Korona virus u valjevskim firmama, školama, obdaništu

Po podacima Zavoda za javno zdravlje na dan 11.11.2020. godine u 13h u Valjevu je registrovano još 58 slučajeva korona virusa. Od valjevskih većih firmi po broju potvrdjenih slučajeva korona virusa prednjači Krušik sa 51 registrovanim slučajem. Raste broj potvrdjenih slučajeva i u valjevskim školama.

Broj potvrdjenih slučajeva korona virusa iz dana u dan raste , a u Valjevu gotovo da nema kolektiva koji nema lica u kućnoj izolaciji ili zaposlene kojima je potvrdjen korona virus.

Po zvaničnim podacima kada su u pitanju valjevske firme stanje je sledeće:

Gorenje- 25

Krušik – 51

Europrom – 16

Vali – 17

Vega – 7

Viva farm -7

Kada su u pitanju osnovne i srednje škole u Valjevu situacija je sledeća:

U osnovnim školama je za sada korona virus potvrdjen kod 30 prosvetnih radnika i 18 slučajeva kod učenika.

U srednjim školama je korona virus potvrdjen kod 16 zaposlenih dok je veći broj registrovanih slučajeva medju učenicima 31.

 U PU Milica Nožica korona virus je potvrdjen kod 15 zaposlenih dok je dvoje mališana bilo pozitivno na testu.

U Valjevu se etrenutno na bilničkom lečenju nalaze 53 osobe dok je 756 lica u kućnoj izolaciji.  Ukupan broj obolelih od početka epidemije u Valjevu je 2133.

11. novembar bio je posebno težak dan za celu Srbiju . Ministarstvo zdravlja Vlade Republike Srbije saopštilo je  da su od poslednjeg izveštaja testirani uzorci 12.514 osoba, od kojih je 3.536 nalaza pozitivno na koronavirus.

Hospitalizovano je 2.959 pacijenata, pri čemu se na respiratorima nalaze 143 osobe.

U poslednja 24 časa od ove bolesti preminula je 21 osoba, tako da je ukupan broj smrtnih slučajeva 936, pri čemu je procenat smrtnosti 1,33 odsto.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.