Gradonačelnik posetio prvorođene bebe u 2021. godini

Prve bebe rođene u 2021. godini Vukašina Kolarevića i Teodora Đakovića i njihove roditelje, danas je posetio gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković.

Prvog januara u 11:04 časova, porodila se Ranković Ivana i rodila dečaka Vukašina. Za Srpsku Novu godinu u 00:12 časova, porodila se Đaković Ivana i rodila dečaka Teodora.

U skladu sa Odlukom o nagrađivanju porodica sa teritorije grada Valjeva, koje su prve dobile bebe 1. januara za Novu godinu i 14. januara za Srpsku Novu godinu,  gradonačelnik je obišao ove dve porodice i uručio im po 50.000 dinara, a bebe su darivane paketom kvalitetne kozmetike, flašica i ostalih potrepština za novorođenčad.

Gradonačelnik Lazar Gojković je čestitao roditeljima i poželeo im puno zdravlja i sreće u životu.

„Jedna od najlepših dužnosti gradonačelnika je da vidi bebe i uruči vaučere. Roditeljstvo je jedna od najlepših stvari i ovo je zaista lep početak godine za sve nas, a Grad će i dalje voditi računa o deci i njihovom razvoju i budućnosti“, rekao je gradonačelnik Valjeva.

Da podsetimo da se u okviru programa Socijalne i dečije zaštite, od 1. januara 2021. godine, isplaćuje jednokratna novčana pomoć u iznosu od 40.000 dinara za svako prvo rođeno dete u porodici.

19 comments on “Gradonačelnik posetio prvorođene bebe u 2021. godini

 1. Milan NN

  Momak se pokazao kao dobar nema tu sta. Samo da izdrzi i da gura mandat kako misli, jer evidentno je da ima dobre namere.

  Reply
 2. Dragica Markovic

  Poznajem ovog mladica, mladog oca sa fotografije i milo mi zbog njega. Neka je sa srecom.

  Reply
 3. Samo da se zaukcem

  Milo mi za ovu pomoc prvorodjenoj deci i podsticaje sve dodje mi bre da dohvatim ovu moju da odmah napravim koje i da se ukljucim u jacanje nataliteta.

  Reply
 4. Lili

  Svaka čast! Da su živi i zdravi!
  Pozdravljam odluku da se svakoj bebi isplati novčana pomoć, to je značajna pomoć roditeljima, pored autosedista koja dodeljuje grad.

  Reply
 5. Mare

  Briga grada za porodice je za svaku pohvalu i podrška znači mnogo. Ponosan sam što se naš grad svrstao među drugim gradovima koji aktivno promovišu mere države u vezi podizanja nataliteta.

  Reply
 6. Cu rodim

  Znaci pomoc, koliko toliko, ali mislim da treba razmisliti o necemu sto nece biti jednokratno, a da daje efekta. Nesto osmisliti sto ce i da bude isplativo i da samom isplativoscu bude korisno za ovu stvar.

  Reply
 7. Nikita

  Deca su ono sto je najvise potrebno nasem gradu. Da nas ima sto vise i da nam budu sto bolji uslovi za zivot.

  Reply
 8. Biljana

  Čestitke roditeljima. Drago mi je dajefan od prioritetnih zadataka Lazara briga deci i podizanju nataliteta, jer deca su naše bogatstvo.

  Reply
 9. Hiram

  Generalno i nevezano za ovaj konkretan valjevski primer, ove akcije nagrađivanja dece koja su se prva rodila u nekoj godini su nekorektna. Svu novorođenu decu bi trebalo tretirati na jednak način.

  Reply
  1. Taki

   Svako prvorođeno dete u porodici od grada dobija 40.000 dinara, tako da su prvorođene bebe u novoj godini u odnosu na njih privilegovane za 10.000 dinara, paketić i posetu gradonačelnika. Da treba brinuti o svakom detetu podjednako, treba, i zbilja bi bilo idealno da se svako dete pomogne sa 40.000 dinara.

   Reply
 10. Vladimir

  Sve pohvale za rukovodstvo grada na ovako lepom i humanom gestu. Nekako mi svake godine ova vest zapadne za oko i uvek mi bude drago zbog toga. Samo napred!

  Reply
 11. obavesteni

  auu al su se botovi ukljucili u hvaljenje lakija,a on sa sve kesicom mamine radnje,kiks.nego da ga pitam sta je sa aerodrom,pocetak radova iverak slovac ni na vidiku,o nemackom investitoru ni reci,al je zato dobro uradio tako sto stavlja svoje drugare na funkcije,i jel istina da je nudio ostavku al onda je pala vaspitna od vrhovnih….

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.