Krizni štab danas o ublažavanju mera – Vakcinacija kao uslov?

U Valjevu su u toku jučerašnjeg dana zabeležena samo dva slučaja korona virusa . Tokom prošle nedelje grad je ukinuo vanrednu situaciju, a Krizni štab Srbije danas će na sednici u 14h razmatrati ublažavanje  postojećih mera.

Odluku o tome kako bi u narednom periodu trebalo da izgledaju protivepidemiološke mere biće poznato nakon sednice Kriznog štaba Srbije koja će biti održana danas. Po nekim najavama postojeće mere trebalo bi da budu ublažene , a kako bi to zaista trebalo da izgleda nije poznato.

Ono o čemu se najviše spekuliše u javnosti jeste produžetak radnog vremena ugostiteljskih objekata pa I olakšice vezane za okupljanja.  Nacionalni mediji prenose objavu na Twiteru zamenika gradonačelnika Gorana Vesića koji je napisao da će danas zatražiti produženje radnog vremena za ugostteljske objekte u gradovima gde je vakcinisano 50% stanovništva. Koliko je za sada poznato Beograd je medju takvim gradovima.

Već ranije srpski epidemiolozi govorili su na temu broja vakcinisanih kao uslova za relaksiranje mera. Sutra u Srbiji počinje i prijava vakcinisanih grdjana za 3000 dinara koliko je predvidjeno kao podsticajna mera.

Sudeći po do sada iznetim podacima Valjevo nije dostiglo ovaj procenat, a da li bi mere mogle biti donete upravo uz ovaj uslov ostaje da se vidi.

U Valjevu je sudeći po objavama na društvenim mrežama okupljanje gradjana već počelo , a mnoga slavlja oragnizuju se pod šatrom u dvorištima uz manji broj gostiju I raniji fajront.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.