Za Kalat oportunitet od 110 000 dinara?

Kako Vamedia nezvanično saznaje, Osnovno tužilaštvo u Valjevu primenilo je meru oportuniteta u slučaju protiv Jelene Kalat nekadašnjeg vd direktora Vidraka po krivičnoj prijavi za delo falsifikovanja službene isprave. Novčana kazna za Kalatovu je 110 000 dinara.

Nakon sprovedenih istražnih radnji postupajući po podnetoj krivičnoj prijavi protiv Jelene Kalat za falsifikovanje službene isprave Osnovno tužilaštvo u Valjevu primenilo je meru oportuniteta. Izricanje ove mere predvidjeno je za  krivična dela za koja je predvidjena novčana kazna ili kazna zatvora do 5 godina .Ukoliko osumnjičeni prihvati obavezu iz čl 283 Zakonika o krivičnom postupku javni tužilac odlaže krivično gonjenje do momenta ispunjenja novčane obaveze nakon čega Rešenjem odbacuje krivičnu prijavu.

Uplata  se vrši na račun javnih prihoda koji se koristi za humanitarne svrhe.

Kako Vamedia saznaje u prijavi je bilo navedeno da je Kalatova falsifikovala službenu ispravu vezanu za godine provedene u 7 stepenu što je bio uslov za učešće na konkursu grada koji je bio raspisan za radno mesto direktora ovog javnog preduzeća. Službenu ispravu izdao je Dom zdravlja u Valjevu gde je Kalatova ranije bila zaposlena.

Jelena Kalat imenovana je za vršioca dunosti direktora JKP Vidrak 2018. godine I na ovom mestu provela je u pomenutom statusu čak dve godine. U Gradsku upravu svojevremeno je za učešće na konkursu za izbor direktora ovog preduzeća  priložena Potvrda, zbog koje je nakon uvida u istu, tadašnji predsednik kadrovske komisije za odlučivanje po pitanju izbora direktora, Miroljub Ivanović podneo ostavku odbivši da učestvuje u daljem radu komisije.

 Potvrda u koju je Vamedia izvršila uvid izdata od strane Doma zdravlja sadrži sledeće podatke o angažovanju Kalatove na različitim poslovima u ovoj ustanovi:

-medicinska sestra tehničar od 6.10. 2008. godine do 31.3. 2009. godine; od 1.4. 2009. godine do 30.4 2011. godine ; od 1.5.2011. godine do 15.9. 2015.godine

-referenta za ljudske resurse od 16.9. 2015. godine do 30.8.2016. godine

-šef odeljenja za pravne I kadrovske poslove od 1.9.2016. godine do 5.6.2018. godine.

U konkursu za radno mesto direktora koji je raspisao grad se medju uslovima navodi I uslov da lice mora imati pet godina radnog iskustva na poslovima za koje se zahteva visoko obrazovanje.

Kako su uslovi za izbor vršioca dužnosti direktora identični uslovima za izbor direktora jasno je da Kalatova nije ispunjavala pomenuti uslov, što je očito utvrdilo I Tužilaštvo u postupku istrage.

Kako Vamedia saznaje krivične prijave podnete su I protiv  lica Vesna Jokić (lice koje je iz DZ prešlo u odeljenje za javne nabavke GU Valjevo), ali I lica Gorica Božić (lice koje je iz DZ prešlo u GU na mesto rukovodioca grupe turističke inspekcije).

Po za sada nepotvrdjenim informacijama slučaj lica Gorica Božić koje se prijavom tereti za isto krivično delo, falsifikovanje službene isprave, navodno je prebačen  na postupanje tužilaštvu u Beogradu.

21 comments on “Za Kalat oportunitet od 110 000 dinara?

 1. Kiza

  Molim novinare vamedije i kolubarskih da sednu i dogovore se…da svoje tekstove pocnu objavljivati…u stampanom izdanju…bas se trudite da urazumite politicare…ali ne vredi…narod koji glasa ne vidi vas i ne cuje…hvala za trud hvala za razumne tekstove…

  Reply
 2. Miki

  Odlična poruka za sve , radi šta oćes , na kraju oportunitet. Da li ima da plati? Možda da proda felnu sa automobila koji je zaradila i da joj ostane?

  Reply
 3. Nikola

  To mora da se stavi i zabrana rada u javnom sektoru i bavljenje javnim poslovima…

  Reply
 4. Е, паланко моја...

  Izvući će se kao i ostali, jer iza nje stoji neki čika kojije štiti.

  Reply
 5. Ambis

  Bravo dragi moji, za ovo ste glasali! Da se ja nesto pitam, drzava bi ovakvim cenzurisano platila odstetu, zbog cimanja po Tuzilastvu, sudu…pa ovo smo izglasali, zar ne?!

