Tadić: Nove inicijative

      15 коментара на Tadić: Nove inicijative

Odbornik SPAS-a Nebojša Tadić informisao je javnost da je na poslednjoj sednici Skupštine imenovan predsednika Komisije za predstavke i žalbe, ali i da njegov rad u ovoj Komisiji neće biti formalan. Tadić je za naredne dane najavio i početak prikupljanja potpisa za podršku inicijativi za osnivanje Opštine Sveti Nikolaj.  

„Verujem da su moje kolege iz Skuštine prepoznali moju želju da radim u interesu gradjana i to najugroženijim gradjanima. Prihvaćen sam kao odbornik kome će Valjevo i Valjevci biti na prvom mestu. Daću sve od sebe da to ne bude mrtvo slovo na papiru. Ovakve komisije pokazala je praksa u mnogim gradovima se osnivaju da bi se kupilo vrme i amortizovalo narodno nezadovoljstvo. Neko je davno rekao da ako ne želiš da se nešto uradi formiraj Komisiju. Ovoga puta to neće biti slučaj. Neka niko od mene ne očekuje da lažem narod i budem zaštitinik onih koji loše rade od narodnog nezadovljstva. Trudiću se da zajedno sa ostalim članovima komisije budem zaštitinik gradjana“, rekao je Tadić.

On je podsetio da u Statutu grada postoji član koji se odnosi na lokalnog ombudsmana, ali da ta institucija nikada nije formirana. Kako kaže, da bi komisija delovala efikasno mora se ustanoviti zaštitinik gradjana na nivou lokalne samouprave. S tim u vezi on je informisao javnost o inicijativi jednog dela advokata Valjeva kako bi se ta institucija konačno i osnovala: „Ombudsmanu se može obratiti svako ko smatra da su mu ugrožena i uskraćena prava od nekog organa samouprave. Zaštitnik gradjana je narodni advokat . Kada se iscrpe sva pravna sredstva jedino ostaje ombudsman. I gradjani preko njega mogu uticati na efikasniji rad lokalne samouprave i dostupan je svim gradjanima. To nije politički organ.”

Na konferenciji za novinare on je ponovio i inicijativu za osnivanje novih gradskih opština rekavši da za ovu inicijativu posebno interesovanje vlada u valjevskim selima . Ovakav odziv je i očekivan s obzirom na rad Mesnih zajednica koje su izgubile svoje uloge. „Najveće interesovanje vlada u selima oko 4 manastira za osnivanje Opštine Sveti Nikolaj. Postoje uslovi za razvoj seoskog i verskog turizma i proizvodnju organske hrane. Potrebno je rešiti probleme infrastrukture. Ovog vikenda će se održati prvi sastanci vezani za ovu inicijativu i vrlo brzo pokrenućemo sakupljanje potpisa za podršku ovoj inicijativi“, rekao je Tadić.

Kao treću temu na pomenutoj konferenciji Tadić je istakao plan za pokretanje proizvodnje sira zaštićenog geografskim poreklom. „U sklopu ove akcije kontaktirao sam direktora Poljoprivredne škole iz Valjeva i svoje prijatelje iz Pirota koje u svojoj školi ima već odeljenje proizvodnje sira-pirotskog kačkavalja. Po tom osnovu preuzeo sam inicijativu da se ove dve škole spoje da bismo i mi ostvarili značajan poduhvat za poljoprivredu. To bi značilo da svako domaćinstvo po jednom receptu pravi finalni proizvod sa fiksnom cenom čiji kvalitet obezbedjuje prodaju“, rekao je odbornik Tadić.

15 comments on “Tadić: Nove inicijative

  1. Klać

   Poštovani, pretpostavljam da pre svega nemate nikakav osecaj pripadnosti Valjevu pa uporediste, birtijskim žargonom naravno, voljeni naš grad sa kišnicom. Na google ukucaste vamedia pa je pitanje motiva sabotiranja rada bilo kog valjevca, da li je to partijski zadatak ili čisto nedostatak svog života… ???

   Reply
   1. Građanin

    Pa i jeste kišnica, grad koji nema osnovne atribute grada, kao trg,sportske objekte,stadion , halu, otvorene i zatvorene bazene, pozorište, hotel nije grad nego kišnica od grada,a Vi poštovani sedite u komisiji i naplaćujte nešto što.nikome ne treba niti se rešava

    Reply
     1. Samo polako

      Polsko do restorana Kuća,a to što je u sred gradskoga parka stovarište građevinskog materijala nema veze,i samo polako naplaćujete odbornička mesta i nrozbiljne komisije,vrlo ozbiljnim sumama novca.Aferim

 1. Hiram

  Pokrenuti proizvodnju sira sa zaštićenim geografskim poreklom? Piroćanci su decenijama pre toga pravili taj sir, pa su ga tek onda zaštitili i radi se o siru koji ima određene karakteristike i specifičnosti. Koji bi to sir mi ovde zaštitili? Čak i pomenuta srednja škola iz Pirota ima svoju proizvodnju sireva i dve prodavnice u Pirotu.
  Opet pominje formiranje nove prigradske opštine, a da nikakva analiza ima li to smisla nije urađena. Ovaj je novi Poćuta. Priča o stvarima o kojima ne zna ništa.

  Reply
 2. Дверјанин014

  ШТА ЈЕ СА ДОКТОРИЦОМ ЗУБАРКОМ? ОДБОРНИК ЈЕ И ОНА. ВИДЕЛА ПАМЕТНА ЖЕНА. О ЧЕМУ СЕ ОВДЕ РАДИ.
  ДА ЛИ ЈЕ 1267 ГЛАСАЧА ВИДЕЛО? ВАТЕРПОЛИСТА БИВШИ, НИЈЕ ОПОЗИЦИЈА, АКО ВРЕДИ КОМЕ ПИСАТИ.

  Reply
   1. Дверјанин014

    Не учествујем на нелегитимним и неуставним изборима, боту АВ или АШ, СВЕЈЕДНО.
    ЋЕРАЋЕМО СЕ, ЈОШ.

    Reply
 3. Konobar kolega

  Zar je moguće da nije mogao da upamti deset rečenica,nego mu neko napisao koje je pročitao mucajući,a hoće da vlada gradom,nego blago menu plato u ruke i krpu preko ruke i od stola do stola, izvolite

  Reply
 4. Pera

  Čovek koji javno traži zatvaranje kafića u Tešnjaru, zbog brige o maldima, a svako drugo veče trešti živa muzika u njegovom restoranu u centru grada. Stanari okolnih zgrada nikad ne mogu da spavaju od tog očaja i njegove brige za zdravljem nacije.

  Reply
  1. Radnik

   Ne samo od buke. Soliter jedva dise od dima iz kuhinje, zauzeo javne povrsine, parking mesta i mnogo toga!

   Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.