Obeležena godišnjica pogibije pilota Pavlovića

Dan herojske smrti pilota Milenka Pavlovića, komandanta 204. Lovačko-avijacijskog puka Ratnog vazduhoplovstva Vojske Jugoslavije, tradicionalno je obeležen danas kod spomenika pilotu u bulevaru Vladike Nikolaja.

Supruga i sinovi Milenka Pavlovića

Nakon preleta dva “miga 29” tačno u 12 sati i četiri minuta, u vreme kada je Pavlović pre 22 godine oboren u sukobu sa višestruko jačim NATO avionima, parastos u prisustvu velikog broja građana i poštovalaca njegovog herojskog dela, sveštenici Eparhije valjevske služili su parastos. 

Delegacija Grada Valjeva

Cveće i vence na spomenik hrabrom pilotu položili su članovi njegove porodice, predstavnici Ratnog vazduhoplovstva, valjevskog garnizona Vojske Srbije, Grada Valjeva, Opštine Osečina, policije… Cveće je položeno i u Bujačiću, gde su pali ostaci aviona Milenkovog “miga”.

Predstavnici Udruženja boraca Valjevo položili su cveće takođe danas Milenku Pavloviću.
“Takvom heroju kakav je Milenko uvek ćemo polagati prirodno cveće jer on i njegovo junaštvo je bilo prirodno i hrabro. Mnogi odlaze i menjaju se a mi borci i Milenkova porodica  uvek ostajemo i sećanje na njega i njegovo junaštvo nikada ne sme biti zaboravljeno. Poštujući mere virusa Korone položili smo cveće po završetku obeležavanja koje je organizovao grad Valjevo”, saopštili su iz Udruženja boraca.

Delegacija Udruženja boraca 1990. položila cveće na spomenik pilotu

1 comment on “Obeležena godišnjica pogibije pilota Pavlovića

  1. Pravoslavac vernik

    Kako sveštenici drže pomen na spomeniku koji nije osveštan i nema krsta?

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.