Ove godine najviše nagrada medicinskim radnicima

Na sednici Skupštine grada 18. marta valjevski odbornici razmatraće I predloge za nagrade grada Valjeva.

Kao I svake godine, na Dan grada biće dodeljene nagrade pojedincima ili grupama koji su svojim radom u prethodnoj godini doprineli afirmaciji grada ili su pak ostvarili zavidne rezultate.

Ove godine, nagrade neće biti dodeljene u pet oblasti od mogućih 14 I to: privreda, poljoprivreda, nauka, inovacije i pronalazaštvo, informisanje i društveno angažovanje i oblast urbanizma i arhitekture .

S druge strane za čak šest oblasti Komisija je predložila i po dva kandidata:

1.u oblasti obrazovanja i vaspitanja: VELjKU ĆIROVIĆU, profesoru matematike

2.u oblasti stvaralaštva i postignuća učenika i studenata dodeljuju se dve nagrade: MARIJI OBRADOVIĆ, učenici i ANDREI KABIĆ, studentu

3. u oblasti zaštite životne sredine: KLUBU ARS NOVA IZ VALjEVA

4. u oblasti medicine i brige o zdravlju dodeljuju se dve nagrade: DR SNEŽANI ARSENIJEVIĆ, doktoru medicine i specijalisti infektologije i DR BRANKI ANTIĆ, doktoru medicine i specijalisti Opšte medicine,direktorki Doma zdravlja Valjevo

5. u oblasti socijalne zaštite i humanitarnog radadodeljuju se dve nagrade: UDRUŽENjU RODITELjA DECE, OMLADINE I ODRASLIH SA SMETNjAMA U RAZVOJU „ZAGRLjAJ“ VALjEVO i GABRIJELI ŠIPOŠ, predsedniku Udruženja Građana za pomoć i podršku osobama sa Autizmom

 6. u oblasti humanosti dodeljuju se dve nagrade: VLADIMIRU DIMITRIJEVIĆU, glavnom tehničaru kućnog lečenja u Domu zdravlja Valjevo i koordinatoru vakcinalnog punkta u vreme COVID-19 i TIMU KOVID AMBULANTE – ODSEK ZA TESTIRANjE (Ognjen Andrić, Kristina Radovanović, Milena Matić, Saša Janić, Dragica Savić i Vladimir Đorđević)

7. u oblasti umetnosti i  kulture: VALjEVSKOJ KULTURNOJ MREŽI VAKUM VALjEVO

8. u oblastičuvanje i negovanje tradicije valjevskog kraja: DRAGOMANU MEDULOVIĆU PROKI, koreografu i RADU OBRADOVIĆU, majstoru za izradu frula i dvojnica

9. u oblastisporta dodeljuju se dve nagrade: VETERPOLO KLUBU „VALIS“ i DEJANU MIZDRAKU, košarkaškom sudiji, učesniku u polumaratonu i trijatlonu

Ove godine Komisija je dala predlog I za dve specijalne nagrade, i to: za životno delo posthumno episkopu valjevskom Milutinu, a Valjevska gimnazija  za afirmaciju Valjeva.

Dosadašnjih godina iako se u Pravilniku koji se odnosio na procedure odlučivanja navodilo da se o predlozima glasa I razmatra pojedinačno, Skupština grada je gotovo uvek nakon iznošenja predloga da se glasa objedinjeno, iako je to bilo suprotno pravilniku, donosila takvu odluku I glasala objedinjeno.  Razlog ovakvih odluka bio je više nego očit , a ponajviše je počivao na samom sistemu odlučivanja vezanom za odredjene kandidate koje je aktuelna vlast u datim trenucima želela da vrednuje . Poslednjom izmenom ovog pravilnika odbornicima su sada date obe mogućnosti , odnosno da glasaju pojedinačno ili zbirno o predlozima. O načinu glasanja Skupština će se izjasniti neposredno pred samo glasanje.

 Još jedna izmena pravilnika praktično bi trebala da politizovanje procesa odlučivanja marginalizuje  s obzirom da je izmenjena odluka po kojoj je jedno od troje odbornika  koji su članovi komisije obavezno I predsednik Komisije. Predsednik Komisije sada može biti bilo koji član.

Ove godine Komisija je radila u sastavu: predsednik dr Zorica Jocić, dr Milan Mirković, Ivan Ilić, Marko Jovanović, dr Snežana Mijatović, Aleksandar Blažić, Saša Milovanović, Snežana Jovanović, Micko Lepojević, Slobodan Aleksić i Zora Bojičić.

Godina koja je iza nas izvesno je protekla u znaku borbe protiv korona virusa pa se to jasno odrazilo I na nagradjene Valjevce , odnosno njihova zanimanja jer čak devet lica dolazei iz  oblasti medicine.

