U aprilu počinje da radi tržnica na Divčibarama

Već polovinom aprila može se očekivati da na Divčibarama proradi I nova tržnica. Trenutno su u toku radovi vezani za elektrifikaciju , a TO Valjeva konkurisala je kod ministarstva za sredstva za još dva projekta.

Nova tržnica u samom centru Divčibara sadrži 27 montažnih objekata medju kojima je I kancelarija TO Valjevo kao turistički info centar. “To su objekti koji su površine 4 kvadrata sa priključcima za vodu I evo sada se radi na uvodjenju struje. Pored ovih objekata koji se inače zaključavaju pa će zakupci moći tu I da ostave robu do narednog dana , nalazi se I javni toilet. Parterno uredjenje je završeno a podrazumeva behaton staze, manji trgić I česmu”, objašnjava direktorka TO Ana Marković.

Vrednost novoizgradjene tržnice je oko 27 miliona dinara od čega je ministarstvo trgovine I turizma opredelilo 9 miliona, TO 10,7 I grad Valjevo 7,9 miliona dinara.

Boraveći na Divčibarama prošle godine tadašnji ministar Rasim Ljajić je naveo da je u

nacionalnom investicionom planu planirano dodatnih milion evra za izgradnju sportsko-rekreativnih sadržaja na Divčibarama.

Kako saznajemo TO Valjeva konkurisala je kod resornog ministarstva za sredstva u visini od 28 miliona dinara. “Mi smo konkurisali sa dva projekta I to sportsko rekreativni centar I kružna staza do izvora Žuja. Predvidjeno je I sredjivanje vidikovca . Grad ima idejne projekte za brojne aktivnosti I inovacije , ali znate I sami da idejni projekat nije isto što I gradjevinski . Zato idemo polako sa uredjenjem , mi so konkurisali sa projektima I videćemo na koji način će ministarstvo oceniti naše predloge”, objasnila je Marković.

Nova tržnica praktično je na mestu stare pijace koja je u nadležnosti JKP Polet I ostaje da se vidi da li će grad morati posebnom odlukom da poveri na staranje nove objekte ili će pak važiti stara odluka. Ipak , najvažnije od svega jeste da je postojeće ruglo od pijace I dotrajalih tezgi uklonjeno I uredjeno.

5 comments on “U aprilu počinje da radi tržnica na Divčibarama

  1. Taki

    Ovo su stvarno divne vesti. Godinama posećujem Divčibare, često i na samo jedan dan da odmorim dušu. Baš mi je drago što je prostor tržnice konačno uređen kako dolikuje jednom planinskom centru koji će biti ključan u turističkoj ponudi grada.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.