GO DSS protiv Zakona o istopolnim zajednicama

GO DSS izdao je saopštenje u kome navodi razloge protivljenju donošenja Zakona o istopolnim zajednicama. Saopštenje prenosimo u celosti:

“Protivimo se usvajanju Zakona o istopolnim zajednicama zato što za cilj ima izjednacavanje njihovog odnosa sa tradicionalnom porodicom.

Porodica je od postanka čovečanstva do skoro bila osnovna društvena jedinica.

Pobedom ideologije individualizma na zapadu i njenim širenjem po celom svetu doveden je u pitanje koncept bilo kakvog zajedništva pa time i porodičnog života pa čak je postavljeno i pitanje smisla imati decu pošto to umanjuje standard pojedinca, smeta u profesionalnom razvoju, negativno utiče na društveni život…

To je dovelo ne do bele kuge nego demografske katastrofe.

Postoje tri moguća izlaza iz ove situacije :

1.    Da prihvatimo izumiranje civilizacije jer  da mi proživimo ovaj život kao se nama sviđa a posle nas šta nas briga

2.    Da ovo moderno društvo nađe način da motiviše ljude da prave i gaje decu mimo tradicionalnih modela (što, u ovom trenutku, ne deluje verovatno)

3.    Da pokušamo da reafirmišemo porodicu kao stub društva i da kroz podršku porodici (ne mislim samo finansijsku) reafirmišemo ljudsku potrebu za stvaranjem potomstva.

Gledajući izbore koje imamo deluje da samo ovaj porodični model možda ima izgleda za kakav takav uspeh. 

E sad, ako porodicu definišemo kao zajednicu seksa i ljubavi, a ne kao zajednicu kojoj se dvoje ljudi udružuju da bi, između ostalog, stvorili i odgajili potomstvo mi praktično obesmišljavamo porodicu i rušimo, verovatno, jedinu nadu da će ova civilizacija opstati.

GO DSS VALjEVO”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.