Kon: Od jula slavlja , maske ćemo nositi i dalje

Epidemiolog Predrag Kon saopštio je da se ozbiljno popuštanje protivepidemijskih mera očekuje već od jula. Po njegovoj najavi maturanti mogu očekivati i proslave matura. Maske ćemo ipak nositi duže.

U Valjevu u protekla 24h zabeležena su samo 3 slučaja korona virusa što je najmanje u proteklih osam meseci . „Očekujemo da će u narednom periodu biti stabilna epidemiološka situacija uz prisustvo virusa, ali već sredinom jula počećemo da ozbiljno popuštamo mere“,izjavio je član Kriznog štaba Predrag Kon.

Po njegovim rečima, najvažnije je da se broj umrlih smanji, a maske ćemo morati da nosimo značajno duže.

Tokom prošle nedelje premijerka Srbije Ana Brnabić je najavila  da postoji mogućnost da se dozvole slavlja, svadbe, rođendani i proslave od 21. Juna. Jedan broj epidemiologa istovremeno je izneo stav da sa takvim popuštanjem mera treba još sačekati kako bi što veći broj gradjana bio vakcinisan.

Predrag Kon najavio je I mogućnost proslave matura , a da li će pojedine mere već na narednoj sednici biti ukinute ostaje da se vidi.

U Valjevu se venčanja već proslavljaju , ali u većoj meri na otvorenom . Kako Vamedia saznaje, proslava ima I u restoranima , ali u manjem broju I uz poštovanje odluka da za stolom može biti najviše pet osoba. Broj gostiju značajno je manji jer ograničenje za ugostiteljske objekte je I da je popunjenost kapaciteta moguća do 50%.

Imunizacija gradjana u Valjevu je u toku, a pad broja zaraženih svedoči o efektima imunizacije, kažu u ovdašnjim vakcinalnim centrima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.