Obeležen Svetski dan turizma u Mionici

Već dugi niz godina, Svetska turistička organizacija Ujedinjenih nacija 27. septembra obeležava Svetski dan turizma. Svuda u svetu organizuju se brojne aktivnosti i događaji sa ciljem da se podigne svest o značaju i funkciji turizma kao generatora  ekonomskog razvoja destinacija.

DCIM\100MEDIA\DJI_0312.JPG

Aktuelna epidemiološka situacija je nepovoljno uticala na privredu  a posebno se odrazila na zastoj,  kada su u pitanju očekivani benefiti od turizma. S druge strane, ove godine turistička kretanja bila su više usmerena ka lokalnim, domaćim destinacijama u zemlji i uz neplanirani program „Otkrivanja Srbije“ uz dominantne pejzažne motive izletničkih kretanja,  ruralni turizam više nego ikada dobija na značaju.

Iz navedenih razloga a pre svega prepoznavanja značaja prirodnog okruženja, Svetski dan turizma je ove godine obeležen temom „Turizam i ruralni razvoj“.

Opština Mionica je obeležila Svetski dan turizma nizom aktivnosti. Jedan od najlepših događaja je izrada „Karte Mionice“,  koju su napravila deca iz PU „Neven“ . Turistička karta Mionice iz dečije radionice,  prikazuje varoš  sa  njenim najznačajnijim spomenicima kulture,  kao i okolinu Mionice  gde se nalaze  najposećeniji turistički lokaliteti,  kao što su Banja Vrujci i Struganik.

Razvoj turizma ima veliki značaj,  pre svega za lokalnu zajednicu pa je zato veoma važno da se najmlađi upoznaju sa turističkim potencijalima svoje opštine.

Turistička organizacija Mionica je povodom Svetskog dana turizma, osmislila poseban program jednodnevnih izleta u prirodu kroz specijalne etno-ture i etno-radionice na selu.

                                                         Turistička organizacija Mionica

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.