SPS-JS: Različiti ili isti pogledi na šest meseci vlasti?

Prva konferencija za novinare odborničke grupe SPS-JS, od formiranja novog skupštinskog saziva, protekla je u različitim stavovima dva koaliciona partnera. Pored različitih stavova , različit je bio I način saopštavanja stavova. 

Prva konferencija SPS-JS protekla je u osvrtu na prvih šest meseci novoformirane vlasti .Djordje Pavlović šef odborničke grupe SPS-JS je pojasnio da je  ostavljeno  dovoljno prostora da  se vidi kako se stvari razvijaju I istakao da je interes gradjana na prvom mestu.” Sve što je u njihovom interesu mi ćemo podržati, ono što pak nije mi ćemo osporiti I predložiti afirmativno rešenje.”, pojasnio je Pavlović.   

“Za ovih 6 meseci nova vlast je uradila …(tišina), pa otprilike to , ovo moje ćutanje govori više. Neko zlonameran bi mogao reći da su u tom periodu otvorene nove prostorije SNS, mada mi nismo takvi , ali u medijima se pojavilo da su otvorene nove prostorije vladajuće stranke I mi im ovom prilikom čestitamo, one su na jako lepom mestu. Sigurni smo da će u novim prostorijama moći bolje I više da rade u korist gradjana. Što se tiče projekata o kojima se govorilo , koliko smo uspeli da ispratimo , nastavljena su dva projekta koja su započeta u prethodnim vlastima, a to je projekat rekonstrukcije hale Partizan koji je I “izguran I podržan” od strane ministartsva energetike na čelu sa gospodinom Antićem koji je sada direktor Koridora Srbije.Započeti su radovi u industrijskoj zoni odnosno nastavljen projekat industrijske zone koju već nekoliko vlasti promoviše na više različitih načina. I to je otprilike to”, rekao je Pavlović.

On je naveo da je SPS ispratio , kako kaže predlog koji je upućen Beogradu kako bi se vratio kao predlog koji bi kao predlog bio upućen Skupštini vezano za dva objekta, Doma vojske I zgrade Radio Valjeva. “Malo začudjuje potreba da se o tome izjašnjavaju ministarstvo I Vlada Srbije . Mi smatramo da možda nije baš primereno da se opterećuju Vlada I ministarstvo takvim pitanjima koja su lokalnog značaja. I sa predsednikom. Nije realno očekivati da predsednik Republike bude I gradonačelnik Valjeva. Njegova podrška je neupitna I ova vlast je očito ima I premijerka je odmah posetila Valjevo, dolazili ministri I zato nije ni primereno da se oni opterećuju ovim pitanjima. Takodje ova vlast je smatrala da su nam potrebna pojačanja pa smo dobili pojačanja u vidu glavog urbaniste I načelnika uprave što zaista vidimo da je problematizovano u javnosti , ali mi smatramo da ljude treba ceniti po tome šta rade I kakve rezultate postižu, a ne odakle dolaze Ne smatrammo da je naročiti problem što neko dolazi iz drugog grada, ali mislim da je ključno da se mi ovde u gradu čujemo, razgovaramo I dogovaramo. Videli ste na poslednjoj sednici vidjen je poseban demokratski kapacitet ove vlasti. Mislimo da imamo kadrove I ljude I da nema potrebe da dolaze ljudi sa strane , ali Bože moj ”, rekao je Pavlović.

Dragan Popović Pop odbornik Jedinstvene Srbije imao je delom drugačije stavove od Pavlovića,  što je istakao I u uvodnom izlaganju. “Ne slažem se u potpunosti sa šefom odborničke grupe jer je ova vlast sada najveći opozicionar programu Vlade I predsednika 2020-2025. Svojim ne činjenjem da sve uradi Beograd ,a  da gradjanima prikazuju da su oni radili, mislim da je to opstrukcija razvoju Srbije I Vladi koju mi podržavamo u potpunosti”, rekao je Popović koji je istakao da se zna ko vodi republičku politiku, a ko lokalnu. On je takodje čestitao na otvaranju prostorija SNS I dodao da smatra da je lokacija dobra. “Pošto su se oni opredelili da nas sve ponižavaju u gradu Valjevu, dovodeći kadrove sa strane kao da ovaj grad nema stručnjaka, nego moraju da dolaze iz Stepojevca I Vladimiraca pa mi je logično stranačke prostorije su preko puta autobuske stanice pa ko dodje evo rešenja. U gradu, sve je biće,” rekao je Popović.

