Dveri započele kampanju u Valjevu

Srpski pokret Dveri iz Valjeva je započeo kampanju pod nazivom “Od porodice do porodice”. “Naša kampanja ne znači da ćemo ići samostalno na izbore , ali ako do toga dodje , mi smo spremni”, poručio je lider Dveri Boško Obradović .

“Mi smatramo, s obzirom na veliku i sveukupnu cenzuru koja je prisutna na velikim beogradskim medijima, da mi ne možemo više čekati niti da nam vlast da nekakvu svoju milost, niti da nam neke slobodne i poštene izbore donesu evropski posrednici. Mi moramo da krenemo u narod, ne čekajući više nikoga i ništa, u direktan susret sa građanima, kako i kaže ime naše kampanje, od porodice do porodice i to krećemo od danas iz Valjeva gde ćemo razgovarati sa vašim sugrađanima, obići centralne ulice, obići vaše kafiće, bašte restorana i u ovoj prazničnoj atmosferi podeliti naš materijal koji se tiče upravo naše kampanje „Promena sistema – Sigurnost za sve“ i porodice na prvom mestu”, rekao je na konferenciji održanoj u Valjevu lider Dveri Boško Obradović.

Obradović je najavio i prve sledeće aktivnosti u ovoj kampanji, a to su tri porodične šetnje. Prva je u subotu, 08. maja u Leskovcu, druga u ponedeljak, 10. maja u Lebanu i velika porodična šetnja u Beogradu, u subotu, 15. maja u 15 časova ispred Doma Narodne skupštine Republike Srbije.

“Nekoliko je važnih razloga zašto krećemo sa porodičnim šetnjama. Mi smatramo da je porodica najvažniji deo našeg društva, da porodica konačno mora da dođe na prvo mesto, da je potrebno da ova država podržava mlade bračne parove, porodice sa decom, porodice sa više dece, ali i one brakove koji nemaju decu, samohrane majke i očeve, staračka i samačka domaćinstva, ali u ovom vremenu, vremenu pandemije, posebno porodične firme, domaće privrednike i preduzetnike, domaće poljoprivrednike. Vreme je da prestane ovo favorizovanje i finansiranje stranih kompanija od naših para i da sva ta sredstva budu usmerena u domaću privredu i poljoprivredu. Mi to zovemo ekonomskim patriotizmom”, rekao je Obradović.

Po njegovom mišljenju još jedan patriotizam je izuzetno važan , a to je ekološki patriotizam.

“Kakvo nam je stanje i kakav nam je kvalitet vazduha, vode, zemlje, hrane, sve su to razlozi zašto treba izaći na porodične šetnje i evo pozivam i vas Valjevce, da u subotu 15. maja u 15 časova ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu budete naši gosti na tradicionalnoj porodičnoj šetnji. To će biti jedan nadstranački skup, Dveri su samo organizator ali smo pozvali sve druge političke stranke, udruženja, patriotske, ekološke, porodične organizacije kojima je porodica na prvom mestu. I dodao bih još, mi smo protiv ova tri zakona koja predlaže Gordana Čomić, kao kadar bivšeg režima u ovom sadašnjem režimu. Zakon o istopolnim zajednicama, Zakon o rodnoj ravnopravnosti i Zakon o izmenama i dopunama Zakona o zabrani diskriminacije su antiustavni, antihrišćanski i antiporodični i mi ćemo na velikom protestu 15. maja, pozvati Vladu Republike Srbije da povuče sva tri zakona i da ne dozvoli da se na taj način krši Ustav  i menja definicija braka i porodice. Mi smatramo da nije normalno da dete ima mamu i mamu ili da ima tatu i tatu, normalno je da dete ima tatu i mamu. Mi nemamo ništa protiv da se rešavaju konkretni problemi homoseksualaca kao što je rešavanje imovinskih pitanja ili poseta bolnicama ili zatvorima, ali nedopustivo je da se menja definicija braka i porodice jer naš Ustav jasno kaže u članu 62. stav 2. da je brak zajednica muškarca i žene. U tom smislu, mi smatramo da je borba protiv bele kuge, borba protiv demografskog nestajanja našeg naroda najvažnije državno pitanje u 21. veku.”, objašnjava lider Dveri.

Obradović kaže da je mana opozicije u Srbiji nedostatak jedinstva u opozicionim redovima , a u vezi sa pregovorima vlasti-opozicija. “Dveri idu svojim samostalnim putem već više od pola godine kako je prestao sa radom Savez za Srbiju I mi ćemo do izbora svakako nastaviti ovaj naš samostalni put , zato smo I krenuli u ovu predizbornu kampanju ne čekajući više nikoga I ništa. Mi smo se kao opozicija našli u jednoj nezahvanoj poziciji. S jedne strane treba da se obratite vlasti koja je toliko puta do sada prevarila I nije ispunila obećanja I sa druge strane evropskim poslanicima koji su prošle godine priznali one nedemokratske izbore. Ja nisam neko ko bi sada bio raspoložen da beskrajno čeka I nekoga moli za milost , slobodne medije ili poštene izbore . Zato smo I krenuli u ovu kampanju da više nikoga I ništa ne čekamo”, rekao je Obradović.

