Valjevci nisu primetili – Kad je rekonstruisana Ulica Vuka Kardžića?

Još uvek aktuelni gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović izjavio za Tanjug da su sve investicije predvidjene za ovu godinu već završene. Na prvom mestu po stavu gradonačelnika rešena je infrastruktura u selima , ali i na gradskim ulicama. Istovremeno, niko u Valjevu nije primetio da je uradjena Ulica Vuka Karadžića koja je jedan od gorućih infrastrukturnih problema grada.

Gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović u izjavi za Tanjug kaže da su realizovane investicije predviđene za 2020. čije je finansiranje bilo iz gradskih sredstava. Pre svega su ulaganja u putnu infrastruktura, kako na seoskim područjima, tako i rekonstrukcija kolovoza u nekim gradskim ulicama, kaže on, a ovu inormaciju prenose brojni nacionalni mediji. Sam naslov teksta već je prilično ubedljiv : „Korona nije usporila investicije u tri grada u Srbiji”. Medju tri grada kojima korona ne može ništa je I Valjevo.

Kad su u pitanju valjevska sela nasipanja puteva naročito je bilo pred izbore , a kad su u pitanju gradske ulice , gotovo je neverovatno da je kako kaže gradonačelnik Gvozdenović sve rešeno , a da gradjani nisu primetili rekonstrukciju Ulice Vuka Karadžića.

Rekonstrukciju ove ulice gradjani Valjeva očekuju od 2017. godine kada je prvi put bila najavljena. Gradonaelnik Gvozdenovi dao je tada više izjava da izgradnja ulice samo što nije počela. Ipak do kraja te godine ništa nije uradjeno pa je naredna najava data pred sam kraj te godine kada je gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović izjavio da će u 2018. godini jedan od prioriteta rada gradske vlasti biti upravo Ulica Vuka Karadžića.

Za tu 2018. godinu bilo je opredeljeno u budžetu oko 50 miliona dinara za radove , a za izradu projektne dokumentacije 1,5 miliona dinara. Ipak, kako se na tender koji je kasnio u samom raspisivanju najpre nije javio nijedan ponudjač, isti tender je ponovljen stim da je iznos za plaćanje projekta povećan na 4,5 miliona dinara. U 2018. godini nije ništa uradjeno.

Prošle godine, 2019. god, za rekonstrukciju ove ulice bilo je predvidjeno 41, 6 miliona dinara bez PDV-a , ali je tada obelodanjena i informacija da rekonstrukcija ulice po projektu treba da košta čak 180 miliona dinara. Gradonačelnik Gvozdenović izjavio da novca nema , ali u svetlu tadašnjih dogadjaja pokušava da kao krivca za radove navede JKP Vodovod koji je u junu 2019. godine rekonstruisao vodovodnu mrežu u ovoj ulici , a na osnovu plana i programa za tu godinu koji je usvojila gradska Skupština. Bila je to još jedna godina lažnih obećanja .

U februaru ove godine gradjanima je saopšteno: “Grad Valjevo podići će kredit u iznosu od 150 miliona dinara kako bi u Valjevu konačno bila rekonstruisana Ulica Vuka Karadžića Ostatak potrebnog novca daće Grad.”
Nakon toga izostala je informacija da li se grad uopšte kreditno zadužio. A sve do ove izjave gradonačelika Tanjugu, Valjevci su verovali da ulica nije rekonstruisana.

Možda u Srbiji sad neko I misli da je kod nas sve rešeno I blago nama , ali ako verujemo svojim očima videćemo da je centralna gradska ulica, inače vrlo opterećena saobraćajem, I dalje u stanju privremenog rešenja , odnosno privremene sanacije kolovoza nakon radova Vodovoda.

Lažna obećanja nisu bila novina u protekle 4 godine I u njih su mnogi verovali. Ali, izjave kako je sve rešeno I uradjeno? A I sami možemo da vidimo Ulicu Vuka Karadžića? Biće da to pre svega vredja zdrav razum Valjevaca.

U daljim izjavama za Tanjug jasno je vidljivo da u Valjevu sve cveta uprkos koroni. Ali, ima li svrhe to proveravati?

10 comments on “Valjevci nisu primetili – Kad je rekonstruisana Ulica Vuka Kardžića?

  1. Ana

    Ko je davao lažna obećanja vidi se po rezultatima izbora,a ko je pod vidom zaštite drveća sprečavao rekonstrukciju ulice Vuka Karadžića takođe se vidi po rezultatima izbora.

    Reply
  2. Nikola

    Ne znam kako vi, ali ja godinama već izbegavam kada god mogu, da prolazim kolima ovom ulicom. Neverovatno je da ulica u samom centru grada ovako izgleda. Bolje su bile urađene ulice u prošlom veku. Sramota, ali koga to briga.

    Reply
  3. Hiram

    Rođen sam i sada živim u ovoj ulici i mogu da kažem da je po njoj bilo lakše voziti onda kada je bila popločana granitnim kockama nego sada. Ovaj grad nikada nije imao goru vlast od ove. Nesposobni, bahati i lažljivi.

    Reply
  4. Ulica kneza Jovice

    Niko nije primetio ni kada je rekonstruisana Ulica kneza Jovice u Tešnjaru. Primetila je samo jedna naša sugradjanka koja je pre desetak dana slomila nogu iskrenuvši zglob na „rekonstruisanoj“ ulici zbog čega je usledila tužba za nadležnu službu u Gradskoj upravi.

    Reply
  5. Sin anarhije

    Covek je najblaze receno cenzurisano , ali kakva je vlast u zemlji takva je i u gradu , dno dna i sto je najsmesnije jos cekamo da im vidimo ledja , jer radikalska posast trenutno ima preca posla, da ubedi narod da je davno izgubljeno Kosovo nase ….

    Reply
  6. Aleksandar

    Izgleda da je grad Valjevo samo centar ,a ostala naselja nepostoje svake treće godine se rekonstruise neka ulica u centru ,a primer Radnicka ulica nije rekonstruisana nikada a u totalnom je raspadu .Ima tu jos puno primera u Brđanima ,na Petom Puku i da ne nabrajam vise .Ali bitna je Karađorđeva ,Pantićeva ,Vuka Karadzića i ostale uluce u centru .

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.