SPAS na izborima osvojio dva odbornička mesta I već na konstitutivnoj sednici Skupštine obelodanjeno je da će SPAS biti deo vladajuće koalicije. Odbornik Nebojša Tadić već na prvoj konferenciji za medije je ovaj potez objasnio potrebom da što više bude uradjeno za grad Valjevo, a I da je jedno mesto u Gradskom veću , za resor poljoprivrede pripalo upravo njima. Istovremeno Tadić je imenovan I za člana Komisije za predstavke I žalbe gradjana pa I za šefa komisije koja treba da potvrdi mesta na kojima su sahranjeni ubijeni nakon Drugog svetskog rata tzv “pasja groblja”.

Za ovo prepodne bila je najavljena konferencija za novinare upravo odbornika Tadića, ali je ista I otkazana tako da su za sada bez odgovora ostala pitanja vezana za eventualnu “nagradu” SPAS-u u Valjevu , odnosno možda još veću zastupljenost u vlasti?

Nova ujedinjenja I koalicija za Valjevo nisu dakle novina, ali ključno pitanje u ovom trenutku nije vezano za SPAS već za SPS dojučerašnjeg koalicionog partnera naprednjaka u gradu, koji su nakon poslednjih izbora ostali u opoziciji.

Nezvanične informacije govore o tome da je izesnih razgovora na temu ulaska SPS-a u vlast bilo, ali da su ti razgovori bili bez konkretnih rešenja I dogovora.

16 comments on “SNS-SPAS – Menja li to nešto u Valjevu?

 1. Miki

  Sns u Valjevu ne postoji. Tako da me ne bi čudilo da Tadić postane i šef naprednjaka jer ovi ništa nisu uradili šta su obećali sem par promena koje jesu značajna da su oterali ljude koji su brukali stranku. Ostalo ništa

  Reply
 2. Goran

  Sve je laž. Sve. Boba je i dalje šef sns iz senke koji vuče sve konce preko svojih pulena iz vremena mandata koji su i sada na vodećim funkcijama u stranci.

  Reply
 3. Maja

  Teško da se Tadić boji za svoje pozicije. Imala sam utisak da, ušavši sa SNS – om u vlast, stvarno hoće nešto da promeni. Nastupi u Skupštini su govorili u tom pravcu. Međutim, on nije glup čovek. Ovo je mogao da predvidi, ako već nije znao. Šapić je kurva, ovaj ne izgleda tako. Ali, gazda je gazda.

  Reply
  1. Деда Милe

   Нисам скоро прочитао ништа смешније од овога. Мајо, знаш ли ти уопште о ком се Тадићу овде говори? Није знао, хтео да промени, није глуп, не изгледа као курва. Он се једино не боји за угоститељску позицију. Зна чијим гласовима је дошао ту где је. Односно, чијим гласачима је наређено да га гласају. Конобар је дошао, рачун да се плати.

   Reply
   1. Maja

    Jeste li Vi, uopšte, pročitali šta sam ja napisala?!
    Ovde je važno samo pljuvati, pa na bilo šta.

    Reply
 4. PedjaVa

  Nesa je na FB objavio da je konferencija otkszana zbog smrtnog slucaja u porodici.Videcemo dalje poteze.Eto prilike da Pantelic mozda postane direktor bolnice.Ko se jednom napije vode politicke,ne napusta to tako lako,Cutao je Nesa i do sada,verujem i da ce od sada

  Reply
 5. Spas

  Samo da skinu ovoga prevaranta i falsifikatori i čoveka koji je uzeo pare od bolesne dece,koji nije Valjevac,i da konačno fodje za šefa odbornicke grupe neko pošten,podrška za ujedinjenje i za Tadića kao novog šefa odbornika SNS

  Reply
  1. Деда Милe

   Види, СПАС бот. Још и слабо писмен. Администратор не би требало да дозволи објављивање коментара са правописним грешкама.

   Reply
  2. Nino

   Slažem se u potpunosti. Sramota je što je taj čovek i dalje u vladajućoj stranci. Sramota posle svega

   Reply
 6. Rista

  Mirko Kovačević vam je i dalje u stranci. Toliko o tome o promenama. Ja sam mislio da je Jelena prava stvar kad ono mućak

  Reply
 7. Radovan

  Mora SNS pod hitno da očisti svoje redove. Momentalan otkaz za dokazanog falsifikatora Radojicu koji šteti imidzu stranke

  Reply
 8. Жељко Живковић

  Промена система-сигурност за све.
  Српски покрет Двери.

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.