Gužve, žurka i stari problemi ovog vikenda

Proteklog vikenda u Valjevu nije zabeleženo veće kršenje epidemioloških mera. Ipak, lepo vreme , ponovo je ukazalo na problem saobraćaja pored reke Gradac pa ostaje nepoznato šta će se dešavati za dane praznika pred nama.

Ovog vikenda reagujući po prijavi gradjana pripadnici komunalne milicije i valjevske policije u stanu kod stare autobuske stanice zatekli su proslavu sa 9 osoba.

Lepo vreme u protekla dva dana i najava meteorologa da nas ove nedelje očekuje kiša, izvelo je veliki broj Valjevaca van stanova i kuća. Najveće gužve zabeležene su u priobalju reke Gradac gde se gotovo nije moglo proći. Standardnu gužvu ponovo su stvorili oni koji u šetnju odlaze automobilom pa su ne retki ekscesi, vika i psovanje u pojedinim slučajevima prerastali u duže prepirke.

Rešenja za ovaj problem još uvek nema iako u Gradskoj upravi tvrde da je rešenje na pomolu , a u proteklom periodu dopisima i zahtevom da se problem reši udruženja gradjana pa i političke partije oglašavale su se direktnim dopisom Upravi.

„Grad bi konačno trebalo da se odluči da li želi da zaštiti reku Gradac i šetače ili da se ovde doda još jedna traka pa da samo automobili prolaze. Nema tu druge pomoći“, kaže za Vamediu jedan od rezigniranih šetača.

U Gračanskoj patroli, koja je takodje jedno od udruženja koje se gradu obratilo dopisom, izražavaju nadu da je problem moguće rešiti. Vamedia pak nezvaično saznaje da su se gradu obraćali i vlasnici ugostiteljskih objekata , ali onim suprotnim, smatrajući da bi im regulisanje saobraćaja ugrozilo posao. Ipak , nijedno od udruženja u svom zahtevu gradu nikada nije pomenulo ugostitelje pa je pravo pitanje da li ugostitelji u ovom delu zaštićenog prirodnog dobra zapravo primaju samo kao goste vozače i njihove putnike? A, izvesno , nejasno je i zašto je neophodno da njihovi gosti do njih dodju automobilom?

Ipak, ova slika proteklog vikenda možda je blagi nagoveštaj kako bi moglo biti za praznike koji su pred nama s obzirom da se Prvi maj uobičajeno obeležava „uraancima“ koje su poslednjih godina mladi preveli u kampovanja i izlete.

Za sada , kako prenose nacionani mediji, svi su izgledi da izmena postojećih epidemioloških odluka neće biti. Ukoliko bude kiše , može li se pretpstaviti da će onda pune ruke posla imati policija i komunalci?

12 comments on “Gužve, žurka i stari problemi ovog vikenda

 1. Mislim da je zakon u ovoj drzavi isti za sve nas

  Postovani iz komunalne policije idite malo do Uba vidite svojim ocima koliko tamo ima omladine na zurkama.Jesu li tamo legalizovane zurke a u Valjevu nisu pa zato u nasem gradu nisu dozvoljene.Mozda korone nema na Ubu,pa ako nema da se svi tamo preselimo.

  Reply
 2. Milos

  Komunalna milicija sprovodi zakon kako se njima hoće. 99% ugostiteljskih objekata u Valjevu ne može da radi sem u bašti na otvorenom, a 1% da sada ne nabrajam, oni rade i u zatvorenom delu objekta, nazovimo to baštu! Prošetajte malo novinari, pa o tome obavestite javnost.

  Reply
 3. Zakon

  Nisu komunalci doneli zakon i naredbe sta sme a sta ne.Oni samo sprovode mere koje je Vlada RS donela i drze se toga. Na Ubu ako sve radi onda oni ne sprovode mere i preporuke Vlade RS i to je vec njihov problem.
  Komunalci samo kontrolisu a ne donose zakon.

  Reply
  1. Milos

   Ne postupaju po merama koje je donela Vlada Srbije. Neko može da radi, neko ne može . Po proceni komunalne milicije. Zna se lepo šta je bašta ugostiteljskog objekta, to nikako ne može biti u zatvorenom delu.

   Reply
   1. Jelena

    Nije to nikakva procena Komunalne policije vec se obrati Kolubarskom okrugu i Sanitarnoj inspekciji pa radi kao sto i mi ostali radimo a ne da kukas u prazno ovde

    Reply
 4. Hiram

  Ova vozila na fotografijama su parkirana suprotno saobraćajnim znacima koji tu postoje, a na kojima piše da su zabranjeni zaustavljanje i parkiranje na kolovozu i na bankini pored kolovoza. Zašto policija ne postupa po tim znacima i ne kažnjava one koji tako očigledno krše propise?

  Reply
  1. Iskreni ljubitelji prirode

   Uporan si Aco nema sta, lepo se potpisi svojim imenom i prezimenom a ne ceo zivot se nesto krijes i od nekoga.Znamo za koga agitujes ala dzaba😉
   Setnja,priroda i mi !!!

   Reply
 5. sin anarhije

  Srbija je zemlja nedodjija u svakom pogledu , a Valjevo nesto najgore u tom svetu .,,, milion mesta na samo 10 km od grada za provod i obilzak , a svi po filozofiji mase na isto mesto jer je to navodno IN ….

  Reply
 6. "Aca"

  Duž ove ulice jeste zabranjeno parkiranje i to je činjenica. To što policija ne radi svoj posao je drugi problem. Kada bi se taj propis poštovao i policija kažnjavala za nepropisno parkiranje, smanjio bi se i broj vozila koja tamo odlaze. To bi mogao da bude samo prvi i najjednostavniji korak u smeru rešavanja ovog problema, a koji bi mogao da se sprovede u roku od odmah. Ne košta ništa, ne zahteva bilo kakve posebne odluke raznih organa koji su po definiciji spori i neodlučni i daće rezultate – manji broj vozila. Onda dalje tražiti celovito rešenje za ovaj kraj. Ovako će još mnogo gračanske vode otići u Kolubaru, a stvari se neće pomeriti sa mrtve tačke. Ti u tome i dalje gledaj nekakvu „agitaciju“, ali je to zapravo samo prvi korak ka rešavanju problema.

  Reply
  1. E pa tako

   Samo se ti nama opusti i gledaj.
   Bez nervoze samo….Kada nam bude trebalo tvoje misljenje obraticemo ti se,a mislim da nece 100%.😄
   Ideje iznosi tamo kod tvojih ako te i oni slusaju😗😗😗

   Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.