Maša Radojević najuspešnija na državnom prvenstvu u plivanju

Na prvenstvu Srbije za pionire koje se održavalo na bazenima sportskog centra „Novi Beograd“, učestvovala su 42 najbolja kluba iz zemlje sa 283 plivača. Plivački klub „Valis“ je predstavljalo 13 plivača predvođenih trenerom Branislavom Kovačevićem.

Najuspešnija takmičarka „Valisa“ ali i celog takmičenja je bila Maša Radojević koja je titulu prvaka Srbije osvojila u disciplini 100m leđno u konkurenciji 100 najboljih ledjasica u državi, dok je u disciplinama 50m slobodno i 200m mešovito stigla do drugog mesta.
Plivački savez Srbije je na osnovu zbira  tri isplivane discipline Masu proglasio najuspešnijom pionirkom Srbije na državnom prvenstvu u velikim bazenima za ovu godinu.
Po statiscici osvojenih medalja PK „Valis“ je šesti klub u Srbiji u pionirskoj konkurenciji.
Veliki doprinos uspesima kluba u većim delom debitantskim nastupima na ovakvom takmičenju dali su i: Andrijana Marić, Dunja Petrović, Milica Jović, Jana Mitrović, Sofija Prostran, Mina Nikolić, Ana Jevtić, Đorđe Živković, Mihailo Ilić, Andrej Milivojević, Ivan Hrenka i Relja Stefanović.
„Sjajnim rezultatima završavamo ovaj ciklus sa najmlađim plivačima, okrećemo se narednim takmičenjima i organizaciji tradicionalnog međunarodnog „Petnica kupa“ kada će biti i obeleženo dvadeset godina od osnivanja naseg kluba“, kaže predsednik kluba Branislav Kovačević.

1 comment on “Maša Radojević najuspešnija na državnom prvenstvu u plivanju

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.