Tadić: „Ne možemo raditi isto, jer ćemo dobiti isto“

Osvrt i analiza rada Skupštine Valjeva na sednici koja je održana poslednjg dana septembra, bila je tema redovnog obraćanja novinarima Nebojše Tadića, odbornika SPAS-a i poverenika te političke organizacije u Valjevu.

Tadić je podsetio da je na početku sednice, prilikom utvrđivanja dnevnog reda koji je imao čak 42 tačke, predložio da se zbog obimnosti i preglomaznosti sednica podeli na devet ili deset zasedanja, tako što bi Skupština zasedala šest dana u sedmici. On je na konferenciji za novinare pojasnio da bi na taj način održana Skupština sa tim brojem tačaka, bila mnogo kvalitetnija jer bi se onda o svakoj tački temeljno raspravljalo i analiziralo, uz druge predloge i rešenja.

„Prvi i najvažniji utisak nakon ove Skupštine jeste da se ništa nije promenilo u protokolu, načinu delovanja, odnocima i maniru. Ovo je inercija i kopiranje svega kako se već više decenija radi. Poručio sam u Skupštini, a i sada ću ponoviti – ne možemo da radimo isto, jer ćemo dobiti isto. Narod nije tražio isto, tražio je promene i to se od nas očekuje, od gradonačelnika, veća i od Skupštine“, rekao je Nebojša Tadić.

Po njegovim rečima, prva promena mora biti „stavljanje Valjeva i problema njegovih građana na prvo mesto“. Tadić poručuje da će narod tako „odmah shvatiti da mi želimo da budemo narodni servis“. Odbornik SPAS-a, koji je deo vladajuće većine sa SNS, dodaje da je potom potrebno obezbediti reformu profesionalnog aparata Gradske uprave. Potom, kako je rekao, „dužni smo da izaberemo načelnike raznih službi i direktore javnih preduzeća koji će te funkcije prihvatiti s radošću jer mogu da pomognu svakoj valjevskoj porodici“.

„Narod takvu promenu od nas očekuje, dužni smo da je provedemo i tu ne može biti inercije i kompromisa. Takvi ljudi treba da unesu novi duh u svoje kancelarije, da proberu one koji mogu da ponesu te promene, ostale da obuče i uvedu u red. Ne mogu ta gospoda da budu stvarni vladari Valjeva i ne mogu biti iznad gradonačelnika, veća i naročito ne iznad Skupštine i ni slučajno iznad naroda“, poručio je Tadić.

On je ponovio da je, po njegovom mišljenju, potpuno besmisleno da novi saziv Skupštine na brzinu razmatra finansijski izveštaj i završni račun prethodnog gradonačelnika, veća i saziva gradskog parlamenta, pitajući „zašto to oni nisu uradili i pred nadležnim državnim organima ga predali i branili svojim potpisima“?

Odbornik SPAS-a je javnost informisao da je u novom sazivu Skupštine grada imenovan za predsednika komisije za predstavke i žalbe građana.

5 comments on “Tadić: „Ne možemo raditi isto, jer ćemo dobiti isto“

 1. Deset hiljada

  po deset hiljada,pa neka se razvodne na dvadeset sednica,a niko ne kaže kako su baš oni kukali na pteobimnost dnevnog reda,za vreme demokrata,šta je sada,?

  Reply
 2. hajduk

  Ovaj se baš uživeo, izašao je jedno 10 puta za govornicu a nije rekao nista pametno,tj da ga čovek pita što se javio za reč ne bi znao da objasni. Spusti ceger…

  Reply
 3. PedjaVa

  Ovo ces Neso ovako pricati dok Sapic ne udje zvanicno u koaliciju na republickom nivou,a onda ce da ti stigne uputstvo o ponasanju,tj. o cutanju

  Reply
 4. Helena

  Nesa lepo i pametno prica. Bas kao opozicija, a ne vlast. Pa kaze:Vlast treba da se menja i da menja dosadasnji, inertan nacin rada i odlucivanja. Direktori javnih preduzeca da ne budu partijski poslusnici i klimoglavci, vec servis gradjana i da gradjanima odgovaraju za svoj rad. Upravu treba profesionalizovati i (digitalizovati, bilo bi pozeljno da to uradi Brnabickin brat, jer takvog strucnjaka nema na kugli zemaljskoj) Neko je vec pametno primetio“Ode Bradic, dodje Tadic“

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.