Nikolija Kulinčević zlatna na biciklističkom kupu Beograda – Јoš 5 odličja za BK Sputnjik

Na Kupu Beograda koji je u nedelju održan u našem glavnom gradu na stazi Ušće, mlađa kadetkinja Valjevskog Sputnjika Nikolija Kulinčević ostvarila je prvu pobedu u svojoj karijeri.

Sigurnom vožnjom i odvajanjem od konkurentkunja već nakon drugog kruga, mlada valjvska takmičarka je ostvarila veliku prednost – toliku da i pored pada u jednoj krivini je  uspela da nastavi i ubedljivo trijumfuje. U istoj trci, srebrnu medalju i dvostruki trijumf za valjvski klub ostvarila je Marija Ćesarević što je njena prva medalja u ovoj konkurenciji.

U kategoriji kadeta, valjevski reprezentativci Borisav Đurić i Bogdan Angelovski su dobrom taktičkom vožnjom stigli do drugog i četvrtog mesta, dok je u trci mlađih kadeta Igor Davidov na svojoj prvoj drumskoj trci sjajnom taktikom i upornim zalaganjem osvojio bronzanu medalju. Najmlađi takmičari BK SPUTNjIK Natalija Kulinčević i Lazar Angelovski su u kategoriji mlađih poletaraca izborili mesta na drugom stepeniku pobedničkog postolja čime su najavili da imaju potencijal da srebrne medalje pretoče u zlatne.

I ostali takmičari najuspešnijeg Valjevskog biciklističkog kluba: Ivan Ćesarević, Vanja Maksimović, Nenad Nikolić i Milan Lazarević su dobro vozili, taktičku „umirili“ svoje konkurente i ostvarili plasmane do 10- ih mesta.

Sledeće nedelje, čak 20 članova BK SPUTNjIK nastupiće na Beranovcu kod Kraljeva na trci koja se boduje za Kup Srbije u kojem su Valjevci među najboljima u generalnom plasmanu.

FOTO: bksputnjikvaljevo@mail.ru

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.