Konačno skver

      1 коментар на Konačno skver

Igralište za decu u Kolubari 2 poznatije kao skver konačno je završeno, odnosno ispravljeni su uočeni nedostaci pa bi na proleće igralište trebalo da dobije svoj puni izgled.

Miistarstvo za populacionu politiku finansiralo je izgradnju dečijeg igrališta u naselju Kolubara 2 sa čak 5,4 miliona . Ipak izvodjač radova preduzeće Edifikator kako je ustanovljeno nije posadio odgovrajuću travu, nije pravilno postavio staze u tzv dečijem lavirintu, a I drveće je bilo sporno. Tek što se niz nepravilnosti uočio u posao je uvedeno preduzeće Procesor koje je radilo strujne instalacije I ponovo prekopalo pomenuto igralište, Nalog za uvodjenje u posao dala je načelnica gradske uprave Jeelica Panjković a  da očigledno nije imala uvid u to da li je igralište završeno ili nije . Još jedna manjkavost celog posla bila je da u tenderu koji je raspisan za elektrifikaciju čak nije bilo stavke vraćanja u prvobitno stanje.

Formirana je komisija koja je donela niz naloga kako bi se od početka aljkav posao ispravio , a igralište zaličilo na ono što je bilo predvidjeno.

Sada su ponovo izvedeni radovi koji su ispravili pogrešno uradjeno I to je najvidljivije na delu lavirinta za decu koji je sastavni deo igrališta.

Rok za završetak igrališta istekao je odavno , a za sada još nije poznato da li je izvodjač radova snosio kaznene posledice ili se sve završilo tako da greške budu ispravljene?

Ministarstvo za populacionu politiku opredelilo je Valjevu ukupno 30 miliona dinara za brojne aktivnosti. Ko je zadužžen za nadzor nad sprovodjenjem istih nije poznato.

1 comment on “Konačno skver

  1. super flush royal

    Odlican tekst. Trebalo bi na isti nacin obratiti paznju na zgradu sa koje je fotografisano. Kada grade svoje zgrade rokovi se postuju. A kada grade skver za “ nasu decu“ rokovi se probijaju 2 godine.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.