  Reply
  1. Мама

   Проћи ће она као Мишковић. Мало опортунитет, мало казна, мало се склони са стране да не бодеш очи, у међуврмену докторирај, и онда се врати на велика врата!

   Reply
 6. Kole

  Šta kaže Malović? Može li se na nju računati u narednom periodu? Hoće li je ljudi zdušno pozdraviti na ulici i reći svaka čast SNS u što je ona u toj stranci. Sramota, prava bruka koje je kadrove ta partija imala u prošle 4.godine od Klombera, Fazana, Gajića, Kalat, Radojice i ostalih za koje je jasno da je sramota da žive u ponosnom gradu a kamoli da budu u vladajućoj stranci. Ovo je samo delić te bruke šta su sve radili…

  Reply
  1. Đorđe

   A onda ti isti sudije i tužioci trče u crkvu, pale sveće i mole se za oproštaj grehova koje učiniše.

   Reply
 7. Sramota

  A covek je odlеžao dva mesecа zatvora u Šapcu,zato što je uzeo četri gajbice praznih pivskih flaša,da bi kupio mleko detetu davne 93g u jeku one inflacije, a sada oportunizam.Sramota i bruka umesto pet godina robije po zakonu,još cenzurisao u Valjevu

  Reply
 8. Master profesor fizičkog vaspitanja

  Šta je to OPORTUNITET? Jel se to maže na leb???
  Moreee, lopove i falsifikatore na ROBIJU, breee!!!
  Sve pare koje je bespravno zaradila na radnom mestu, da vrati,
  a onda…adio Mare…pravac Knin! Bez povratka u Valjevo!
  Dosta je Valjevo lebom ranilo takve cenzurisano!!!

  Reply
 9. I Valjevu

  Od med.sestre do dipl.ekonomiste za dve godine,to samo ima u Jututunskoj juhahahi

  Reply
 10. Goran Markovic

  Tekst je pravi i velika podrška.Medjutim želim da obavestim javnost o ovim krivičnim prijavama , a to je da sam JA GORAN MARKOVIĆ podneo krivične prijave sa dokumentacijom gde jasno i ne dvosmisleno pokazuje da je kriminal u falsifikovanju podataka.Dalje posedujem svu dokumentaciju kojiu sam predao u u OJT Valjevo , naravno sa svim mojim generalijama od potpisa , adresa itd.Sto se tice Jelena KALAT ona je trebala odavno da odgovara za mnoga ..dela..zaboravilo se da je bila ucesnik i krovcnog dela kada je radila u Domu zdravlja kao medicinska sestra.Pojavljuju se još neka imena .Odgovorno tvrdim da je gorica Bozic BEMAKO falsifikovala dokument bez koga ne bi mogla da zasnuje radni odnos uz pomoć drugih lica i ostati grad i Državu i sve pod okriljem bivšeg gradonacelnika gvozdenovića sa njegovim saradnicima .Zašto je to ovako i zašto se ovo krilo , ja imam odgovor ..zato što je gvozdenovic pratio Tužiocima , sudijama i najbližim saradnicima da mora da bude tako a to je dozvoljen KRIMINAL.Takodje isto ODGOVORNO tvrdim da u Tužilaštvu ima onih koji su pošteni i časni ali kako tata kaže.Jasno li je .Nikada se nisam krio iza drugih ili laznih natpisa uvek (ko prati ) slika , ime , prezime.Postujem jrabre koji stoje iza izrecenih reci a ne jajare .Citao sam ja ovde puno ..dobro obavestenih..i komentara o meni ali ja aam uvek dostupan .Obavestiti javnost sa mojim prijateljima sta i kako .Postavlja se pitanje sta je sa prijavama protiv Vesne Jokić koja je bila nekada zaposlena u Domu zdravlja a sada u Opštini za javne nabavke koja je umešana u pricu falsifikata za Kalat Jelenu i Goricu Bozic BEMAKO , jel pravnici i strucna lica kazu da je ovo kriminalna grupa .Ko to zeli da spasava pojedine osobe .Dalje vidite sliku koja je pistavljena na Vamediji i setite se sta je Jelena Kalat izjavila da nema nista (tada se vodila polemika) oko stana za izbegla lica gde nije tada ni placala mizeriju ..a kolio sada stanova , kola i kolilo je umeaana u sporne javne nabavke.Procitao sam da se u nekom komentaru pominje gosp.Malovic dosta je promena uradjeno od kada je u većem postotku i direktnojoj prici Malovica dosta pozitivnih promena je bilo sto je lako proverljivo, naravno da neko mora da odgovara za pustos u Valjevu od predhodne vladavine nad gradom ii ovakvih krivičnih dela ima koliko hoćete.Zato moj moto .KAD…TAD

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.