U svom obraćanju novinarima Popović je posebno govorio o Apotekarskoj ustanovi za koju kaže da je godinama “išla u dubiozu”, a da je razlog tome neogovoran odnos menadžementa Ustanove. “Nisu na vreme reagovali , nego su svojevremeno zadržali najveće plate do zadnjeg. Kod njih je SS sprema 60 000, Viša 90 000,  Visoka 100, a direktor ima platu 120 000 dinara. Kad se tadašnje rukovodstvo grada ukljuuje Ustanova je u ozbiljnom gubitku , dok su imali para oni su delili plate , kad je ponestajalo nisu plaćali dobavljačima već su isplaćivali plate. Dugovi su rasli. Oni su znali da iza njih mora da stane grad I da mora da pokrije gubitak. Te 2019. godine se gradsko rukovodstvo ozbiljno upušta da reši problem, vode se razgovori sa odredjenim firmama o preuzimanju po ugledu na Arandjelovac. A šta rade zaposleni, oni tuže I skidaju pare sa računa sve dok se nije uključio javni pravobranilac I na sudu je grad dobio slučaj I oni koji su uzeli pare sa gradskog računa će morati da ga vrate”, rekao je Popović.

On je posebno naglasio da je trenutno formirana Komisija koja treba da se bavi ovim pitanjem umesto da preuzmu model koji je započela prethodna vlast.

Vamedia je iskoristila priliku da Popoviću postavi pitanje:

Da li ste namerno ili slučajno izostavili činjenice da je najpre vlast u kojoj je učestvovala Vaša partija I Vaši odbornici usvojila na sednici Skupštine program poslovanja I izveštaj Apoteke sa enormnim dugom , a potom da je ista vlast propustila sve zakonske rokove na koje je bila obavezana da ispita poslovanje Apoteke te se u ceo slučaj uključila sa više od sedam meseci zakašnjenja?  Da li ste namerno ili slučajno zaboravili da pomenete da je zakonska obaveza lokalne samouprave da sada sanira dug jer nisu na vreme uradjene stvari koje je zakon predvideo?

Popović:”Ja sam upravo danas , malopre pred konferenciju dobio dokumentaciju od odeljenja za drutvene delatnosti Zora Bojičić I ovde sve što je odlučeno vezano za apoteku. Ja sam odborik od letos . nepoznate su mi. Prve informacije koje znam I tako sam počeo je da su 2019. godine započeti pregovori kojima je trebalo da se to reši”.

Popović je u daljem izlaganju govorio o najavi izgradnje spratne garaže rekavši da to nije dobra lokacija. “Tu će izduvni gasovi ulaziti ljudima u stanove. Postoji parking kod Doma zdravlja gde može biti izgradjena garaža kolika hoćete. Kome je to palo na pamet I čija je to ideja?”

Vamedia je takodje iskoristila priliku da Popovića pita i:

Kada pitate čija je ideja, da li ste ponovo namerno ili slučajno prenebregli činjenicu da je još u mandatu 2008-2012godina SPS kao vaš koalicioni partner započeo pregovore sa Krušikom u vezi predmetnog zemljišta , a u vezi izgradnje spratne garaže?

Popović kaže da oni tada nisu bili u vlasti:  “To je bilo u mandatu prethodne vlasti. 2008? Mi nismo bili u vlasti. Tad je postojao čist SPS I ja sam bio u Skupštini kao radikal. Kasnije ne znam ali do kraja 2008 nije to bila tema. A možda je posle. A ovo što govorim ja govorim kao gradjanin I sa aspekta gradjanina jer smatram da nije u redu da tu bude garaža zatvorena u najstrožijem centru”.

