Borisav Đurić državni prvak u MTB maratonu

Biciklistka Valjevskog Sputnjika Borisav Đurić, okitio se titulom državnog kadetskog prvaka u disciplini MTB maraton koja je u nedelju održana u blizini Šida.

Na mokroj i tehnički zahtevnoj stazi, mladi Đurić je od samog starta diktirao tempo i nakon 40 KM vožnje po šumskim drumovima uspeo da nadvisi sve rivale i svom klubu donese 11-u zlatnu medalju sa Prvenstva Srbije u 2020. godini. Ovaj sjajan rezultat je uticao i na ostale članove BK Sputnjik, pa su Bogdan Angelovski i Nenad Nikolić dobrim vožnjama osvojili srebrnu i bronzanu medalju u trci mlađih kadeta u kojoj je Milan Lazarević se domogao plasmana u prvih 10.

U kategoriji mlađih poletarki, ovogodišnja MTB šampionka Srbije Natalija Tošić osvojila je srebrnu medalju, dok je njena sestra Anastasija bila četvrta. Mlađe kadetkinje Đurić Hristina i Kulinčević Nikolija osvojile su četvrto i peto mesto. Ovom trkom koja je poslednja od disciplina koje se voze za nacionalni šampionat, članovi BK Sputnjik su kompletirali nisku od 27 medalja od čega je 11 titula državnog prvaka i u ekipnim i u pojedinačnim kategorijama, 11 srebrnih i 5 bronzanih odličja na koji način su po sportskim rezultatima ubedljivo najbolji Valjevski sportski kolektiv u 2020. godini. I u takmičenjima za Kup Srbije, „Sputnjikovci“ su među najboljima i u naredna tri vikenda će biti rešeni pobednici i u ovom nacionalnom takmičenju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.