Lokalni front:Sramno ponašanje odbornika na sednici skupštine grada

Povodom dešavanja na jučerašnjoj sednici Skupštine grada Lokalni front Valjevo je izdao saopštenje za javnost koje prenosimo u celosti:

“Današnja brzopotezna sednica Skupštine grada (zakazana i održana po najhitnijem postupku) ostaće u sećanju Valjevaca po sramnom (ili besramnom?) ponašanju dvojice odbornika Srpske napredne stranke.

Sama sednica imala je samo jednu tačku dnevnog reda: odluku o pribavljanju zemljišta za najnoviju zakrpu na području tzv. Privredne zone u koju se godinama slivaju milioni građana Valjeva kako bi se pripremio teren za obećavane i najavljivane investitore.

Na kraju sednice, odbornik Lokalnog fronta Valjevo Ljubomir Radović uputio je zahtev da najviše zakonodavno tela grada Valjeva osudi sramno, politički motivisano nasilje, koje je, prema aktivistima Lokalnog fronta izvršeno 23.5.2021. godine i po Poslovniku, podsetio na  odborničko pitanje dostavljeno 16. marta. Kako gradska uprava do danas nije odgovorila da li raspolaže saznanjima o planovima „Juro Litijum Balkan“ d.o.o. sa sedištem u Divcima da započne eksploataciju litijuma, Radović je još jednom ponovio svoj zahtev.

S obzirom da je na prethodnoj sednici g. Vitorović, odbornik iz odborničke grupe SNS tvrdio kako takvo preduzeće uopšte ne postoji u Divcima, Radović je pokušao da mu uruči bilanse poslovanja pomenute firme za 2019. i 2020. godinu koji su, u skladu sa zakonom, objavljeni na stranici Agencije za privredne registre. Vitorović je na ovoj sednici ponovio svoje tvrdnje, dokazujući ih pritom ne papirima, već vređanjem odbornika Radovića. Konkretno, rekao je da Radović nema prava da govori o Valjevu, jer u Valjevu nije rođen! 

Vitorovića je podržao šef odborničke grupe SNS, g. Radoica Rstić, u maniru mnogo puta viđenom u prethodnom sazivu skupštine grada. Pošto nije u prilici da se bavi Radovićevim poreklom, obrušio se na akciju Lokalnog fronta na putu Divci – Mionica 23. marta, vređajući pritom ne samo učesnike tog protesta nego i sve građane Valjeva koji su dali svoje glasove našoj listi. Ukratko, čovek koji je jedan od glavnih osumnjičenih u vezi projekta „Nevidljiva deca“, osporio nam je pravo da imamo svoje mišljenje o predsedniku ove države,  njegovim ministrima i pravo da to mišljenje javno iskažemo.

Sasvim je jasno da je iz Skupštine grada poslednjih meseci bez traga nestao onaj privid pristojnosti i političke kulture koji je obećao novi gradonačelnik. Očevidno je da se nervoza sa vrha Srpske napredne stranke kapilarnim putevima spušta da nivoa gradskih i ostalih odbora. To nam potvrđuje i jučrašnje saopštenje odbora SNS u Valjevu (ako je u Valjevu uopšte i napisano).

Najzad, ono što je Lokalnom frontu Valjevo važnije od razumljive nervoze političkih protivnika: danas iznosimo podatke o poslovanju firme koja je, ako poverujemo odborniku Vitoroviću, zapravo – fantomska firma.

„Euro Lithium Balkan“ d.o.o. Valjevo, ima sedište u Divcima (Divci bb). Matični broj firme je 21103519, PIB 108973511, osnovni kapital je hiljadu dinara, posluje na pet računa u banci „Societe General”. U 2019. godini 5 zaposlenih ostvarilo je gubitak od 73 miliona 677 hiljada dinara, u prošloj, 2020.- gubitak od 46 miliona 643 hiljade dinara.”

10 comments on “Lokalni front:Sramno ponašanje odbornika na sednici skupštine grada

 1. Mare

  Kritikujete dolazak investitora i sazivsnje sednice Skupštine?! Ljudi šta je sa vama? Imate li mozga?

  Reply
 2. Taki

  Niko ne sme biti diskriminisan na osnovu mesta rođenja i svi koji se bave javnim poslom bi trebalo da budu toga svesni pa da se od takvih manira u obraćanju uzdrže, ali, pobogu, političari ste, i valjda ste kadri da podnesete kritike upućene na račun vašeg političkog delovanja. Što se hapšenja tiče, verujem u pravni sistem naše zemlje, koji će sigurno doneti pravu odluku na osnovu svih relevantnih činjenica.

  Reply
 3. Bruka

  A Rstic je cist Valjevac! Sa naglaskom na “cist”! Jeste doduse malo nevidljiv, al’ Boze moj, pa necemo ici u sitna crevca!

  Reply
 4. 6.oktobar

  Ta bahatost odbornika SNS nije od juče. Šta očekivati od takvih ljudi. Lokalni front optužujem što su izašli na ovakve izbore i jednim delom dao legitimitet ovoj vlasti. Naravno osuđujem svaki vid nasilja kao i svako vređanje ne istomišljenika.

  Reply
  1. trovači

   Opozicioni jurišnički Danas je čak i Basara napustio. Dnevnik Danas svakodnevno toči mržnju i žuč do organske nepodnišljivosti.

   Reply
 5. Dno ispod dna

  Stvarno je Valjevo dodirnulo dno,Dupljaj i Tubići vode grad i odlučuju o gradu,i ne treba da postojimo kao grad

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.