Dan grada je 20.marta, a uobičajeno je da se nagrade dodeljuju na Svečanoj akademiji koja se tim povodom organizuje. Prošle godine Svečana akademija nije održana, a nagradjenima su diplome I novčane nagrade uručene tek početkom ove godine.  Ipak, kako će svečanost izgledati ove godine I da li će je zbog epidemiološke situacije uopšte I biti , ostaje da se vidi, s obzirom na pooštravanje protivepidemioloških mera.

16 comments on “Ove godine najviše nagrada medicinskim radnicima

 1. Sara

  Jedini koji iz kovid sistema ne izlaze godinu dana su sestre i doktori na grudnom odeljenju.I kod njih leze najtezi pacijenti.Smatram da zasluzuju neku nagradu.

  Reply
 2. e,cc

  Najtezi pacijenti leze na anesteziji. Anesteziolozi i grudni, kao i njihovi tehnicari, ne izlaze ovih godinu dana iz kovid sistema. Niko ih ni ne pominje. A uredno nisu koristili godisnje odmore, svi su bili bolesni, slali su ih u Bg kada je Valjevo gorelo…(I sada ih ima u Beogradu, na „ispomoci“) I, i dalje se ne pominju. A razapeti izmedju zelenog i crvenog.

  Reply
 3. Svaka cast

  Moram da priznam da me ovaj put komisija pozitivno iznenadila sa nagradama. Svi ljudi zasluzuju i vidi se da nije zloupotrebljena komisija.

  Reply
 4. Taki

  Ovo je samo mali znak pažnje i zahvalnosti prema ljudima koji su se u potpunosti posvetili svojim profesijama, talentima i hobijima. Nagrade su i više nego zaslužene, a ostaje nada da će Grad i ubuduće prepoznati sve one koji su proneli lep glas o Valjevu.

  Reply
 5. Veka

  Velika je čast biti nosilac Nagrade grada Valjeva. Veoma mi je drago što se među nagrađenima nalaze (posthumno) blaženopočivši episkop Milutin, kao i dr Snežana Arsenijević, nosilac državnog odlikovanja. Tu je i Marija Obradović, mladi virtuoz na flauti, a posebno mi je drago što je prepoznat i Rade Obradović kao čuvar običaja i veštine izrade frula.

  Reply
 6. Dule

  Kao neko ko je preležao koronu, drago mi je da su u Valjevu prepoznati napori svih onih koji se kao medicinski radnici već godinu dana bore za naše živote. Među nagrađenima bih posebno pohvalio tim DZ za testiranje. Svaka čast tim devojkama i momcima!

  Reply
 7. N. N.

  Svecana sednica treba da se odrzi, da se dodeli ovim ljudim, koji su zasluzili i zbog cega motam da pohvalim grad i komisiju. Ako prosle godine nije moglo, pa nije bilo uopste sednica do novog saziva, sad je opet drugacija situacija, a Dom Kulture je veliki da ispostuje ove mere.

  Reply
 8. Đorđe

  Sve pohvale dobtnicima nagrade grada Valjeva, a pre svega bih istako dr.Snežu Arsenijević koja mi dosta pomogla u sred epidemije koronavirusa, prepisala terapiju koja mi je spasila život.

  Reply
 9. Dejan

  Dr Branki Antic za ucesce u bezcascu i skandalu u slucaju “ nevidljiva deca“?
  Nikada vam necemo zaboraviti!

  Reply
 10. НИШТА НОВО

  По старом обичају награду није добио ниједан сељак. Можда сељаци нису ни заслужили једну награду ос свога града Ваљева.

  Reply
  1. Kontras

   Ne daje komisija kako joj se cefne, nego stizu predlozi na konkursu. Nije bilo predloga za nekog seljak, ne razumem o cemu vi to?

   Reply
 11. Siniša

  Saro i ostali, ako ste smatrali da nagradu treba da dobije grudno, što je niste predložili? Kaže, opet nagradu nije dobio ni jedan seljak! Pa za poljoprivredu niko nije predložen. Komisija ne predlaže već bira od ponuđenog

  Reply
  1. SELJAK

   Tako svake godine pa i ove seljaka za nagradu niko ne predlaže a komisija bi sigurno uvažila predlog i sigurno bi ga se setila. Nema promene. Nagradu grada Valjeva seljak skoro neće dobiti. Možda nekada . Treba proveriti koliko je seljaka dobilo nagradu grada Valjeva u poslednjih 15 godina.. Seljaka niko ne predlaže a komisija ga se ne seća. Treba naći dobar izgovor i za prethodne godine što seljak nije nagrađen ali treba naći dobar izgovor i za naredne godine što seljak neće biti nagrađen. Može se izvesti zaključak da srpski seljak u ovoj državi ne predstavlja nikakvu vrednost.

   Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.