On navodi I da će sa ostalim opozicionim partijama razgovarati kada dodje vreme izborima I kada će biti dogovoreno oko izlaska na izbore. Ukoliko doje do odluke da se ide sa jedinstvenom listom po mišljenju lidera Dveri važno je ko će biti na čelu te liste. Stav Dveri po tom pitanju je da je ta osoba porodičan čovek, patriota , neko ko je za Kosovo I Metohiju u granicama Srbije .

“Drugi model je da se izadje u dve ili tri različite opozicione kolone kao što je to bilo u Crnoj gori , ali da se ne napadamo, da imamo saradnju na biračkim mestima, da se borimo protiv izborne kradje I da u zbiru pobedimo aktuelnu vlast na parlamentarnim izborima . Ja sam raspoložen za svaki od ovih scenarija , ali smatram da mora postojati nešto što bih ja nazvao Nacionani front u kom će biti sadržane sve naše nacionalne vrednosti. Ova naša kampanja ne znači da čemo ići sami na izbore , ali ako do toga dodje mi smo spremni”, poručio je lider Dveri.

12 comments on “Dveri započele kampanju u Valjevu

 1. Pirlo

  Kreće Boško u kampanju od vrata do vrata i moram priznati da je to veoma hrabar potez njegove stranke. Ići od vrata do vrata u zemlji gde imas podršku od 0,6-1% glasača je veoma smelo i hrabro. Nadam se da neće proći kao što su prolazili njegovi politički neistomišljenici onomad kada ih je Boško patosirao na skupštinslim stepenicama, cepao sakoe i slično. Spremite se gradjani Srbije, Boško tabadžija kreće u kampanju, budite spremni na sve!

  Reply
 2. Valjevac

  Ovaj do Boško više promenio stranaka nego gaća. I šta On će da promeni nešto. Pa njega iz SPS isterali.

  Reply
 3. Igor

  I džemper je ukombinovao sa štandom. To je jedino novo u njegovoj ekstremističkoj politici.

  Reply
 4. Жељко Живковић

  Васкрснуће Србија, анонимни ботови СНС.

  Reply
 5. Mima

  Boško se bori za ljude koji sastavljaju kraj sa krajem i ima bolji plan za socijalnu politiku od nazovi socijalista. Jedini je političar posle Djindjića koji iskreno želi napredak i boljitak svojoj zemlji! Ima neke konzervativne stavove, zato nema onoliko opozicionih glasača koliko bi trebalo.Vučić se najviše plaši Boška, zato ga i napada toliko. Zna da može da se desi da, i Boško kao i Toma nekad, okrene priču ka EU i da prestane da pominje Kosovo u tolikoj meri. Mislim da bi tada imao mnogo veću podrsku i uradio bi zaista nešto od ove države a ne kao napredni lopovi. Mnogo više ljudi ga ceni nego što se slaže u potpunosti sa njegovim političkim stavovima.

  Reply
 6. Nenad Jovanovic

  Vidim botovi samo pljuju i ikriju se iza laznih profila, Treba da znaju ovo pljuvanje po Dverima je kao antitelo posle vakcine Pljujte jos jace da jos vise ojacamo jer znate da ce narod kad tad prepoznati ko mu misli dobro a ko ga zamajava skoro 10g. 30 Eura je jedini politicki trik koji zvala ima da moze nekog da zainteresuje jer dosadio je i bogu i narodu. Samo jedno pitanje dal je Bosko ubio Cvijana Olivera srusio Savamalu gahio marihuanu u Jovanjici dilovo oruzje Krusika pravio sex zurke u Jagodini dali je ubio zenu na naplatnoj rampi biser svega radio potporni zid u Grdelickoj klisuri

  Reply
 7. Leka

  Voleli bi Vi da je i onaj vas kome ni ime ne mogu da pomenem makar malkice kao Bosko.Pisete jer vam je narucio,pa njega se i plasi,jer Bosko je jedini cist kao suza,svi vi to znate.Sta kazete za Krusik,za Jovanjicu za naplatnu rampu,za Savamalu…Sta kazete za sina od gazde Pinka,imate li komentar za koalicionog parznera iz Jagodine.Da Boskoozda nema.racune po stranim.bankama,da on i neko.iz Dveri nije kupio diplome,pa malo im to onda hajde i doktorate,kao vi i vasi djilkosi.Da imate malo.obraza cutali ni i pokrili se usima,sram vas bilo.cime se vi bavite i koga podrzavate.Zanima me sta cetw sutra reci deci sa kim ste bili i koga ste podrzavali.

  Reply
 8. sin anarhije

  Radikalska posast hara Srbijom , koja je sve siromasnija a standard sve manji …

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.