Svetosavski paketići za decu tri valjevska sela

Školarci i predškolci  tri valjevska sela Stubo, Poćuta i Brezovice dobili su svetosavske paketiće. Donator paketića  bila je Beogradsko-karlovačka mitropolija, a podelu paketića pomogao je grad Valjevo.

Školska slava Sveti Sava ove godine obeležena je na jedan drugačiji način zbog epidemije korona virusa . To je bio i povod da dan uoči ove školske slave u školi u Poćuti deci iz tri sela Poćuta, Stubo i Brezovice  i predškolcima sa ovog područja budu podeljeni paketići.

„Ovo je lep primer da pred Savindan imamo ovako lepu akciju. Svi ti paketi su pripremljeni tako da pored slatkiša imamo i edukativni materijal o Svetom Savi, našem prvom arhiepiskopu. Socijalna polititka je vrlo osetljiva kategorija i samo zajedničkim snagama i idejama možmo doprineti poboljšanju usluga socijalne zaštite u gradu . Kao što znate grad Valjevo trenutno ima sedam usluga socijalne zaštite i uskoro će biti uvedena i osma usluga to je SOS telefon za žrtve nasilja u porodici“, rekao je Marko Jeftić član Gradskog veća zadužen za socijalnu politiku.

Podelu paketića organizovao je grad Valjevo, protojerej stavrofor Milinko Jović inače predsednik Hrišćansko pravoslavne zajednice i Udruženje „Zagrljaj“ dok je paketiće obezbedila Beogradsko-karlovačka mitropolija.

Kako je naveo član Gradskog veća , sredstva u budžetu grada za socijalnu politiku u odnosu na prošlu godinu  povećana su sa 160 na 209 miliona dinara:“I pored svih tih usluga donirali smo novčanu pomoć za svako prvorodjeno dete u porodici. Deca su budućnost ovog grada i socijalno ugrožena deca su posebno osetljiva kategorija i o njima moramo posebno voditi računa“, rekao je Jeftić.

„I danas smo iz čiste hrišćanske ljubavi, poštovanja rema Svetom Savi i našoj deci ovde podelili paketiće. Tu je grad Valjevo i Udruženje Zagrljaj. Pre svega želimo da podsetimo decu na značaj Svetog Save jer zaista većeg Srbina mi nemamo. On je i kao mlad čovek bio svestan da je srpska kultura , umetnost i obrazovanje od izuzetnog značaja za srpsku državu , a da ne govorimo da je ona tada bila u povoju. Sveti Sava je bio svestan da Srbiji mnogo toga treba da bi se uzdigla i prosijala medju evropskim zemljama. Bitno je da to naša deca znaju“, rekao je protojerej stavrofor Millinko Jović prilikom dodele paketića mališanima.

2 comments on “Svetosavski paketići za decu tri valjevska sela

 1. hrabro

  sta je sa biciklistom,nema zimske gume,iz godine u godinu sve je vise socijalnih slucaja,a oni pricaju da smmo ekonomski tigar,sramota sta mise podele pet paketica i to je to,a narod nema sta da jede…

  Reply
  1. Cvetić

   Taj „biciklista“ je pomogao više humanitarnih akcija nego što vi možete da nabrojite. Sram vas bilo ovakvog komentara! Zar ova deca ne treba da se obraduju bar nečemu u ovih poslednjih nekoliko nakaradnih meseci?!
   Nestaće nas kao naroda koliko je mržnje i ozlojeđenosti među nama.

   Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.