Istorijski uspeh valjevskih vidri – Valis u Super ligi

Vaterpolisti Valisa u neizvesnoj utakmici do samog kraja pobedili su ekipu Stari grad iz Beograda i plasirali se u Super ligu Srbije .

Vidre  iz Valjeva sa 12: 11 savladale su  u baražu ekipu Starog grada i ostvarile ulazak u Super ligu. Domaćin je tokom većeg dela utakmice imao prednost koja je u jednom trenutku bila i dva gola veća ,a sam meč rešen je u poslednjih sedam sekundi kada je za  Valis, Sergej Lobov  postigao odlučujući gol.

Najefikasniji kod domaćih bio je Aleksandar Kovačević sa tri gola, dok je isti učinak kod gostiju imao Luka Šofranac.

Valis – Stari grad 12:11 (2:2, 5:4, 1:2, 4:3)

Bazen Petnica. Sudije: Anđelić i Šukić. Isključenja: Valis 12, Stari grad 11. Peterci: Valis 3 (1).

VALIS: Đerković, Mitrović 1, Čavić 2, Lobov 2, Arsenović, Milinović, Gavrilović 2, Metodiev 2, Vujić, Kovačević 3, Stanić, Ičagić, Milovanović, Milovanović. Trener: Goloskoković.

STARI GRAD: Ivanović, Popović 1, A. Šofranac 1, Stanić, L. Šofranac 3, Spasić 1, Barbarez 1, Gajić 1, Giri, Sekulić, Ćorić 2, Vasić, Ilić, Muniz 1. Trener: Peković.

Požrtvovanost valjevskih dečaka , brojna publika bodrila je do poslednjeg trenutka neizvesne završnice.

„Naša očekivanja su bila da udjemo u Super ligu. Utakmica je bila takva da je zaista prognoza bila teška, napravili smo ključni segment brejka u Beogradu gde smo mnogo lakše dobili utakmicu. Znali smo da će ova biti teža . Ne baš ovoliko neizvesna , napeto i neizvesno i na našu sreću evo posle niza godina , decenija Valjevo ima u ekipnom sportu učesnika Super lige. Vaterpolo je u Srbiji podignut na jedan značajn nivo i Super liga je možda jedna od najjačih u Evropi“, rekao je  Nebojša Stojaković predsednik UO VK Valis.

Valjevskim superligašima u narednom periodu potrebno je mnogo rada , ali I podrške . Stojaković kaže da je pred klubom veliko ulaganje I troškovi od oko 250 000 evra.

“Moramo obezbediti sredstva jer nam je potrebno da sledeće godine opstanemo u toj ligi I budemo medju osam klubova jer mi imamo pre svega mladu decu koja treba da ostanu ovde u Valjevu , a oni će svoj pun potencijal pokazati za 4 do 5 godina. Ali naravno oni već sada zaslužuju da se nadju medju najboljima . Mi smo zbog te podrške već mesecima u pregovorima I sa gradom I sa privrednicima Valjeva, trudimo se da ih motivišemo , deca su večeras opravdala  sva očekivanja I zato se nadam da ćemo naći rešenje . Pre svega jer ovaj tim ima 80% Valjevaca , valjevske dece I mislim da je ulaganje u njih ključno. To je naš zadatak I obaveza”, kaže Stojaković.

Valis pored prve ekipe ima I pet mladjih kategorija , a u generacijama do 18 godina ovaj klub je poneo I titulu vice šampiona države. Sada će se prvi tim naći u društvu Partizana, Zvezde, Radničkog I drugih velikih klubova sa ozbiljnom podrškom , a predsednik UO kaže da svoj način rada neće menjati. “Želimo da deca ostanu ovde , obavezana ugovorima I vezana za svoj matični klub . Naravno mi sada moramo imati I par pojačanja , ali ta pojačanja će doprineti I podizanju kvaliteta postojećih naših igrača”, objašnjava Stojaković.

U Super ligi, Stojaković kaže, najviše će se spremati za utakmicu sa VK Radnički čiji je direktor Jugoslav Vasović sinoć bio na tribinama bazena u Petnici.

Za Vamediu Vasović je rekao da najpre čestita na sjajnoj pobedi . “Sve čestitke naravno , očekujem da imamo dobru utakmicu kada se nadjemo u bazenu u Super ligi, što bi se reklo, neka bolji pobedi!”, rekao je Vasović.

1 comment on “Istorijski uspeh valjevskih vidri – Valis u Super ligi

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.