Održan sastanak predstavnika opštine Obrenovac sa rukovodstvom grada Valjeva

U prostorijama Gradske opštine Obrenovac je organizovan sastanak sa predstavnicima grada Valjeva. Sastanku su prisustvovali predstavnici opštine Obrenovac, predstavnici Javnog preduzeća ”Elektroprivreda Srbije” i rukovodstvo grada Valjeva. Na sastanku je bilo reči o unapređivanju dalje saradnje. Sastanku je prisustvovao v.d. direktora ”Elektroprivrede Srbije” Milorad Grčić.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac naveo je da bi saradnja sa gradom Valjevom opštini Obrenovac mogla doneti brojne benefite, odnosno međusobna saradnja doprinela bi usvajanju stručnih znanja i veština iz određenih oblasti.

– Veliko mi je zadovoljstvo što smo danas mogli da ugostimo predstavnike grada Valjeva, novoizabranog gradonačelnika i njegov tim. Ono što je za nas jako značajno jeste činjenica da radimo na razvijanju regiona. Obrenovac i Valjevo imaju tradicionalno prijateljski odnos, kakav će biti i u budućnosti. Od njih smo mogli da naučimo zaista važne stvari, pre svega mislim na izgradnju brze saobraćajnice koja povezuje Valjevo sa autoputem i to je nešto što je nama potrebno, kada je u pitanju povezivanje Bariča preko Dubokog sa Ostružnicom.

Druga stvar koju smo imali priliku da naučimo od njih jeste na koji način su oni velikim investicijama usmerenim u turizam oživeli hotelske komplekse na Divčibarama – rekao je Čučković i dodao da je interes opštine Obrenovac, da u budućnosti iskoristi raspoložive resurse i uloži u uređenje hotela, i kako on ističe na taj način dobije ozbiljnog strateškog partnera, kakvog je Valjevo dobilo kroz našeg proslavljenog košarkaša Teodosića.

Grčić je iskoristio priliku i istakao veliki značaj koji ima saradnja Valjeva i EPS-a, budući da bi ista mogla zagarantovati perspektivniju budućnost grada Valjeva.

– Javno preduzeće ”Elektroprivreda Srbije” i uprava grada Valjeva nekoliko godina nemaju saradnju, međutim nakon sprovedenih izbora promenilo se rukovodstvo, pa je danas  u opštini Obrenovac organizovan sastanak. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u svojoj politici između ostalog akcenat stavlja na perspektivniju budućnost Valjeva. Naime, u toku je izgradnja 4 trake koje će povezati autoput Miloš Veliki sa samim gradom, takođe jasno je vidljiv značajan potencijal rzvoja u industrijskoj zoni, pored toga važna je i činjenica da veliki deo planine Divčibare pripada upravo teritoriji Valjeva . U proteklom periodu, EPS nije imao razvijenu saradnju sa Valjevom iz nekih kako objektivnih, tako i subjektivnih razloga. Međutim, situacija se promenila i sasvim je izvesno da će od danas ta saradnja biti unapređena. Ovo je veoma važno za sam razvoj Valjeva i perspektivniju budućnost ovog grada – naveo je Grčić.

On je najavio radove na izgradnji trafostanica na teritoriji grada Valjeva.

Danas smo razgovarali o potrebi izgradnje nedostajuće dve trafostanice. Na prostoru Divčibara najkasnije do proleća 2021. godine biće izgrađena jedna trafostanica, što će pružiti pozitivan doprinos razvoju turizma na ovoj planini. Druga podstanica o kojoj smo razgovarali, a koju ćemo i preciznije definisati, jeste trafo koji će omogućiti razvoj industrijske zone. Naime, prolaskom 4 trake, otvara se mogućnost za razvoj ogromne industrijske zone na teritoriji grada Valjeva – istakao je Grčić.

Na samom početku mandata novoizabranog gradonačelnika Valjeva Lazara Gojkovića organizovana je poseta opštini Obrenovac, što je jedan od pokazatelja nastupajuće saradnje.

