Predsednik Vučić o pogibiji radnika u Krušiku

Povodom tragedije na poligonu valjevske fabrike namenske industrije Krušik, u kojoj je jedan radnik poginuo, a jedan teže povređen, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se čeka nalaz nadležnih službi, jer se radi o tehničkim stvarima i komplaten izveštaj ne može se dobiti tako rano. Vučić izjavio saučešće porodici poginulog radnika .

Vučić je na konferenciji za novinare posle sednice Vlade Srbije, kojoj je prisustvovao, rekao da o toj nesreći nije bilo reči, ali da se takve „tehničke stvari“ prilikom ispitivanja novih sredstava „uvek dešavaju sa oružjem i dešavaće se“.

On je naglasio da se izveštaj ne može dobiti odmah , ali kako je objasnio, trebalo je da se na protivoklopnu raketu „Maljutka“, koja je ispitivana, „priveže žica i ona je pogrešno privezana“. “A naravno svi koji su odgovorni…, uveren sam da će se ustanoviti konkretna odgovornost. Izražavam saučešće porodici poginulog radnika Krušika“, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vućić je poručio da je uveren da će se ustanoviti šta se desilo i da će se dati konkretan odgovor o tome.

U toku jučerašnjeg dana ministarstvo odbrane izdalo je I zvanično saopštenje u kom je navedeno da je tokom realizacije redovnih zadataka Holding kompanije „Krušik“ Valjevo na bojevoj glavi za protivoklopnu raketu, danas oko 11 časova na poligonu Begove Vode u selu Zlatarić kod Valjeva, došlo je do eksplozije od koje je poginuo radnik “Krušika” M. J., a povređen je radnik M.P. koji je učestvovao u realizaciji opitovanja.

2 comments on “Predsednik Vučić o pogibiji radnika u Krušiku

  1. Lupetanje

    Kada pravnik bez dsna đradnoga staža priča o laboraciji ubojnih sredstava,zato se i nalupa

    Reply
  2. Sin anarhije

    Krivo je ubojno sredstvo … evo ovaj komentar je blag i ne ide na racun velikog vodje , pa ce valjda biti objavljen …

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.