Zajedničko saopštenje OIS

Odbrambena industrija Srbije izdala je saopštenje zaa javnost koje prenosimo u celosti:

“ Grupaciju OIS Srbije čine fabrike koje se bave proizvodnjom naoružanja i vojne opreme i posluju većinskim državnim kapitalom. Zapošljavamo blizu 17000 radnika, a sa nama sarađuje veliki broj domaćih kooperanata koji zapošljava još najmanje 20000 ljudi.

Prosečne zarade u OIS su iznad republičkog proseka i lako se može izračunati koliko porodica živi od onoga što proizvodimo i prodajemo. Naše fabrike se bave težišno proizvodnjom, a ponekada i trgovinom i plasmanom sopstvenih proizvoda. Oko 40 do 45% ukupnog izvoza se ugovori direktno, a u većem broju slučajeva, baš kao i kod naših kolega u čitavom svetu, registrovani trgovci pronalaze posao na svetskom tržištu i otkupljuju naše proizvode koje dalje plasiraju svojim kupcima.

Na domaćem tržištu naše fabrike prodaju proizvode iz sopstvenog programa vojsci i policiji bez posrednika. Povodom neprekidnih napada na svaki posao koji zaključimo, na svaki dinar koji pošteno i u skladu sa zakonom zaradimo, ovim putem želimo da kažemo javnosti da ti napadi koje trpi naša industrija i naša proizvodnja ne trpe naše kolege u svojim zemljama. Svaki naš proizvod može da bude prodat tek ako se utrvrdi da ne ide ni u jednu zemlju koja je pod sankcijama UN.

Sve ostale zemlje su tržište i mi se za prostor i poslove borimo sa moćnijim i bogatitijim od nas. Navikli smo da naše proizvode sa stranih tržišta istiskuju moćni i bogati lobisti ali i za nas je novina da nas sa tržišta isključuju domaći lobisti i političari.

Obično nas sapliću u inostranstvu, sada to rade i u Srbiji. Mi ćemo poštovati svaku odluku naše države ali želimo da naglasimo da nijedna prodaja oružja nije bez druge strane i da nikome ne možete prodati ni metak da se ne javi uvređeni ili uplašeni sused. Ako nam se zabrani da poslujemo sa svakom zemljom koja na našem prostoru nema dovoljno jak lobi, onda je sudbina nas i naših porodica veoma neizvesna.

OIS”

7 comments on “Zajedničko saopštenje OIS

 1. Rade

  Daleko vam lepa kuća, sve nam se to bolje o glavu kao što je bilo ’91,’99 godine!!!!

  Reply
 2. Nekad i sad

  Ovi što saopštavaju nisu bili rođeni kada sam osvajao i maljutku strelu,,u tom vremenu ovakav Krušik bi bio zatvoren

  Reply
  1. Radnik

   U tom i takvom vremenu ovi sto sad rade u Krusiku partijski drugovi cas ovim malo sto je ostalo starih pred penyijom radnicima. Tesko da bi dobili dozvolu da prolaze pored Krusika, a kamoli u njemu da rade a ne daj boze jos da budu rukovodioci sefovi direktori, da se za n esto pittaju!

   Reply
   1. Nikolina

    Ajde navedi mi jednog sns direktora ili SNS šefa iz Krušika, samo jednog mi navedi?! Nema ih, svi direktori su još iz doba komunizma, Šutanovčevog ministrovanja pa čak i nova direktorica proizvodnje dolazi iz redova DS-a kao jedna od istaknutijih članova.

    Reply
 3. Obavesteni

  Gospodo i drugovi iz OIS-a. Dzaba vama sva saopstenja, vi samo trosite narodne pare i pravite gubitke. Pare odlaze partijskim drugovima sto dobavljacima, sto kupcima. Visak radnika, o dnosno botova i partijskih drugova, uglavnom nestrucnih, pravi li su u penziji ili su ih zamenili napredni ,,stgrucnjaci“? Par pitanja za sve vas , Koliko ste duzni, Dobavljacima, drzavi, koliko je dugova za penzilno socijalno struju prezela drzava, odnosnonarod na teret imovine preduzeca? Sto se pre ugasite ili prodate bice bolje za sve nas!

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.