Tadić: Utapanje SPAS-a u SNS u Valjevu zavisi od mnogo toga

Utapanje SPAS-a u SNS , kad je Valjevo u pitanju , zavisiće od današnjeg dogovora u Beogradu s jedne strane i potom konsenzusa o strateškim idejama i rešenjima za Valjevo u pravcu njegovog razvoja, s druge strane, stav je koji je tim povodom izneo poverenik SPAS-a za Valjevo Nebojša Tadić.

Odbornik u Skupštini grada Nebojša Tadić kaže da Valjevo ne može ići ispred dogovora SPAS-a i SNS-a na nivou centrale. Kako navodi, sve će biti poznato već danas nakon sastanka GO SNS u Beogradu.

„Kada se potvrdi dogovor u Beogradu očekujemo zvaničan predlog SNS Valjevo o tome kako oni vide da treba da izgleda taj sporazum i dogovor u Valjevu. Zbog velikog broja članova, simpatozera, glasača i prijatelja koje smo za godinu dana stekli ovde, insistiraću pre svega na pitanjima programa , plana delovanja i ideologije. Odnosno moramo se usaglasiti oko strateških ideja . Osnovno pitanje je, da li ćemo vaskrsuti Valjevo sa svojim izvornim karakterom, kao jednim od najvažnijih srpskih gradova, s anjegovom viševekovnom i slavnom istorijom ili ćemo nastaviti sa politikom na silu , nametnutom Valjevu od 1944. godine“, rekao je Tadić na konferenciji za novinare.

Po jegovom mišljenju , ključno pitanje je i da je valjevski SNS spreman da na pravi naččin vrednuje potencijal SPAS-a , što je bio slučaj u Beogradu? On lično, boriće se protiv stihijskog utapanja  bez razgovora o suštinskim pitanjima.

„Mi na politiku ne gledamo kao na estradu, egzibiciju ili Biro za zapošljavanje . Protiviću se svakom pokušaju  da se razgovori i eventualni dogovor  svedu na to da nas nekolicina iz odbora SPAS-a u Valjevu budemo namireni nekim funkcijama. Mi još od izbora podržavamo gradonačelnika i većinu koju ima SNS, tako će ostati i na dalje bez obzira  da li bude dogovora u Valjevu oko utapanja“, rekao je Tadić.

Odbornik Tadić kaže da će se za te principe zalagati , ali i da ukoliko bude drugačije nakon razgovora sa svojo porodicom doneće odluku o svom daljem angažmanu.

Na pomenutoj konferencji za novinare odbornik SPAS-a Nebojša Tadić zahvalio se predesedniku Srbije Aleksandru Vučiću što je prepoznao potencijal Valjeva i omogućio dolazak investitora u Valjevo. „Predsednik je Valjevo stavio na prvo mesto i koristim priliku da pohvalim gradonačelnika i njegove saradnike što su sa svoje strane pokazali ambiciju da naš namučeni i zapostavljeni grad stave na mesto koje mu pripada u svim prostornim i razvojnim planovima Srbije,“poručio je Tadić.

10 comments on “Tadić: Utapanje SPAS-a u SNS u Valjevu zavisi od mnogo toga

 1. Dimitrije

  Biće interesantno videti Nešu Kuću u SNS, a pre godinu dana pisao po fejsu svašta protiv SNS i Vučića!

  Reply
 2. Биба

  Господине Тадићу, закаснисте за мало са својим опсервацијама. Уједињење прошло без и једне речи. Ви ћете или следити директиве (што мислим да је најпаметније) или ћете остати усамљени у Србији са својим одборницима у Ваљеву. Кажу да ће Вам и место у Градском већу узети и доделити некоме од својих. Није требало да се излећете са конференцијом за штампу јуче… Но шта је – ту је. Желим Вам сваку срећу, и заборавите на место заменика шефа одборничке групе у Скупштини града.

  Reply
 3. Дверјанин014

  Још једном да поновим, јесте ли за ово гласали Вас 1280, драги суграђани. Говорио сам Вам пре “ избора „…

  Reply
 4. sin anarhije

  Nema on sta da se pita a i sta da kaze , zna se ko vodi Valjevo , ubski radikal ….

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.