Tri miliona za protivgradne rakete

Grad Valjevo ove godine izdvojiće 3 miliona dinara za protivgradnu zaštitu. Sredstva će se koristiti za nabavku protivgradnih raketa.

U cilju realizacije programa protivgradne zaštite, koja je od značaja za bezbednost ljudi i imovine, grad Valjevo je za područje teritorije Grada Valjeva opredelio 3.000.000,00 dinara sa PDV za nabavku protivgradnih raketa u Odluci o budžetu za 2021. godinu. Ova sredstva će se utrošiti za nabavku protivgradnih raketa u postupku javne nabavke koji će sprovesti Gradska uprava grada Valjeva. Po sprovedenom postupku javne nabavke Grad Valjevo će protivgradne rakete preneti na trajno korišćenje Hidrometerološkom zavodu Srbije.

Valjevo poseduje automatski sitem protivgradne odbrane koji brani površinu od skoro 590 hiljada hektara. Umesto strelaca koji su ranije dežurali uz više od 200 radarskih pozicija lansiranja su sada automatska iz jednog centra.

1 comment on “Tri miliona za protivgradne rakete

  1. Dejan

    Šta je sa Krušikovim raketama,pogotovo sada kada je došao novi direktor proizvodnje koji je osvajao ptotivgradnu zajedno sa bratom i bivšim direktorom Krušika

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.