Bogdan Angelovski i mlađe poletarke biciklističkog kluba Sputnjik pobednici Drumskog prvenstva Srbije

U subotu, na kružnoj stazi Beranovac titulom drumskog državnog prvaka okitili su se članovi BK Sputnjik Bogdan Angelovski u kategoriji mlađih kadeta i ekipa mlađih poletarki u sastavu Natalija i Anastasija Tošić i Natalija Kulinčević.

 Angelovski je među 40-ak takmičara, dobrom taktičkom vožnjom trku dugu 25 km mudro doveo do sprinta u kojem je nadmoćno pobedio svoje rivale na koji način je posle dugog perioda, u ovoj „kraljevskoj“ disciplini biciklističkog sporta ponovo u naš grad doneo zlatnu medalju prvaka Srbije. Mlađe poletarke: Natalija i Anastasija Tošić i Natalija Kulinčević su čak na sporijim MTB biciklima osvojile IV, V i VI mesto što je bilo dovoljno za osvajanje prvog mesta u ekipnoj konkurenciji. Ostalih desetak takmičara BK Sputnjik su takođe ostvarili solidne rezultate plasmanima od VI do XV mesta, a još uvek se očekuju i drugi ekipni rezultati pa je moguće da je osvojena i još poneka timska medalja o čemu će zvanični podaci biti objavljeni za par dana.

Оvogodišnji bilans medalja BK Sputnjik na državnim prvenstvima 15 od čega 8 zlatnih , 4 srebrne i 4 bronzane ovaj sportski kolektiv  po uspesima na sportskim poljima medju najboljima u našem gradu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.