Promena imena i podela paketića na svečanosti Društva srpsko-ruskog prijateljstva

Društvo srpsko-ruskog prijateljstva iz Valjeva podelilo je paketiće deci, poklon grada Moskve. Na sinošnjoj dodeli predsednik Društva Zoran Jelić, pokrenuo je inicijativu da se u Valjevu osnuje Muzej sporta.

Činjenicu da je Društvo srpsko-ruskog prijateljstva iz Valjeva pre pet godina ugostilo decu iz grada Lugarska , Rusija očito nije zaboravila jer su na adresu ovog Društva stigli paketići za decu koji su sinoć svečano i uručeni. Samo društvo broji oko 300 članova, ali je zbog epidemiološke situacije sinoć ovoj svečanosti prisustvovao manji broj članova i dece. Uručeno je 40 paketića , a samo društvo dobilo je novo ime.

Naime uz saglasnost porodice ovo Društvo će ubuduće nositi ime „Slobodan Lazić Cimer“ koji je i bio ranije predsednik Društva. Novi predsednik Zoran Jelić na ovom skupu pokrenuo je i zanimljivu inicijativu: „ Sama promena imena našeg Društva jedan je od načina da se odužimo velikom čoveku i sportisti kakav je bio Slobodan Lazić Cimer. Valjevo ima veliki broj sportista i ovo je prilika da pokrenemo inicijativu da se u Valjevu osnuje Muzej sporta. Zahvaljujući porodici gospodina Lazića dobili smo njegovu zlatnu medalju sa Olimpijade i lično mislim da ona upravo treba da zauzme centralno mesto u tom Muzeju“, rekao je Jelić dodavši da će sama inicijativa narednih dana biti predata gradu.

U ime grada Valjeva ovoj svečanosti prisustvovao je zamenik predsednika Skupštine Viktor Mićić koji je rekao da grad intenzivno radi  na realizaciji bratimljenja sa gradom Sočijem sa željom da se postojeće prijateljstvo i produbi.

3 comments on “Promena imena i podela paketića na svečanosti Društva srpsko-ruskog prijateljstva

 1. simafajkula

  Sjajno, samo nam nedostaje Muzej sporta da sve bude savrseno u Valjevu. Boze sta smo mi Bogu zgresili….

  Reply
 2. Miladin

  Kakva mizerija… Spasibo Moskva, za šta? Za šačicu paketića?! Zar je moguće da smo toliko nisko pali da se lična privrženost nekoj državi podiže na nivo grada i zar je moguće da Valjevu još samo nedostaje muzej sporta!? Sve imamo, samo još fali muzej sporta!? Cimer je bio divan čovek, veliki sportista, ali to što je voleo Rusiju treba da bude lična stvar i ne da se njegovo ime koristi sada za neke lične promocije.

  Reply
 3. kabi

  A gde su maska ovoj dvojici na slici? Šta kaže zakon? Jesu li kažnjeni?
  Sramota je da oni ne nose maske u zatvorenoj prostoriji u kojoj je toliko puno dece…..

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.