Počela grejna sezona u Valjevu

Gradska Toplana ovog jutra počela je grejanje stanova i poslovnog prostora. U Toplani kažu da bi stanovi trebalo da budu topli već oko 10h ovog prepodneva.

Grejna sezona iako zakonski počinje 15. oktobra u Valjevu ove godien počinje tri dana ranije zbog hladnih dana koje meteorolozi najavljuju. Ovog jutra saznajemo u Toplani, grejanje je trebalo da bude pušteno oko 5 časova , ali je zbog nestanka struje kotao pušten u rad tek o 7.30.

„Zbog hladnog vremena doneli smo odluku da grejanje pustimo već danas i nećemo ga prekidati ni narednih dana. Inače shodno zakonu grejanje se može pustiti ukoliko je tr dana za redom temperatura niža od 12 stepeni. Danas najavljuju do 16 , ali grejanje nećemo prekidati. Iskoristićemo ove dane do zvaničnog početka da još jednom proverimo sistem i rad podstanica kako bi smo mogli otkloniti eventualne kvarove“, kaže za Vamediu direktor Toplane Zoran Stepanović.

Po njegovim rečima energent je nabavljen i ne očekuju se problemi u funkcionisanju grejanja ove sezone . Cena grejanja, koja inače nije menjana od 2013. godine,  ostaje dalje nepromenjena što znači da za one koji grejanje plaćaju po kvadratu ostaje 98 dinara sa PDV-om dok će oni koji plaćaju po potrošnji plaćati nešto manje,tačnije 89,67din plus 10% poreza plus varijabilni deo od 360 dinara na godišnjem nivou.  

5 comments on “Počela grejna sezona u Valjevu

 1. Slobodan Joksimovic

  Zašto nema grejanja u sudovima u Valjevu? Jutros sam tamo bio po pozivu i smrzao sam se. Ledara i hodnici i kancelarije. Užas.

  Reply
 2. Jelena

  U Kolubari 2 su radijatori hladni kao led, kako možete da pišete ne proverene informacije, ako je toplana „rekla“ da će pustiti grejanje to je znači da je počela grejna sezona!!!!

  Reply
 3. Delija iz Valjeva

  Ajde kod mene,moj kotao radi već tri dana bez prestanka.A kuća velika ima mesta za sve što poželiš!!!!!

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.