Delimično zatvaranje od subote u podne do ponedeljka u 6h – Srednje škole prelaze na onlajn nastavu

Krizni štab Srbije i nije doneo odluku o potpunom zatvaranju . Ipak, od subote u podne do ponedeljka u 6h ujutro rade samo prehrambene trgovine , cvećare, pumpe , apoteke . Srednje škole prelaze na onlajn nastavu.

Na današnjoj sednici Kriznog štaba doneta je odluka o novim pooštrenim merama koje će važiti narednih dana , a novo zasedanje Štaba očekuje se ponovo u utorak. Iako je medicinski deo Kriznog štaba bio za potpuno zatvaranje na 7 ili 10 dana takva odluka ipak nije doneta.

Sutra će svi ugostiteljski objekti, prodavnice, kafići i restorani raditi u Srbiji raditi do podne (12h), a u nedelju će ugostiteljski objekti biti zatvoreni. Za vikend od subote u podne do ponedeljka u (06h) sve će  biti zatvoreno  osim cvećara, prehrambenih radnji, pumpi, apoteka i dostava hrane.

Dr Predrag  Kon je pojasnio i da će pijace moći da rade i dalje, kao i pozorišta do 21h, dok će sportske priredbe koje su već zakazane moći da se održe, ali bez publike.

 “U ponedeljak nemamo nikakve nove mere do utorka kada budemo imali neke nove brojeve. Mislim da će ova dva dana imati neki efekat, ali on neće biti dovoljan. Ovo je neka crvena linija koju smo mi prihvatili”, rekao je on.

Po podacima Zavoda za javno zdravlje na dan 5.мart do 13h u Valjevu je registrovano još 40 slučajeva korona virusa.

U OB Valjevo hospitalizovana su 63 kovid pacijenta dok je ukupan broj obolelih trenutno u našem gradu 4853.

Od početka epidemije  u Valjevu je od posledica korona virusa preminulo 177 osoba.

Ostale opštine KO: Lajkovac 2, Ljig 4, Mionica 4, Osečina 6, Ub 8.

Ministarstvo zdravlja Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je u poslednja 24 časa registrovan 4.071 novooboleli od koronavirusa, od testirana 15.774 uzorka.

Od ove bolesti preminulo je još 17 osoba, tako da je ukupan broj umrlih 4.525, a procenat smrtnosti je 0,94 odsto.

Hospitalizovano je 4.161 lice, pri čemu se na respiratorima nalazi 166 pacijenata.

1 comment on “Delimično zatvaranje od subote u podne do ponedeljka u 6h – Srednje škole prelaze na onlajn nastavu

  1. zeljko

    Mislim da ovo zatvaranje nema nikakve svrhe, umesto da se rasporede po kaficima i trznim centrima do vecernjih sati, svi su se naguzvali do 12 sati, samo ce dobiti kontraefekat, a i otkud toliko zarazenih, u jeku vakcinacije, bas cudno, nista im ne verujem, uzdam se samo u opc+c i u svoj dobar imunitet, a i korona zurke ne posecujem…

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.