Ukinuta vanredna situacija zbog poplave, na snazi ostaje vanredna situacija zbog korona virusa

Štab za vanredne situacije doneo je odluku o ukidanju vanredne situacije vezane za odbranu od poplava. Na snazi ostaje vanredna situacija koja je proglašena zbog korona virusa.

Na dve održane sednice Štaba za vanredne situacije pored ukidanja vanredne situacije zbog poplave doneta je i odluka o ponovnom regulisanju prevoza u ranijem režimu. Istovremeno, Štab je naložio da se pre upućivanja zahteva za održavanje manifestacija mora pribaviti mišljenje Zavoda za javno zdravlje.

Odluke sa sednica Štaba prenosimo u celosti:

„Štab za vanredne situacije grada Valjeva, na 45. sednici održanoj 27.08.2020. godine, donosi sledeći zaključak:

  1. Gradska uprava grada Valjeva dužna je da pre upućivanja zahteva Štabu za vanredne situacije grada Valjeva za odobravanje sportskih i kulturnih dešavanja, pribavi mišljenje Zavoda za javno zdravlje Valjevo.
  2. Predškolska ustanova „Milica Nožica“ Valjevo dužna je da u svom radu dosledno sprovodi sve mere propisane od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.
    Na predlog Štaba za vanredne situacije grada Valjeva od 27.08.2020. godine, gradonačelnik grada Valjeva donosi Odluku o ukidanju vanredne situacije na teritoriji grada Valjeva proglašene zbog posledica izazvanih ekstremno velikim kišnim padavinama i pojavom bujučnih voda.
  3. Ukida se vanredna situacija na teritoriji grada Valjeva proglašena Odlukom o proglašenju vanredne situacije na teritoriji grada Valjeva broj: 011 – 61 / 2020 – 01 od 07.07.2020. godine zbog posledica izazvanih ekstremno velikim kišnim padavinama i pojavom bujučnih voda.
  4. Ova odluka stupa na snagu danom donošenja i biće objavljena u „Službenom glasniku grada Valjeva“.

Štab za vanredne situacije

Na jučerašnjoj sednici Štaba za vanredne situacije je doneta sledeća naredba:

  1. Nalaže se Saobraćajnom preduzeću „Lasta“ AD Beograd uspostavljanje redovnog prevoza putnika na svim linijama gradskog i prigradskog prevoza, na teritoriji grada Valjeva. Redovne plaske primenjivati počev od 1. septembra 2020. godine.
  2. Predlaže se Saobraćanojm preduzeću „Lasta“ AD Beograd da linije prigradskog prevoza prilagodi režimu saobraćanja autobusa koji prevoze učenike za smenski rad škole, koji zbog trenutne epidemiološke situacije ustanovljenog 1. septembra 2020. godine.

Štab za vanredne situacije“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.