Nakon izjave da govori kao gradjanin, Vamedia je postavila I pitanje: Da li sada Vi govorite kao gradjanin ili kao odbornik I to je stav JS?

Popović: “Kao odbornik.”

Šef odborničke grupe Djordje Pavlović pritekao je pojašnjenjem: “Mi govorimo o sadašnjem stavu gradjana, ako je neko ranije I grešio mi smo sposobni da priznamo da to jednostavno ne pije vodu , nije na mestu, nije primereno. Mislimo da će to neprihvatanje stavova gradjana, od strane aktuelne vlasti, nositi odredjenu političku cenu”.

Pavlović I Popovi najavili su da će u narednom periodu konferencije za medije I obraćanje javnosti ove koalicije biti redovno.

46 comments on “SPS-JS: Različiti ili isti pogledi na šest meseci vlasti?

 1. Sanja

  Odlicna pitanja koja ste im postavili! Svaka cast! Tih stvari se vecina ne bi setila, kao sto se sps i js prave Tose i ne secaju se sta su radili. Pitanja za pamcenje, a njihovo mucanje dovoljno govori koliko su shvatili da ima materijala protiv njih brdo.

  Reply
  1. Strucnjak

   Slazem se. Citam komentare naroda i milo mi sto se narod opustio nakon pada sa vlasti sps u Valjevu i sto zeli da im poruci, zeli da im govori sta su sve lose uradili, a svasta su radili u toku ovih par decenija i drago mi je zbog toga, slobodan si grad Valjevo, disi punim plucima!

   Reply
 2. Dragica Markovic

  Socijalisti su najvece zlo sto je zadesilo nas grad. Da nije njih bilo danas ne bismo ni imali probleme i danas bismo bili jaci grad, sto zasluzujemo, ali polako, prvo da se oporavimo od njih.

  Reply
 3. Kole

  Pavlovic se ponasa sramno i pravi se kao da nisu u vlasti decenijama u nazad u Valjevu i kao da nemaju odgovornost. To im je mozda prolazilo ovih par meseci, ali nema dalje, doslo vreme da se i njima nesto kaze.

  Reply
 4. Ne vadim

  O tome kako su radili vasi nacelnici gospodo socijalisti mozemo ovih dana citati u novinama u rubrici „kriminal“.

  Reply
  1. Haha

   Imate i vi nevidljivu decu ❤ i poltrona Lazicu koji ce do kraja da unisti Divcibare…. Pa mamica koja prodaje igracke preko opstine…. Ko o cemu k…. o postenju. Nemojte se blamirati…

   Reply
 5. Igor

  Zlo koje je 30 godina upravljalo Valjevom se ponovo javilo – sps. Ostavili ste dugove u JKP Vodovod. 49 na mufte svojih kadrova za stalno zaposlili i to je vaš rezultat vlasti.

  Reply
 6. Sladjana

  Pope bezi od tih socijalista, upropastice te nacisto, nisu dostojni da sa njima saradjujes.

  Reply
 7. Mima

  Kad pričaju o drugima sve vide sve znaju daju se objašnjenja, razmatra se na sve strane, a kada pričaju o sebi nekako tiho i uglavnom oni nisu bili tu.

  Reply
 8. Kontras Velja

  Pavlovic, neobicno iritantan lik. Prosla sednica je obelezena recima, da parafraziram „imamo mi pametnija posla, nego da gledamo ko je koga streljao 1945. godine“. Tuzno, jako tuzno.

  Reply
 9. Mare

  „Kadrove“ koje sps ima ama baš svaki je zeznuo poslovanje nekog JKP u Valjevu. Čisto da se zna. Lazar je uradio više nego vi komunisti za 3 decenije koliko ste vladali Valjevom.

  Reply
  1. Radojica

   Sine Mare,devet godina Naprednjaci vladaju Valjevom.Ako dodam .bivše Radikale kojisu sada Naprednjci,kolikoje to godina..Nije za tebe politika,tanak si sa živcima..

