Valjevski Alan Ford – Tragikomično na reci Gradac

Nakon što je neformalna grupa gradjana “Gračanska patrola” ove nedelje za današnji dan najavila čišćenje obale reke Gradac , ovog jutra na lokaciji kod Europroma se pojavila ekipa Vidraka. “Da nije tragično bilo bi komično”, izjavio je u live uključenju na fejsbuku jedan od aktivista ove grupe Vladimir Radovanović.

Grupa gradjana pod nazivom “Gračanska patrola”, kako je tokom nedelje I najavila, ovog prepodneva, okupila se na lokaciji kod Plavog mosta na reci Gradac kako bi uklonila smeće I nanos od poplave , koji na toj lokaciji stoji već skoro mesec dana . Namera Valjevaca bila je da smeće konačno bude uklonjeno.

Na opšte  iznenadjenje prisutnih na ovoj lokaciji istovremeno se pojavila I ekipa JKP Vidrak sa nalogom da ukloni upravo smeće koji se tu nalazi jako dugo.

“Evo situacija je ako ne tragična , mallo I komična. Mi smo danas orgganizovali čišćenje obale reke Gradac, a opštinari su lagano poslali Vidrak danas da čisti. Super ste majke mi , ovo stoji danima ovde. Ali dobro, danas kada smo mi organzovali akciju čišćenja oni su došli. Nećemo se svadjati”, kaže u live uključenju na društvenoj mreži fejsbuk Vladimir Radovanović.

Istovremeno na lokaciji gde se odvija čišćenje došla je I ekipa RTS-a kako bi bilo realizovano uživo uključenje u program . “Zanimljiva situacija, totalno. Da su baš danas rešili oni da čiste. Ekipa se skuplja I videćemo šta dalje”,kaže u live uključenju Radovanović.

Publicerat av Vladimir Radovanović Selkov Fredag 7 augusti 2020

Tokom ove nedelje od trenutka najave akcije “Gračanske patrole”, stotine Valjevaca podržale su akciju I svojim komentarima na društvenim mrežama ukazale na loše stanje čistoće u gradu. Kako se dogodilo da ovo javno preduzeće dodje da ukloni smeće tek kada je pokrenuta inicijativa grupe gradjana , a da pre toga mesec dana isto smeće nije registrovano , pitanje je sa vrlo malo odgovora , a jedan od njih svakako bi bio : Hajde da dokažemo da smeća nema!

Ili da parafraziramo čuvenog Grunfa iz stripa Alan Ford : “Ako kaniš čistiti, ne smiješ oklevati ”

Nakon odlaska ekipe Vidraka:

8 comments on “Valjevski Alan Ford – Tragikomično na reci Gradac

  1. Miki

    Sad će tu Kalat da dotera i mašine za veš da se to propere malo pa da se štrik raširi …haha

    Reply
  2. Слађана

    Ајде молим вас да организујемо и чишћење дечијег игралишта у Попарама, можда се онда накане па га упристоје. 🙂

    Reply
    1. Pedja S

      Taj tip voli Gradac i taj tip je u ovoj organizaciji bez koristi,materijalne.Bitange su se pojavile kasnije.Da je vise takvih kao taj lik,a manje takvih kao ti,bilo bi garant bolje

      Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.