Valjevo na drugom mestu po prosečnim zaradama u KO

Po poslednjim statističkim podacima prosečna zarada u Valjevu u junu iznosila je 53 660 dinara. Vlada Srbije donela je odluku o povećanju minimalne zarade za 2000 dinara.

U KO Valjevo je I dalje na drugi grad po visini prosečne zarade sa 53 660 dinara neto, što je skoro šest hiljada dinara manje od republičkog proseka za jun mesec. . Prvi po zaradama I dalje je Lajkovac sa 65 518 dinara , a slede Ljig 53 601 dinar, Mionica 46 344, Osečina 45 490 I Ub 53 123 dinara neto.

Vlada Republike Srbije usvojila je Odluku o visini minimalne cene rada za period januar – decembar 2021. godine, kojom je utvrđena visina od 183,93 dinara (neto) po radnom času, što iznosi 32.126 dinara.

Sindikati u Srbiji trenutno su podeljeni u mišljenju po pitanju povećanja . Dok jedni smatraju da je ovo povećanje ipak korak napred , drugi su mišljenja da će broj radnika koji primaju minimalac sigurno biti uvećan sa dosadašnjih 350.000 na minimalno 380.000.

Koliko zaista u kućnom budžetu znači povećanje u visini od 2000 , najbolje znaju sami gradjani , a poslednjh dana moglo se čuti da će ovo povećanje dodatno otežati privrednicima s obzirom na tešku godinu iza nas.

4 comments on “Valjevo na drugom mestu po prosečnim zaradama u KO

 1. Danijel

  Ja ne znam ko prima tolike plate. Znam da jedva naguraš na četrdesetak hiljada i to sa 200 radnih sati! Mislim da se radnici iskorišćavaju poput robova naročito u privatnom sektoru. Direktori privatnih firmi su pravi tirani!

  Reply
 2. Коста

  Ово није тачно,али да се перу милиони који иду у приватне џепове,тачно је

  Reply
 3. Istina

  Oko 20% građana ostavruje te proseke o kojima pišete, ostali su oko minimalca. Tako je u celoj državi. Nekoliko porodica poseduje 80% kapitala u Srbiji. Mi imamo oko milion penzionera sa penzijama ispod 25.000 dinara. Privatnici u Srbiji se bogate brzinom tajfuna. Naravno, sve je zato što nemamo prave zakone koji regulišu tu materiju. Naš narod otvori prćiju i misli da je on preduzetnik i da treba da se obogati za kratko vreme…
  Nije nam dobra raspodela u društvu i zato nestajemo kao nacija i država. Za to smo sami krivi.
  Najskuplja dečja garderoba, knjige za đake, pa šta mi hoćemo, državu robova i robovlasnika???
  Narodne kuhinje koje ponižavaju građane… Treba svim građanima obezbediti pristojna primanja, pa i onim koji trenutno ne rade. Tako se to radi u normalnim zemljama. Šta nam vredi što se u Valjevu sve više bogati nekoliko pojedinaca, familija koje imaju privatne firme i eksploatišu radnike za oko 30.000 dinara?
  Uporedite neke gradove iz Evrope i videćete kako se stvarale porodične firme decenijama i vlasnici nisu bogati kao ovi naši koji su se obogatili za par godina…
  Ali, šta nam vredi, bliži se grejna sezona i onda ćemo svi zajedno da se trujemo sa otrovnim materijama koje proizvode siromašni slojevi, ložeći jeftiine i nekvalitetne energente. Pokušali su i to da zabrane kao što će „zabraniti“ neke polovne automobile kako bi oni sa bembarama mogli da se voze i udišu čist vazduh…
  Mislim da im to ne može proći!

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.