   Reply
 10. Stefan

  O kakvoj rekonstrukciji hale Partizan ova prica. Prethodna vlast nije zavirila tamo, a kamoli neke radove da su pokrenuli, upravu je za industrijsku zonu. Mnoge vlasti su je pominjale, ali nikakvi radovi nisu zapocetiu njihovom mandatu, SNS je prva pokrenula radove i zavrsice ih.

  Reply
  1. Hiram

   Koja prethodna vlast? Ona koju je predvodio član SNS Slobodan Gvozdenović, u narodu poznatiji kao Konrad? Kako vas, bre, nije sramota? 9 godina vladate Srbijom I Valjevom i svaki put vam je izgovor neka bivša vlast.

   Reply
 11. Kety

  Socijalisti su navikli u Valjevu da parazitiraju na racun gradjana, to i govori njihov zal sto davanje za krkanluk u budzetu nije vece, podsvest je cudo. Sada ne parazitiraju i nervozni su, gladni tudjeg.

  Reply
 12. Istina

  Al lupetaju ovi. Godinama su vladali Valjevom, nikad za gradjane nisu bili na raspolaganju, samo za svoj dzep. Ne moze odma sve da krene, pogotovo zbog korone i oni to znaju, ali su licemeri teski. Sta su oni uradili u zadnjih 30 godina?

  Reply
 13. Zabrijut gradjanin

  Dovoljno je reci da su poceli radovi na izgradnji brze saobracajnice, a kad ona bude gotova, Valjevo ce dobiti sigurbo bar jos 2 fabrike. Samo se vi iz SPS-a nemojte mesati. Dovoljno smo gledali vas i vasa lazna obecanja.

  Reply
 14. Jagnjeca sps brigada

  Mislim da treba neko da postavi pitanje validnosti diploma u javnom sektoru svih zaposlenih i u svim periodima, da se vidi ko je koga i zasto i pod kakvim diplomama zaposljavao i gde u poslednjih recimo 30 godina, da vidimo sta je sps u Valjevu radio kad je ta tema u pitanju?

  Reply
 15. Srki

  Da li je tacno da vam se stranka u Valjevu raspada Pavlovicu? Da je pobeglo mnogo ljudi iz sos nakon pada sa vlasti i da vam i omladina odbija poslusnost i ne dolazi ni na goscenja, a kamoli sta drugo?

  Reply
   1. Som

    Da. Tacno je. Jer im neko drugi sada produzava ugovre.
    Prodali veru za veceru. I to ne prvi put. Ali ko mladima i onima koji bi da budu mladi moze zameriti pragmaticnost.
    Uostalom tako sistem i funkcionise, zar ne.

    Reply
 16. Sps prop'o

  Radi se industrijska zona, Divcibare grade, brza saobracajnica, menjaju kotlovi u cilju poboljsanja kvaliteta vazduha, sta to nije u sest meseci se desilo? Sram vas bilo!

  Reply
 17. Tuzni cirkusanti

  Da nije sns uzeo vas 2016 u vlast, na izborima prosle godine bi imali odbornika recimo pet i to bi bio plafon. Tako vracate na njihovu milost da vas zadrze na kasici?

  Reply
 18. Саво

  Не видим у чему је проблем што се консултује Београд по питању Дома војске. Па је л’ та зграда деценијама била у рукама републике или није?! Идеја о мултифункционалном простору је добра, а ако би република дала неки новац за уређење, сасвим је нормално да се са БГ прво разговара, а не да се каже „извол’те рачун, па платите“.

  Reply
 19. Petar S.

  Navikli se oni da su na vlasti, jer 75 godina nije malo, pa sad nestručno kritikuju. Džaba im je što su rekli da će biti „konstruktivna opozicija“ kad im ne uspeva.

  Reply
 20. Bruka bas bruka

  Glasao sam za sps zbog Djola Milanovic, ali i on me razocarao kad sam cuo da je napravio gubitak Vodovod u prosloj godini 70 miliona dinara. Bruka.

