Moguć prelazak na onlajn nastavu

Danas će ponovo hitno zasedati Krizni štab Srbije , a premijerka Ana Brnabić izjavila da ukoliko bude zatraženo škole vrlo brzo mogu preći na onlajn nastavu. Sinoć ugostiteljski objekti i tržni centri zatvoreni u 18h.

Nacionalni mediji preneli su izjavu predsednice Vlade Ane Brnabić da će učenici starijih razreda osnovnih škola, kao i srednjih škola preći na onlajn nastavu i da će vrtići biti zatvoreni, ako tako budu savetovali stručnjaci iz Kriznog štaba.

Brnabić je rekla da će saslušati mišljenje i preporuke stručnog dela Kriznog štaba na sutrašnjoj sednici u vezi sa načinom odvijanja nastave u školama za starije razrede i radu vrtića.

– Jedna od njihovih preporuka je bila da razmislimo o onlajn nastavi za starije razrede, dakle u osnovnim školama od petog do osmog razreda i srednjim školama – rekla je Brnabić.

Sednica Kriznog štaba zakazana je za 13h , a nakon nje trebalo bi očekivati nove mere. Poslednje uvedene promene bile su najavljene sa rokom od dve nedelje , ali je kako se navodi, situacija sa korona virusom sve lošija.

U ranije datim izjavama premijerka Brnabić je istakla da nije isključeno da naredna mera bude I uvodjenje zabrane kretanja.

U Valjevu u toku samo jednog dana potvrdjen čak 161 novi slučaj korona virusa dok su bolnički kapaciteti u Valjevu , sudeći po izjavama direktora , odavno prenapregnuti.  

Evidentno je da je I broj zaraženih u školama porastao pa je razumljivo da je mera o kojoj se razmišlja prelazak na onlajn nastavu.

Ništa bolje nije u valjevskim vrtićima gde je veliki broj zaraženih vaspitača, a I onih kojima je zbog kontakata odredjena kućna izolacija. Štab za vanredne situacije pre dve nedelje apelovao je na roditelje da ukoliko postoji mogućnost da neko čuva decu, istu ne dovode u obdanište.  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.