Bez javnih radova u 2020. godini

Gradsko veće usvojilo je izmenu Lokalnog akcionog plana zapošljavanja za 2020. godinu. Iznos za finansiranje ove aktivnosti sa prvobitno predvidjenih 25 miliona dinara smanjen je na 10 miliona dinara. Novo Gradsko veće praktično je samo potvrdilo odluku prethodnog saziva o smanjenju.

Priča o zapošljavanju koje podstiče i finansira budžet grada Valjeva istopila se identično kao i sam budžet u 2020. godini . Pompezne objave sa februarske Skupštine na žalost nisu se održale pa je rebalansom budžeta praktično potvrdjena odluka iz maja ove godine koju je doneo Savet za zapošljavanje kojim je predsedavao tadašnji gradonačelnik Slobodan Gvozdenović, da se sredstva na ovoj poziciji smanje , a radno angažuje manji broj radnika.

Izmenjene odluke glase da će stručna praksa obuhvatiti 20 lica umesto na početku godine predvidjenih 53 i opredeljen novi iznos od 5,6 miliona dinara , subvencije za otvaranje novih radnih mesta obuhvatiće 8 lica umesto početkom godine predvidjenih 13 sa iznosom od 1,6 miliona dok će subvencije za samozapošljavanje ostati na predvidjenom obuhvatu od 13 lica sa iznosom od 2,6 miliona dinara.

Iz predvidjenog plana zapošljavanja u potpunosti su izbrisani javni radovi koji su bili predvidjeni sa obuhvatom od 45 osoba. Ukupan iznos koji će u ovoj godini biti opredeljen za ovu namenu je 10 miliona dinara.

1 comment on “Bez javnih radova u 2020. godini

  1. Саша

    Пред изборе су својим гласачима обећавали ангажовање преко јавних радова, шта сад ? Што је најцрње, ти људи ће опет гласати за њих !

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.