Biciklistima Sputnjika osam medalja na poslednjem MTB Kupu Srbije u Pirotu

Završnica za pamćenje! Poslednji MTB Kup Srbije koji je u nedelju održan po hladnom i kišovitom vremenu u Pirotu obeležili su mladi takmičari BK Sputnjik koji su maestralnim nastupima osvojili 3 zlatne, 3 srebrne i 2 bronzane medalje.

 Najuspešnije su bile mlađe poletarke Natalija i Anastasija Tošić koje su kroz cilj prošle kao prva i druga, dok je najmlađa Natalija Kulinčević osvojila 5. mesto. Ovi rezultati su doneli veliki trijumf u ekipnoj konkurenciji pa su mlade valjevske biciklistkinje pobednice ovogodišnjeg Kupa Srbije u generalnom plasmanu timova. Isti, sjajni uspeh ostvarili su i mlađi kadeti Sputnjika koji su u Pirotu pobedili u ekipnom plasmanu što im je donelo i najvažniju pobedu u Kupu Srbije za ovu godinu.

U Pirotu Bogdan Angelovski je bio treći pa je on vice-šampion ovogodišnjeg Kupa. Njegovi klupski drugovi su na poslednjoj trci postigli sledeće rezultate: Nenad Nikolić sedmi, Milan Lazarević deveti, a Stefan Davidov jedanaesti  što su plasmani kojima su ubedljivo nadvisili svoje konkurente u najbrojnijoj biciklističkoj kategoriji u našoj zemlji. Odličan i uporan rad u klubu dao je rezultate i u kadetskoj konkurenciji gde je ovogodišnji MTB maraton prvak Srbije Borisav Đurić osvajanjem bronzane medalje takođe u generalnom poretku Kupa osvojio drugo mesto. I mlađe kadetkinje Nikolija Kulinčević i Hristina Đurić koje su u Pirotu bile na petom i šestom mestu su u ekipnom plasmanu osvojile odličnu srebrnu medalju na koji način su i u generalnom poretku našeg najmasovnijeg takmičenja zauzele visoko drugo mesto.

Na kraju ovogodišnje MTB sezone, biciklisti Sputnjika su u rezimeu na takmičenjima za Kup Srbije osvojili ukupno 8 odličja: 4 zlata, tri srebra i jednu bronzu pa su uz osvojenih 30 medalja na državnim prvenstvima od čega čak 16 titula prvaka naše zemlje pokazali da Valjevo može biti ponosno na ove mlade sportiste. A u sportskom pogledu su našim sugrađanima pružili puno ponosa a i uživanja u slatkim plodovima pobedničkih trijumfa koji su iznedrili novu generaciju sjajnih takmičara i dobrih trenera.

 Sve ovo je u 2020. godini donelo jednu pravu velodipedsku renesansu  nezapamćenu u biciklističkoj istoriji grada na Kolubari u kojem su apotekar Prikelmajer i drugovi još daleke 1885. godine kao drugi u Srbiji osnovali  biciklistički klub a čiji naslednici sada, na radost svih Valjevaca, pobedonosno voze našim drumovima.

FOTO: biciklisti Sputnjika u Pirotu

3 comments on “Biciklistima Sputnjika osam medalja na poslednjem MTB Kupu Srbije u Pirotu

 1. Goran čulić

  Poštovani, upoznajte javnost da je na navedenoj trci u Pirotu, naša sugrađanka Tara Čulić pobedila, osvojila zlatnu medalju i na osnovu ranijih rezultata u MTB kupu (pobeda i drugih mesta tj. plasmana) postala sveukupni pobednik MTB kupa Srbije za 2020.godinu. Dakle Šampion, a što je uz dve šampionske titule tj. naziva državnog prvaka za 2020.god.( ciklo kros i brdo) uz još tri vicešampionske titule, uz pobedu na Velikoj nagradi Čačka, dovelo do najuspešnije mljade biciklistkinje Srbije u klasi do 13.god. i sigurno najuspešnijeg bicikliste Valjeva. Tara 05.12.puni 11.god.

  Reply
  1. Goran čulić

   Poštovani, za Vašu informaciju i ipak neupućenu javnost: Tara Čulić je i ove, cele godine, vozila za bk Sputnjik. Osim jednog takmičenja, (zbog pada i zaglavljenog lanca) , na svim je bila na pobedničkom postolju i sa medaljom. Tako je ove godine, takmičeći se u konkurenciji i 22.meseca starijih pionirki, uvećala svoja priznanja sa još 7.zlatnih, 4.srebrne i 3. bronzane medalje. Ili preciznije: ovogodišnji je dvostruki šampion (od mogućih 6.titula), pobednik je jednog kupa (od moguća 2.kupa-na drugom kupu je sveukupno bila druga) osvajač je Velike nagrade Čačka i sve to u konkurenciji do 13.godina, iako u decembru puni 11. Zbirni postignuti, ovogodišnji, rezultati svrstali su Taru kao najboljeg takmičara(pionirke) do 13. godina u Srbiji, kao što je prošle godine bila neprikosnovena do 11.godina(mlađe pionirke) . I još: Tara Čulić je do sada, nosilac 9.titula Šampiona Srbije i dve titule osvajača Kupa. Mislite li i Vi da ovo Javnost treba da zna? Sa poštovanjem, Goran Čulić.

   Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.