– Valjevo i Obrenovac bliske su opštine, nekada smo pripadali istom okrugu. Međutim, sada iako administrativno razdvojeni, delimo istu sudbinu, probleme, ali i sve dobre stvari koje radi naša država i predsednik RS Aleksandar Vučić. Ono što je važno, odlično smo saobraćajno povezani otvaranjem autoputa Miloš Veliki i mislim da će ta veza biti još bolja završavanjem radova na izgradnji brze saobraćajnice Iverak – Lajkovac, koja će dosta brže spojiti Obrenovac i Valjevo – naveo je Gojković.

On je istakao neke projekte čijom će realizacijom opština Obrenovac i grad Valjevo rešiti neke zajedničke probleme.

– Jako važna stvar, o kojoj je bilo reči je ta da su naše opštine deo velikog regionalnog projekta izgradnje deponije u Kaleniću, čime ćemo rešiti problem deponovanja otpada, kao i zaštite životne sredine. Bili smo u poseti Meiti, gde su mnogi Valjevci pronašli posao, a ja se iskreno nadam da ćemo i mi u budućnosti u našem gradu otvoriti jednu ovakvu fabriku, gde će i građani Obrenovca, odnosno radnici imati mogućnost i priliku da se zaposle. Takođe, naše opštine su bile, ne tako davno, pre par godina, pogođene ozbiljnim poplavama. Uz pomoć Vlade RS i Kancelarije, korita Kolubare su rekonstruisana, pa smo sada bezbedniji i sigurniji ukoliko dođe do nekih padavina – rekao je Gojković i dodao da veruje da će u budućnosti saradnja Valjeva i Obrenovca biti bolja i uspešnija, a sve sa ciljem obezbeđivanja boljih uslova života građana.

Čučković je ovom prilikom poželeo da sledeći susret predstavnika Valjeva i predstavnika opštine Obrenovac bude upravo otvaranje neke nove fabrike na prostoru grada Valjeva.

www. obrenovac.rs

6 comments on “Održan sastanak predstavnika opštine Obrenovac sa rukovodstvom grada Valjeva

 1. Hiram

  Bože, koliko je ovaj tekst besmislen i smešan. Naš gradonačelnik kaže da je korito Kolubare u Valjevu sredila Vlada Srbije, a svi znamo da su to uradile Vlada Japana, EU i Svetska banka.

  Reply
  1. Mitar prijatelj

   Znate li vi da je to bilo nakon 2014 ili 2015, ne znam tacno sad, kada su ponovo poplave unistile popravljeno korito i da to sve sada sredjuje drzava?

   Reply
 2. Milan NN

  Uz svo postovanje, Vi gospodjo nemate pojma. To je bilo ranije, dok voda nije odnela, ali posle toga Vlada je pomogla da se krene sa realizacijom sredjivanja korita do sepija skroz. Radovi su skoro gotovi i to vec izgleda sjajno.

  Reply
 3. Dragan Markovic Kokos

  Jeste provalili da jedni te isti hejteri, mozda 2-3 lika ili jedan lik sa 2-3 nick-a pise ovde i napada Lazara i vlast, a da je sve vise ljudi koji podrzavaju mlade ljude i njihove pokusaje da naprave nesto od Valjeva?

  Reply
  1. Pera

   E moj KOKOSE, OVAJ LAZAR NE ZNA NIŠTA, KO PRIPRAVNIK !!!
   Dovode mu ove malo iskusnije političare iz SNS da ga malo ohrabre i posavetuju.
   Opet kad ode negde, izdeklemuje ono što je o zapamtio o Valjevu (stalno jedno te isto) 🙂
   Tuga jedna !!!

   Reply
 4. Hiram

  Ne znam zašto se vi naprednjaci javljate kad očigledno ne znate o čemu pričate. Nakon poplava 2014. jedan deo korita (onaj od Pećine do belog mosta) je rađen novcem Vlade Japana. Nakon toga je EU dala novac za uređenje korita nizvodno (sve do deponije) i uzvodno (uz Obnicu do zatvora). Svetska banka je finansirala deo oko zatvora i još malo uzvodno.

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.