Pripreme za primenu novog Zakona o borcu dosta kasne

Nije jasno kako će novi Zakon o borcu stupiti na snagu prvog dana sledeće godine, kada pripreme za njgovu primenu veoma kasne i ništa se ne sprovodi u delo, stav je Udruženja boraca ratova od 1990. godine Valjevo, saopšteno je na konferenciji za novinare u tom Udruženju.

„Mnogi akti nisu doneti, pod znakom pitanja je popis boraca i izrada baze podataka, kao i način ostvarivanja statusa boraca. Na ovaj način, zakon je trenutno samo „mrtvo slovo na papiru“. Mnogi borci koji pune 65 godina života neće moći da ostvare borački dodatak, neće biti zdravstvene legitimacije za lečenje, uvećanog penzijskog staža i drugo. Predsednik Aleksandar Vučić bi morao preko medija da se upozna s tim da se na Zakonu ništa ne radi i da vidi zašto je to tako“, rekao je na konferenciji Ljubomir Bradić, predsednik UBR.

Bradić je potom ukazao na problem borca Gojka Arsenovića koji je, kako tvrdi, nelegalno zadužen enormnim računima za struju i sa porodicom već četiri godine živi u mraku, iako poseduje pravosnažnu sudsku presudu da nije dužan, a onda je ponovo pokrenut sudski postupak.

„Elektrodistribuciji sam više puta prijavljivao da mi brojilo registruje ogromnu potrošnju struje, apa su me uputili da se ovratim nadležnima u EPS-u. To sam učinio ali su tek posle 14 meseci tehničari došli, skinuli brojilo i naknadno me obavestili da je bilo neispravno. Međutim, stigli su mi računi na 300 hiljada dinara. To nisam mogao da platim i odsekli su mi struju“, rekao je Arsenović.

On je dodao da se zbog toga obraćao ministarstvu i lokalnim vlastima, da su svi obećavali rešenje, ali i dalje sa osmočlanom porodicom, u kojoj je i dvoje maloletnih unučića, živi bez struje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.