12. Tribina „Valjevski gimnazijalci“

Gost 12. tribine je prof. dr BRANKO GLIŠIĆ – Princeton Univesity (USA).
Razgovor vodi dr Vojislav Andrić. Tribina će se održati večeras u 19 časova.

Linkovi za praćenje tribine su:

zoom (meeting): https://us02web.zoom.us/j/88963243639

youtube (livestream):  https://youtu.be/7ImNvAn8fZM

Branko Glišić je rođen u Valjevu 1969. godine. Osnovnu školu „Sestre Ilić“ i Valjevsku gimnaziju završio je u rodnom gradu.

Diplomirao je na dva fakulteta Univerziteta u Beogradu – Građevinskom fakultetu (1994)  i Matematičkom fakultetu (1996).
Doktorsku disertaciju odbranio je na Odeljenju za građevinarstvo, Švajcarskog saveznog instituta za tehnologiju u Lozani (EPFL) , 2000. godine.

Naučnu, pedagoššku i inženjersku delatnost realizuje na Univerzitetu Prinston (SAD), koji je jedan od najuglednijih američkih i prestižnih svetskih univerziteata.

Fokus istraživanja prof. dr Branka Glišića je na naprednim tehnologijama očitavanja, univerzalnim SHM metodama, analizi i upravljanju podacima, te prognostici i teoriji donošenja odluka; pametne kinetičke, raspoložive i prilagodljive strukture; holistička analiza … 

Domen primene njegovih multidisciplinarnih znanja su betonske, čelične i zidane konstrukcije: mostovi, zgrade, cevovodi, obalske zaštite i istorijske zgrade, spomenici i lokaliteti.

Istraživanje dr Glišića uključuje dugotrajne i distribuirane optičke senzore (FOS), 2-D senzorske listove na osnovu elektronike velikih površina (LAE), 3-D tehnike senziranja na osnovu radio-frekvencijskih tagova (RF-tagova), senzore na osnovu na provodnim polimerima i radaru koji prodire u zemlju (GPR); numeričke, analitičke i tehnike bez modela zasnovane na strukturnoj analizi i mašinskom učenju za strukturnu i materijalnu identifikaciju, karakterizaciju neobičnih ponašanja i predviđanje strukturnih performansi; dokumentacija, integracija i vizuelizacija pomoću virtuelnih obilazaka, modeliranja informacija i proširene stvarnosti (VT / IM / AR).

Izvršni odbor

Odbora za obeležavanje 150  godina Valjevske gimnazije

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.