Dveri: Zajednička borba za demokratiju, a samostalno svako da predstavi svoj program

Povodom izlaska iz Saveza za Srbiju, Pokret Dveri izdao je saopštenje za javnost koje prenosimo u celosti:

“Dveri su pre dve godine ušle u Savez za srbiju zbog programskog dokumenta u 30 tačaka koji je u najvećoj meri odražavao i naš politički program. Posebno je bio jasan stav po pitanju očuvavanja Kosova i Metohije u sastavu Srbije, što je za nas veoma bitno. Pošto Savez za Srbiju prestaje da postoji formiranjem Udružene opozicije Srbije, što znači da više ne važi ni 30 zajedničkih programskih tačaka, nismo želeli da ulazimo u novi politički savez koji nema jasan program.To ne znači da tehnički ne možemo sarađivati sa Udruženom opozicijom Srbije, naprotiv, sve ono na šta smo se obavezali u „Sporazumu sa narodom“ za nas i dalje važi. a pre svega zajednička borba za slobodu medija i demokratske izbore. Ostajemo raspoloženi za zajedničke aktivnosti u tom pravcu, sve oblike protesta, demonstracija i građanske neposlušnosti, kao i razgovore o formiranju zajedničke izborne liste za izbore na svim nivoima, ali pre toga treba da se izborimo za vanredne izbore i da ti izbori budu zaista slobodni i pošteni.

Nema sumnje da ćemo u nastupajućem periodu delovati mnogo samostalnije nego sada. Ideja nam je da predstavimo naš politički program koji se u dređenim segmentima razlikuje i od vlasti i od opozicije.takođe želimo da predstavimo nove ljude u politici, jer Dveri nikada nisu bile na vlasti i u tom smislu imamo da ponudimo stručne i poštene ljude koji donose konkretne javne politike: počevši od porodične politike do ekonomskog patriotizma. 

Cilj tehničke saradnje unutar opozicije: zajednička borba za demokratiju, a individualno svako da predstavi svoj program, jer jedino rešenje za ovu društveno-političku krizu jeste prelazna vlada i novi izbori na svim nivoima za 9-12 meseci. Nije više dovoljno biti protiv Vučića, već treba predstaviti građanima alternativu i šta dolazi posle Vučića, i kako ćemo garantovati da neće sve ostati isto. To je za Dveri najvažnije tema, smena ove vlasti nije dovoljna, već nam je potrebna promena kompletnog korumpiranog političkog sistema u poslednjih 30 godina. Kako to da uradimo-predstavićemo početkom septembra u našem novom programu, jer je ovo vreme za nove političke ideje i nove ljude u politici. Srpski pokret Dveri je upravo to: moderni rodoljubivi politički pokret porodičnih ljudi za 21.vek.

S tim vezi, Srpski pokret Dveri Valjevo će u nastupajućem periodu pratiti sva aktuelna politička dešavanja u našem gradu i biti konstruktivni korektor, kritičar nove gradske vlasti koja je izabrana na nelegitimnim, neustavnim izborima u kojoj nema opozicije. Grad nam je na samom dnu po svim segmentima društvenog, političkog, kulturnog i svakog drugog vida života. Mislimo da ni nova gradska vlast neće napraviti značajniji pomak. Takođe, smatramo da SNS kao apsolutni pobednik izbora treba samostalno da  vrši vlast u našem Valjevu.

APSOLUTNA VLAST, APSOLUTNA ODGOVORNOST!”

1 comment on “Dveri: Zajednička borba za demokratiju, a samostalno svako da predstavi svoj program

  1. Teoreticar

    Sa nacionlno, konzervativne Srbije je snaga i pobeda nad AV. Gradjanska srbija nece oboriti AV.
    Stanimo uz Dveri i Boska Obradovica.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.