  Reply
 21. Dr. Mr. ITD

  Pop je tu da kaze onp sto Pavlovic ne sme. Da razvije iz celofana svu bruku koju Pavlovic bi rekao i da udari ispod pojasa, sto je sramno. Kao nesyo se kod njih postuje demokratija i pravo misljenja, a ovo su sve dogovorili. Pavlovic se nudi u vlast, to je prirodno, decko je od zavrsetka skolovanja u vlasti i na rukovodecim pozicijama. Koliko se firminzaduzilo gde je radio, ali to je nebitno, oni kad ujutru ustanu zaborave sta je juce bilo. Danas se ponasaju kao da nisu ojadili Valjevo u predhodnim decenijama. Smucili su mi se za ceo zivot.

  Reply
 22. Hapsi milicijo

  Treba da se specijalni sud osnuje u Valjevu i da se bavi samo socijalistima i njihovom vladavinom grada od uvodjenja visestranacja.

  Reply
 23. Hajduk

  Mene interesuje zašto Dačić nije želeo da se sastane sa vama kada je već bio u Valjevu?!

  Reply
 24. Mačka sa Petog Puka

  Moram biti prosta al od ovog Pavlovica mi se k..a, toliko gluposti na jednom mestu. Čovece 30 godina ste bili na vlasti, sta ste uradili za to vreme, sem pozaposljavali pola familija na dobre pozicije, a ostali građani pasu travu. Dno od ovog SPS!

  Reply
 25. ANDRIJANA

  Ovi socijalisti treba da shvate gde im je više mesto, van vlasti, a ne da trče odmah u drugu stranku, SNS, zeljni svojih fotelja. Toliko o njihovom karakteru i postenju.

  Reply
 26. Sara

  Asocijacija za SPS Pavlovic i njegove nebuloze. Ne može čovek da se pomiri sa situacijom da više nije na vlasti, da ne može da radi sta on hoće.

  Reply
 27. Obavesteni

  Bilo je i vreme da neko zbaci ove socijaliste u Valjevu sa vlasti. Nema to veze sa Dacicem, oni su odavno odbili Dacicu poslusnost i rasterali ljude odane Dacicu.

  Reply
 28. Crveni

  Popovic ako misli drugacije neka napusti odbornicku grupu! Malo mu je sto na nasoj milosti je postao odbornik sad bi da seta i misli kako on hoce! Reagujte! Kaznjavajte opet, posto te kazne koje smo davali ne vrede!

  Reply
 29. Minja

  Rasparali se socijalisti ne može se to zaustaviti. I Poćuta digao ruke od njih, aktivisti ih napustili. I treba tako!

  Reply
 30. sin anarhije

  sps vise ne postoji , zato ih i pisem malim slovom , oni su vazduh , a da postoji pravna drzava svi bi odavno bili na robiji , pocev od onog krmka sto posecuje duvan cvarke i egzoticna ostrva u raznim okeanima , boreci se za davno izgubljene nacionalne interese ….

  Reply
 31. Biljana Krusik

  Tucko i sendvicari po ugovoru iz gradske uprave kucaju jadne komentare upuceni ljudima koji govore istinu o Valjevu. Jedina politika sns-a Lekicke, Vukovica Tucka pijanog koji ne zna ni cestito da se okupa je drukanje, cinkarenje, i uvek je neko drugi kriv za njihovu nesposobnost.

  Reply
  1. GU

   Tako je Biljana! Oni su srećni sto kuckaju, još se hvale kako im je bolje biti u stranci nego na poslu. Svakakve budale su doveli zadnjih 6 meseci.

   Reply
 32. Kety

  Pavlovic je najpametniji odbornik sps-a, a sns- Gvozdenović. Ostali mogu samo da gledaju jer taj jezik ne razume niko. Toliko glupih mladih ljudi na jednom mestu. O devojkama da ne pricam. Svi znamo kako su dosle na ta mesta. 😂 ali ni prvi sprat nije ništa pametniji tako da je očekivano da niko ne ucestvuje u razgovorima na skupštini. Napisu text neki na papir, ponove šta su ostali već rekli i misle da su bitne. Evo цензурисано mi se sad!

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.